Flalingo
Business English

THY Kabin Memuru Adayları İçin İngilizce Sınav Hazırlık Rehberi

Flalingo 10.06.2024


THY Kabin memurluğu revaçta olduğu kadar da İngilizce sınavı konusunda rekabetin yoğun yaşandığı bir meslek. Kabin memuru adayları için İngilizce sınavı, hem ileri düzey bir bilgi birikimi hem de özel bir hazırlık süreci gerektiriyor. Çünkü havacılık sektöründe dil bilgisinin ön plana çıkmasının yanı sıra etkileyici iletişim becerileri ve jargona hakimiyet de bir o kadar önemli. Bu yazıda THY kabin memuru İngilizce örnek sınav sorularına bakıp, mülakat üzerine çalışacağız. Kısacası, Flalingo’nun hazırladığı THY İngilizce sınavı rehberi sizi hayallerinize birkaç adım daha yaklaştıracak.

Flalingo'ya şimdi gelerek THY ile hosteslik kariyerine doğru hızlı bir kalkış yapabilirsin. Her İngilizce ihtiyacına yönelik, en kişiselleştirilmiş içerik Flalingo'da! Şimdi formu doldur, aklındaki tüm soruları yanıtlayalım.

İçindekiler 

1. Kabin Memurluğu İngilizce Testi Nedir?

1.1. THY Online İngilizce Sınavı

1.2. Soru Sayısı ve Süre Konusunda Farklılıklara Dikkat Edin

1.3. Yönergeleri ve Açıklamaları İyi Okuyun

1.4. THY İngilizce Mülakat Aşaması

2. THY Kabin Memurluğu İngilizce Mülakatı İçin Örnek Sorular ve Cevaplar

3. Flalingo Eğitmenleri İle Havacılık Jargonunu Fethedin!

3.1. THY İngilizce Mülakatta Bu Sorulara Karşı Hazır Olun!

4. Kabin Memurluğu İçin İngilizce Seviyesi Ne Olmalı?

5. THY Kabin Memurluğuna Giden Adaylara Son Çağrı

Kabin Memurluğu İngilizce Testi Nedir?

Kabin memurluğu İngilizce testi, THY bünyesinde hosteslik yapmak isteyen adayların başarıyla geçmesi gereken bir sınavdır. Özellikle de havacılık sektöründe uluslararası iletişim, hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarında kilit rol oynadığı için, bir kabin memuru da ileri düzeyde İngilizce seviyesine sahip olmalıdır. Bu yüzden THY bu sınav sürecinde kabin memuru olmak isteyenleri farklı aşamalardan geçiriyor. Şimdi onlara bakalım.

THY Online İngilizce Sınavı

THY online İngilizce sınavı, genel İngilizce bilgisinin ölçüldüğü aşamadır. Bu sınav, 50 dakika sürer ve adaylar 60 adet sorudan sorumludur. Bu sorular gramer ve kelime bilgisi ölçerken, biraz da pratiklik ister. 

Soru Sayısı ve Süre Konusunda Farklılıklara Dikkat Edin

Ancak not etmemiz gerekir ki, THY farklı dönemler için farklı süre ve soru sayısı da verebilir. Burada adaylar her duruma karşı hazır olmalıdır. Her ne kadar küçük ayrıntılarda farklılıklar olsa da sınavın temel amacı İngilizce yeterliliğiniz ölçmek ve İngilizcesi en yeterli olan adaylarla ilerlemektir.

THY İngilizce Sınavında Farklı Sorulara Hazırlıklı Olun

THY online İngilizce sınavında çözmeniz gereken sorular çoktan seçmeli şeklindedir. Bu sorularda boşluk doldurma, paragraf çözme ve dinleme metinleri gibi farklı soru tipleri karşınıza çıkacaktır. Görece kısa süren bu sınava her dönem 50 binden fazla aday başvuruyor. Yani THY hosteslik İngilizce sınavlarında da rekabet epey yüksek. Her ne kadar daha zor olan kısım ikinci aşama olarak görülse de, ilk aşamadaki tek soru bile kariyerinize mâl olabilir.

Yönergeleri ve Açıklamaları İyi Okuyun

Online İngilizce sınavı başına geçen THY kabin memuru adayları, ilk önce bir “mock test” ile karşılaşacaktır. Bu “mock test” online sınav arayüzünün doğru çalışıp çalışmadığını test etmenize yarar. Ayrıca, sınav öncesi küçük bir alıştırma da yapmış olursunuz. Bu aşamada heyecana kapılmayıp, açıklamaları da iyi okumalısınız.

THY İngilizce Mülakat Aşaması

THY İngilizce sınavının ikinci ayağı ise online ya da yüz yüze seçenekleriyle karşımıza çıkan mülakat aşamasıdır. Bu mülakatta adaylar birebir şekilde sınava alınır. Tamamen İngilizce şekilde gerçekleşen bu sınavda, hem kendinizi çok iyi bir İngilizce ile ifade etmeniz, hem de havacılık alanına olan ilginizi yansıtmanız gerekir.

Bu THY İngilizce konuşma sınavı, bu noktada adayların üzerine epey stres yükü bindiriyor. Ancak, doğru bir hazırlıkla bu aşama sizin için çocuk oyuncağı olabilir. Gelin, örnek THY İngilizce mülakat sorularına bakalım.

THY Kabin Memurluğu İngilizce Mülakatı İçin Örnek Sorular ve Cevaplar

İngilizce mülakat aşamasına çalışan THY hostes adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli şey, ilk aşamanın aksine ezber bilgi değil, pratik bilginin işe yaradığıdır. Yazılı İngilizce sınavındaki başarınız, mülakat aşamasında da iyi bir performans göstereceğinizi kanıtlamaz. Çünkü İngilizce konuşmak bilgi ile değil, bol pratikle olur. Eğer konuşma İngilizcesi dediğimiz iletişimde kendinizi yetersiz hissediyorsanız, bu içeriğimizdeki ipuçlarına göz atmalısınız. Şimdi, örnek THY İngilizce mülakatı sorularına bakalım.

Can you introduce yourself?

Sure! I'm Ahmet, and I'm 29 years old. I graduated from the Psychology Department at Marmara University. Currently, I work as a Human Resources specialist, but I would like to pursue a career in aviation.

Her ne kadar bu soruları ve yanıtları sizin için sıralasak da, sürprizlere açık olmalısınız. Ancak size başarı kazandıracak olan şey ise, bu mülakatı sizin yönetmeniz. Çünkü nihayetinde, soru-cevap ile geçen bir sohbetten bahsediyoruz. Bu yüzden verdiğiniz yanıtlar tek cümle olmamalı. Örneğin:

How do you cope with stress?

I believe it depends on the source of stress. If it's due to a busy workday, I prioritize my tasks and take immediate actions. If I am stressed because communication with customers is challenging, I consult my superior to get her advice. However, it's always important to think twice before acting in a stressful environment. Do you agree with me?

Bu örnekte kişinin İngilizce yeterliliği kadar işe uygunluğunu da sınayan bir soruyla karşılaştık. Bu soruya verdiğiniz yanıtlar tek cümlelik olduğu noktada mülakat görevlisi ne İngilizce seviyenizi, ne de kendinizi ifade etme yeteneklerinizi, ne de bu duruma karşı takınacağınız muhtemel durumu tanıyabilir. Bu yüzden verdiğiniz cevapların bir de gerekçelerini belirtmeli, yeri geldiğinde örneklere başvurmalısınız.

What is the biggest responsibility of a flight attendant, in your opinion?

I believe that the biggest responsibility I would have as a flight attendant is ensuring the safety of the crew and passengers. To achieve this, a flight attendant should fully focus on the boarding process and maintain flawless communication with the passengers. Since the aviation sector is well-known for its safety, flight attendants should strive to uphold this reputation.

Ayrıca, bu süreçte işe olan ilginiz ve yatkınlığınızı yansıtmak için de, havacılık mesleğine özgü kelime ve terimleri de yeri geldiğinde kullanmaktan kaçınmamalısınız. Tabii bu alana dair adayların yeterli bilgi edinecek imkanlarının da olmaması muhtemel. Ancak siz bu işi hazırlık eğitimine bırakmadan da çözebilirsiniz. Nasıl mı?

Flalingo Eğitmenleri İle Havacılık Jargonunu Fethedin!

Flalingo, yerli yabancı pek çok profesyonel öğretmeni bünyesinde barındırırken, birebir derslerle size rehberlik etmelerini sağlıyor. Özellikle de THY kabin memuru adayları, hem yazılı hem de sözlük sınav için kendilerine en uygun eğitmeni “Akıllı Eğitmen Eşleştirme Algoritması” ile bulabilirken… Havacılık alanına dair bilgi birikimi olan eğitmenlerle gerekli jargonu öğrenmek, kendinizi ifade etmede ustalaşmak ve İngilizce konusundaki eksiklerinizi gidermek için Flalingo yanınızda.

THY İngilizce Mülakatta Bu Sorulara Karşı Hazır Olun!

1. Are you familiar with basic first aid techniques?

2. How would you communicate this message to a passenger?

3. Do you have any siblings?

4. Why did you choose Turkish Airlines?

5. What is your biggest achievement?

6. How does your educational background align with the requirements of this position?

7. What can you tell me about Turkish Airlines?

8. Do you consider yourself a team player?

9. What’s the most significant challenge you’ve encountered with a supervisor, and how did you address it?

10. How do you manage the balance between work and life?

Kabin Memurluğu İçin İngilizce Seviyesi Ne Olmalı?

Bu sorunun kesin bir yanıtı olmasa da, B1-B2 arasında diyebiliriz. Ancak hatırlatmalıyız ki İngilizceniz ne kadar ileri düzeyde olursa, kabin memurluğunda o kadar başarılı olabilirsiniz. Fakat iyi bir İngilizcenin size getireceği en mühim şey, mesleğe kabulünüzdür diyebiliriz. Çünkü bu mesleği en az sizin kadar isteyen ve bunun için hazırlanan binlerce aday var. THY İngilizce sınavları sonucunda da, seviyesi yeterli olan değil, seviyesi en iyi olanlar bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanacaktır. Bu yüzden hazırlık sürecinin ciddiye alınması da gerekli.

THY Kabin Memurluğuna Giden Adaylara Son Çağrı

Havacılık sektörü günden güne büyüdükçe, bu sektörde yer almak isteyen kabin memuru adaylarını çekişmeli bir süreç bekliyor. Bu sürecin en önemli duraklarından biri ise THY İngilizce sınavları. Özellikle de mülakat aşaması ile adayların iyi İngilizce seviyesine ek, kendilerini özgüvenli şekilde ifade etmeleri de bekleniyor. Bu noktada çok yönlü bir hazırlık ve İngilizce konuşma becerilerini destekleyi, jargona hakim kılacak eğitim ise Flalingo’da sizi bekliyor. Flalingo’ya şimdi katılın, sizi sınava ve mesleğe hazırlayacak özel İngilizce öğretmenlerimizle tanışın. THY kabin memuru adaylarına son çağrı!

Other content that may interest you

Business English

İş Hayatında Sıklıkla Karşılacağınız İngilizce Terimler ve Kısaltmalar Rehberi

Read More
Business English

Şirketiniz İçin En Doğru Adres Neden Flalingo?

Read More
Business English

Flalingo: Yazılımcılar İçin İngilizce Yolculuğu

Read More