Flalingo
Online English with Flalingo

Sana Özel Online İngilizce Öğretmenini Nasıl Bulursun?

Flalingo 04.06.2024

Okul hayatında başarılı olman için sana yol gösteren öğretmenini hatırla, dediğimizde aklına kim geliyor? Peki, bu öğretmeninin özel kılan senin için neydi ve yöntemi nelerdi? Başarılı olman için bol bol tekrar mı öneriyordu mesela, ya da dersi derste öğren nasihati mi veriyordu? İşte, bu sorulara verdiğin cevaplar ile iyi öğretmeni bulmak ve seçmek, Flalingo ile senin elinde. Bu yazıya geldiysen ve İngilizce öğrenmek için sana özel öğretmeni arıyorsan, doğru yerdesin. Yazı boyunca, İngilizce öğrenirken sana rehber olacak öğretmeni nasıl seçmen gerektiğine değineceğiz. Böylece, işini şansa bırakmadan, dil öğrenme sürecinde sana rehber olacak İngilizce öğretmenini kendin seçebilirsin.

İçindekiler

1. Doğru İngilizce Öğretmeni Nasıl Olmalı?

1.1. Flalingo’daki İngilizce Öğretmenlerinin Farkı

1.2. Profesyonel İngilizce İçin En Doğru Yöntem

2. Akıllı Eşleşme Algoritması ile Sana Özel İngilizce Öğretmeni

2.1. Senin Kriterlerine Uygun Öğretmenler

3. Öğretmen Profilleri ile İngilizce Öğretmenini Bul

3.1. Öğretmenlerin Videolarını izle

4. İngilizce Öğretmenim Ayağıma Gelsin

5. Özel Dersler için Uzman İngilizce Öğretmenleri Flalingo’da

Doğru İngilizce Öğretmeni Nasıl Olmalı?

Hangi ders ya da öğrenim süreci olursa olsun, iyi bir eğitim için ilk adım doğru öğretmen olacaktır. Alanında bilgili ve bu bilgisini sağlıklı bir iletişim ile sana aktaracak öğretmenlere ihtiyaç duyacaksın. Bu yüzden, İngilizce öğrenirken de kriterlerinizi iyi bilmeli ve ona uygun öğretmen seçerek işe başlamalısınız. 

Giriş bölümünde de bahsettiğimiz gibi, kendi okul hayatını düşündüğünde sana en çok katkıda bulunan, eğitim hayatını kolaylaştıran öğretmen kimdi? Onunla eğlenceli dersler geçirirken mi daha çok verim alıyordun yoksa verdiği ödevleri yaparken mi? Ya da disiplinli ve kontrollü geçen bir dersten sonra her şeyi anladığını mı düşünüyordun? Bu sorulara verdiğin cevaplar ile İngilizce öğrenme sürecinde sana en faydalı yöntemi keşfetmiş olursun.

Flalingo’daki İngilizce Öğretmenlerinin Farkı

Bu noktada, Flalingo’yu özel kılan şey; senin önceliklerine göre öğretmen seçimini kolaylaştırması. Flalingo’nun İngilizce öğretmenlerinin tamamı profesyonel olduğu için, ne istediğini anlayacak ve sana o şekilde bir ders içeriği sunmuş olacaklar. Örneğin, ben müfredat üzerinden ödev aldığımda daha kolay öğreniyorum dersin ve İngilizce öğretmenin ile bu şekilde çalışma fırsatı yakalarsın.  Böylece, özel İngilizce öğretmeni seçtiğinde, birebir derslerde hangi şekilde ders alırsan daha verimli geçeceği noktasında yönlendirmeleri yapabilirsin.

Profesyonel İngilizce İçin En Doğru Yöntem

Hangi yöntem ile kolay öğrendiğine karar verdikten sonra, elbette seçtiğin öğretmenin yetkinliği de oldukça önemli. Bu noktada eğitim sertifikasına, diplomasına ya da eğitim bilimleri üzerine bir formasyonu olup olmadığına göre karar vermek bir yöntem olabilir. Ancak, öğretmen seçerken eğitim sertifikası her şey demek değil. Ne yazık ki, çok yüksek bir diploma notu ile mezun olan bir İngilizce öğretmeni bile konuşma pratiğini geliştirme açısından sana yardımcı olamadığında kendini eksik hissetmeye başlarsın. Bu noktada sana tavsiyemiz, eğitimini incelerken dil becerilerini ne kadar aktif kullandığına da dikkat etmen olacak.

Akıllı Eşleşme  Algoritması ile Sana Özel İngilizce Öğretmeni

Gelelim, öğretmen seçimi noktasında işini kolaylaştıracak olan o özelliğe. Flalingo ile İngilizce öğrenmeye başlamadan önce sana uygun öğretmeni bulman için bir algoritma ile çalışıyoruz. Böylece hangi öğretmenler ile çalışmak istediğine göre eğitim paketini başlatmış olursun. Dolayısıyla, kafanda soru işareti kalmaz. 

Akıllı Eşleşme Algoritmasının çalışma prensibi öncelikle seni anlayarak başlıyor. Bunun için sana;

  • Neden İngilizce öğrenmek istiyorsun?
  • İngilizce konuşurken kendini nasıl hissediyorsun?
  • İngilizce öğretmeninin anadili/ aksanıyla ilgili talebin nedir?
  • Birebir derslerde nelere odaklanmak istiyorsun?

gibi sorular yöneltilir. Ardından, akıllı algoritma senin hedeflerini anlayıp beklentilerini analiz eder. Dolayısıyla, sana yardımcı olacak öğretmene ulaşman için filtrelenmiş olarak 30 kişilik envanter hazırlar. Bunun sebebi, Flalingo’nun öğretmen sayısının 4 haneli olması ve senin o kadar öğretmen arasından tek tek inceleyerek karar vermenin neredeyse imkansız olmasıdır. Yine de, ben hepsini görmek ve karar vermek istiyorum dersen bu tamamen sana kalmış. Biz sadece senin işini kolaylaştırmayı seviyoruz. 

Senin Kriterlerine Uygun Öğretmenler

Senin kriterlerine uygun öğretmenler arasından tercihi yaparken bu sorulara verdiğin cevaplar ile hareket etmek sana zaman kazandırır. Örneğin, yakın bir zamanda yurt dışı gezisi planlıyorsun ve içinde heyecan ile karışık bir gerginlik var. Bu noktada, öğretmenin ile konuşma pratiklerini; adres sormak, acil durumlarda yapman gerekenler veya yeni insanlarla tanışmak gibi diyaloglar çerçevesinde belirlersin. Buna bağlı olarak, öğretmenlerini farklı aksanlarda seçebilirsin. Akıllı algoritmanın listelediği öğretmenler arasında, hobisi seyahat etmek olan bir öğretmen ile sohbet eder onun tecrübelerinden faydalanırsın.

Öte yandan, vereceğin cevap sınava hazırlanmak da olabilir. Bu noktada, özel İngilizce öğretmenin ile devamlı ders talebinde bulunabilirsin. Böylece, derslerini belli bir müfredat ile ilerletir, Oxford University Press kitaplarından ödevler talep edersin. Ayrıca, Flalingo’da her ders için aynı öğretmen ile ders alabilme şansına sahipsin. Bu yüzden, birebir derslerini kişiselleştirilmiş planlarına bağlı kalarak işleyebilir ve hedefine doğrudan varacağına dair kendi özgüvenini geliştirmiş olursun. 

Öğretmen Profilleri ile İngilizce Öğretmenini Bul

Flalingo ekibi olarak, öğretmenlerimizin tamamının profesyonel olması bizim önceliğimiz. Dolayısıyla, iş ahlakına oldukça önem veriyor ve derslerde verimlilik adına onları seçerken kılı kırk yarıyoruz. Uzun mülakatlardan başarıyla geçen İngilizce öğretmenlerimiz, kendilerini kanıtlamış olmanın verdiği özgüven ile ders içeriklerini hazırlıyorlar. Aldıkları eğitim sayesinde, sen İngilizce öğrenirken seninle en doğru iletişim dilini kullanmaya özen gösteriyorlar. 

Bununla birlikte, doğru iletişim kurabilmek için kendilerini tanıttıkları yer olan, profil sayfalarını özenle hazırlıyorlar. Bunun sayesinde, akıllı algoritmadan senin için filtrelenen İngilizce öğretmenlerinin profillerini detaylı inceleyebilirsin. Profilleri incelerken, mezun oldukları okullardan, yaşadıkları ülkelere kadar birçok bilgiye ulaşacaksın. Hatta, kişisel merakın olan konularda onlara sorular sormak için ders rezervasyonu alabileceksin. 

Öğretmenlerin Videolarını izle

Öğretmen profilindeki videolar, hangi aksan ile İngilizce öğrenmek istediğine göre tercih yapma imkanını sana sunar. Ayrıca, her ders farklı aksanlara sahip öğretmenleri seçmek de senin İngilizce konuşma kabiliyetini geliştirmeye yarayacaktır. Öğretmen videolarının yanı sıra, profillerinde göreceğin İstatistiki veriler ve öğrenci yorumları karar vermekte sana yardımcı olacaktır. Öyle ki, bu profilleri inceldikten sonra sana özel İngilizce öğretmeni bulmakta işin çok daha kolay olacak. 

İngilizce Öğretmenim Ayağıma Gelsin 

İnternet üzerinden doğru bir öğretmen seçmek için yaptığın araştırmalar sırasında, Flalingo’nun derlediği bu yazıya denk geldin. Ancak, bu yazıya tıklamadan önce, belki de özel ders almak için tek yöntemin iş ilanları arasından bir ingilizce öğretmeni seçmek olduğunu sanıyordun. Ardından da onunla iletişime geçmek için kendi kişisel telefonunu kullanmak zorunda olmak istemiyordun ve bu konuda çok haklısın. Çünkü online platformlarda, özel dersler niteliğinde sürekli aynı İngilizce öğretmeni ile derse girebileceğine dair bir bilgin yoktu. Ancak, bizden sana söylemesi; Flalingo ile ister tek bir öğretmenden defalarca özel ders al, istersen de çok farklı öğretmenler ile derslerini özelleştir. Tercih, tamamen senin. 

İşin en güzel kısmı, iş ilanlarında kaybolmadan kendine en uygun öğretmen ile online dersler sadece bir tık uzağında. Böylece, kim tarafından verildiğine emin olmadığın ilanlar ile vakit kaybetme. O ilanların arasından kimse ile kendi numaranı paylaşmak zorunda hissetme. Flalingo’ya girişini yap, testini çöz ve senin için filtrelenmiş öğretmenlerin profillerini gezmeye başla. Gezerken göreceğin, senin gibi öğrencilerin yorumları sana referans olacak ve karar vermen kolaylaşacak. 

Üstelik, istediğin zaman senin başka bir talebine karşı hazırlıklı olan bir öğretmen ile derse devam edebileceğin sonsuz seçeneğe sahip olabileceksin. Yani, “seyahatten döndüm ve artık okuduğum bölümün terimlerine hakim olan bir öğretmen ile devam etmek istiyorum” diyebilirsin. Bu noktada; tek yapman gereken, istediğin profile sahip öğretmeni rezerv etmek ve ders vaktinde ekranın karşısında olmak. Hem de “evde mi derse gireceğim, odamı toplayayım mı” gibi streslerden uzak kalarak yapabileceksin. Böylece, sana özel İngilizce öğretmenin ile istediğin yerde istediğin zaman konuşarak İngilizce öğrenebilirsin.

Özel Dersler için Uzman İngilizce Öğretmenleri Flalingo’da

Öğretmenler, eğitim süreçlerindeki en önemli rolü üstleniyor. Neticede, öğretmenin bildiği şeyleri öğreniyor, onun rehberliği ile İngilizceyi keşfe çıkıyorsun. Bu yüzden, İngilizce öğrenirken öğretmen tercihi oldukça önemli. Ancak, ne yazık ki hangi öğretmenin senin için daha verimli olduğunu, eğitim bittikten sonra anlayabiliyorsun. Bu noktada, yanılgıya düşmemen için, akıllı eşleme algoritması geliştirdik. Böylece, kendine en uygun öğretmene kolayca ulaşırsın. Hem vakit kaybetmez hem de pişman olma kaygısı taşımazsın.

Flalingo ailesi olarak, İngilizce öğrenirken doğru rehberin; doğru öğretmen olacağına inanıyoruz. Bu öğretmeni seçtikten sonra onunla sürekli derslere girebilirsin ya da ilerleyen günlerde taleplerin değişirse, yine istediğin öğretmen ile istediğin zaman derse girme hakkına da sahipsin. Bu noktada önemli olan kendi önceliklerini bilmek ve bunun için doğru öğretmeni seçmek olacaktır. Yukarıda belirttiğimiz sorular üzerine düşündüysen, Flalingo ile sana özel İngilizce öğretmenini bulmaya hazırsın demektir. Böylece, seni de ailemize bekleriz.

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

Sevgiliye Alınacak En Güzel Hediyeler: Klişeler Hariç

Read More
Online English with Flalingo

Flalingo'da İngilizceyi Konuşarak Öğrenmenin Avantajları

Read More
Online English with Flalingo

İngilizce’nin En İnteraktif Hali: Flalingo Grup Dersleri

Read More