Flalingo
Academic English

Akademik İngilizce Nedir ve Nasıl Öğrenilir?

Flalingo 15.05.2024

İyi akademik İngilizce becerileri, özellikle uluslararası alanda eğitim görmeyi amaçlayan öğrenciler için en önemli detay. Bu yüzden akademik İngilizceye de özel olarak vakit ayırmak gerekiyor. Flalingo olarak öğrencilerimize akademik İngilizce için de online kaynaklar ve ders programları yaratmak için çalışıyoruz. Yani platformumuz, akademik anlamda da İngilizcenizi geliştirmek için birçok fırsat vadediyor. Bu yazımızda, Flalingo platformunu akademik İngilizce eğitimi için nasıl kullanabileceğinizi göstermek istiyoruz. Ayrıca, akademik İngilizce'nin önemini hakkında ve bu alanda kendinizi geliştirebilmeniz için de bazı temel tavsiyelerimizi olacak. O zaman başlıyoruz.

İçindekiler

  1. Akademik ingilizce Nedir?
  2. Akademik İngilizcede Neden Zorlanıyorum?
  3. Akademik İngilizcenin Önemi
  4. Akademik İngilizcemi Nasıl İlerletebilirim?
  5. Flalingo Akademik İngilizceye Nasıl Yardım Ediyor?
  6. Flalingo Akademik İngilizce İçin Yanınızda

Akademik İngilizce Nedir?

İlk olarak akademik İngilizce nedir diye merak edenlere kısaca bir tanımını yaparak başlamak istiyoruz. Akademik İngilizce; akademik ve bilimsel camiada kullanılan, belli formatları, kuralları olan, teknik dilden yararlanılan bir İngilizce alanı. Yani günlük İngilizceden farklılıklar gösteriyor. Bu farklılıklar olarak da daha uzun ve karmaşık cümleleri, akademik İngilizce kelimeleri ve cümle yapılarını örnek göstermek mümkün. Bu yüzden de akademik İngilizce, İngilizceniz iyi bir seviyede olsa bile özel olarak yoğunlaşmanız gereken bir alan. Aksi halde akademik kaynaklara çalışmak oldukça yorucu bir hale gelebilir. 

Akademik İngilizcede Neden Zorlanıyorum?

Siz de akademik İngilizcede zorlanıyorsanız bu sıkıntının birkaç temel nedeni var. Bildiğiniz gibi akademik dil, günlük konuşma dilinden farklılık gösteriyor. İngilizce günlük konuşmada kullanılmayan terimleri, jargonu ve daha karmaşık cümle yapılarını hızlı şekilde anlamak zor hale geliyor. Fakat bunun için hemen umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor, çünkü akademik İngilizce ana dili İngilizce olmayan herkes için zorlayıcı. Buna ek olarak, akademik bir yazı yazmanız gerektiğinde de zorlandığınızı fark edebilirsiniz. Akademik İngilizce yüksek bir seviyede doğruluk ve tutarlılık da gerektiriyor. Bu yüzden, yine belirli İngilizce cümle kalıplarını bilmeli ve İngilizce dilbilgisi kurallarına gerçekten hakim olmalısınız. Aksi halde akademik İngilizce, baş etmesi zor bir alan gibi görünebilir. 

Akademik İngilizcenin Önemi

Eğer akademik bir makale okumak ve yazmak istiyorsanız akademik İngilizceyi de yetkin olarak kullanmanız gerekiyor demektir. Buna sebep olarak da uluslararası araştırmaların, makalelerin veya yayınların çok ciddi bir kısmı İngilizce olarak yazılmasını gösterebiliriz. Yani akademik İngilizcenin bu kadar önemli olması akademinin dili olmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden dünya çapında akademiyi takip etmek ve aktif kalabilmek için İngilizce seviyenizin iyi olması ve akademik İngilizceyi de bilmek şart. 

Akademik İngilizcemi Nasıl İlerletebilirim?

Peki akademik İngilizcede bu sıkıntıları yaşamamak için ne yapmalıyız ya da akademik İngilizce nasıl öğrenilir? Elbette ilk önerimiz kendinize bir ders programı oluşturmanız ve bu programa sadık kalmanız. Düzenli çalışmak, sadece akademik İngilizce için değil, tüm dil öğrenme süreciniz için bir ihtiyaç. Peki bir ders programını nasıl ve hangi kaynaklarla oluşturabilirsiniz? Aşağıdaki tavsiyelerimizi izleyerek siz de akademik İngilizce öğrenme sürecinizi başlatabilirsiniz:

İngilizce Dilbilgisi Kaynaklarından Yararlanın 

Akademik İngilizce çalışmaya öncelikle gramer kurallarından başlayabilirsiniz. Böylelikle cümle kalıplarını, uzun ve karmaşık cümle yapılarını okuma ve anlama yeteneğiniz de gelişmeye başlar. Bu dilbilgisi kurallara çalışmak için de gramer konuları bulabileceğiniz bir eğitim platformu seçebilirsiniz. Özellikle de online bir platform, esnek ve bireysel ders programları da sunduğu için seviyenize uygun akademik İngilizce kaynakları için iyi bir adres olacak.

Akademik Metinleri Okumak

Akademik İngilizceye çalışırken düzenli okuma pratikleri yapmayı da bırakmamak gerekiyor. Araştırma makaleleri, akademik dergiler veya araştırmalar gibi yazılı örnekleri de bol bol okumayı ihmal etmemek gerekiyor. Okudukça yeni akademik İngilizce kelimeler ve cümle kalıpları da öğrenmeye devam edeceksiniz. Dolayısıyla okuma pratiklerini yaparken bu yeni bilgileri de not alıp anlamlarını ve nasıl kullanıldıklarını çalışmalısınız. Bu şekilde çalıştıkça özellikle de yazma ve anlama gibi diğer İngilizce becerileriniz de gelişmeye başlayacak.

Yazma Pratiği Yapmak

Eğer son hedefiniz iyi bir akademik yazı yazmaksa düzenli olarak yazma pratikleri yapmayı da ihmal etmemenizi öneriyoruz. Sonuçta iyi bir yazar olmak için düzenli olarak yazmanız da önem taşıyor. Farklı türlerde akademik yazılar yazmak, bu becerinizi ilerletir. Ancak unutmayın ki bu noktada yazdıklarınıza geri bildirim almak ve bu geri bildirimlere göre yazdıklarınızı tekrar revize etmeniz de önemli. 

Online İngilizce Eğitim Platformlarını Kullanmak

Online bir İngilizce öğrenme platformunu, online akademik İngilizce kursu olarak da kullanabilirsiniz. Flalingo, akademik İngilizcenizi geliştirmek için en iyi çalışma programını sizin yerinize yaratabilir. Ayrıca, uzman öğretmenleri ve kapsamlı içeriklerle akademik İngilizce öğrenmek isteyenlere de yardım ediyoruz. Platformumuz sayesinde esnek ve kişisel çalışma planları oluşturup tüm İngilizce becerilerinizi geliştirmeniz oldukça kolay. Ayrıca Flalingo platformu olarak benzer platformlarda göremeyeceğiniz bazı araçlarla da bir adım öne çıkıyor.

Flalingo Akademik İngilizceye Nasıl Yardım Ediyor?

Flalingo’da uzmanlaşmak istediğiniz İngilizce alanını seçme imkanınız var. Bunun yanı sıra her öğrencimiz platformun tüm özelliklerinden yararlanabiliyor. Ayrıca benzersiz özellikler de vadeden platformumuz, özellikle de şu özelliklerle yardımınıza yetişiyor: 

Akıllı Öğretmen Seçme Algoritması

Flalingo’nun Akıllı Öğretmen Seçme Algoritması, öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarına ve öğrenme şekillerine en uygun öğretmenleri hemen bulmalarını sağlıyor. Ayrıca, ders almak istediğiniz öğretmeni seçmekte özgürsünüz. 

Yapay Zeka Eğitim Koçu FLAI

Flalingo’nun Yapay Zeka Eğitim Koçu FLAI, yukarıda da bahsettiğimiz gibi öğrencilerimizin İngilizce öğrenme sürecini kişiselleştirmek tasarlandı. Bu yüzden de FLAI, derslerdeki performansınızı takip ederek size özel raporlar gönderir. Örneğin, öğrenme hızınızı izler, zayıf yönlerinizi belirler, yaptığınız dilbilgisi ve telaffuz hatalarını tespit eder. Ayrıca, ödevler de veren bu yapay zeka koçu ile düzenli çalışma motivasyonunuz da artacak.

Yalnızca Uzman Eğitim Kaynakları

Flalingo olarak tüm öğrencilerimize en uzman kaynakları kullanarak İngilizce öğretiyoruz. Bu uzman kaynaklar sayesinde İngilizcenin her alanından çalışma kaynakları bulmanız mümkün. Oxford University Press eğitim kaynakları, öğrencilerimizin akademik İngilizceyi de en doğru şekilde öğrenmeleri ve akademik başarıya ulaşmaları için gerekli bilgi ve becerileri sağlar.

Bire Bir Canlı İngilizce Dersleri

Flalingo olarak bire bir canlı İngilizce dersleri sunarak öğrencilerinin derslerden en yüksek verimi almasını amaçlıyoruz. Bu canlı dersler, dil becerilerini pratik etme, anında geri bildirim alma ve dil öğrenme sürecinde daha interaktif bir rol oynama fırsatı tanıyor. 

Flalingo Akademik İngilizce İçin Yanınızda

Sonuç olarak akademik İngilizce, bilimsel ve akademik alanlarda başarılı olmanın şartlarından biri. Akademik İngilizce öğrenmek, zaman ve çaba gerektirir, ancak doğru kaynakları ve ipuçlarını kullanırsanız bu süreç daha kolay hale gelecek. Platformumuzda bu adımları takip ederek, akademik İngilizcede de uzmanlık kazanabilir ve akademik kariyerinizde ilerleyebilirsiniz. Flalingo ailesi olarak online akademik İngilizce kursu arıyorsanız bunun için iyi bir adayız!

Other content that may interest you