Flalingo
Online English with Flalingo

İngilizce Seviyeleri Nelerdir? A1, B1, C1 ve Dahası!

Flalingo 02.10.2024

 İngilizce seviyeleri, İngilizce öğrenirken neye dikkat etmeniz gerektiği yönünde sizlere bir çizelge sunar. Farklı farklı ölçütlere göre İngilizce seviyenizi ölçebilirsiniz. Ancak neredeyse tüm dünyada geçerli olan CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) standartlarına uygun İngilizce seviyelerini kabul görüyor. Genel bir çerçeve oluşturan bu standartlar sizlere de İngilizce öğrenirken hangi adımları izlemeniz gerektiği noktasında bir yönlendirme sunar. Flalingo online İngilizce dil seviyeleri olarak CEFR standartlarına uygun bir eğitim sunuyor. Bu yazıda sizler için Flalingo’da eğitim alırken İngilizce seviyeni ölçerek başlamanın sizlere sunduğu avantajları birlikte inceleyeceğiz. Böylece İngilizce öğrenmeye başlamadan önce seviyelere göre aldığınız ders içeriklerinin önemini kavrayacağız.  

İçindekiler:

  • 0'dan B2 Dil Seviyesine Geçmek Ne Kadar Sürer?
  • İngilizce A1 ve A2 Seviyesi Nedir?
  • A1, A2, B1, B2, C1, C2 Ne Demek?
  • A1 Seviyesindeki İngilizce Filmler
  • Flalingo ile İngilizce Seviyenize Uygun Dil Öğrenin!

0'dan B2 Dil Seviyesine Geçmek Ne Kadar Sürer?

İngilizceye sıfırdan başlayanların kafasında “Ben hiçbir şey bilmiyorum” yanılgısı oluyor. Ancak, İngilizce seviyeniz sandığınız gibi “0” olmayabilir. Öte yandan, dil seviyenizi ölçmeden İngilizce öğrenmeye başlamak sizlere ayak bağı olabilir. Sıfır seviyesinde olmasanız da bildiklerinizle düşündüğünüz kadar ileri seviyede olmayabilirsiniz. Böylece, seviyenizi belirlemeden İngilizce öğrenmeye başlamak zaten bildiğiniz şeylerle zaman kaybetmenize sebep olur. Aksine, bilmediğiniz noktaları atlayarak temel atmadan İngilizce öğrenmeye başlamış olabilirsiniz. Bu yüzden İngilizce kur seviyeleri incelemek, bu süreçte yolun neresinde olduğunuzu tespit etmenizi sağlar. 

Flalingo online İngilizce ile kur seviyelerine göre kayıt olduktan sonra merak ettiğiniz noktalar olacaktır. Özellikle aldığınız kur seviyesinden bir sonraki kura ne kadar zamanda geçebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.

  • Ortalama olarak B2 seviyesi için 500-600 saat ders almanız gerekebilir. Bu da Flalingo’dan aldığınız dersler ve kendi çalışmanız ile birlikte 4-5 aylık bir süreç olacaktır.

Sıfırdan B2 seviyesine çıkmak için istatistiksel bir ortalama verdiğimizin altını çizmeliyiz. Çünkü kişilerin çalışma disiplinine göre değişen bir süreç olduğunu hatırlatmakta fayda var. Süreçte ne kadar özverili olursanız temel seviye İngilizceyi anlamanız o kadar kolay olacaktır.

İngilizce A1 ve A2 Seviyesi Nedir?

İngilizce kur seviyelerine göre B2 (Upperintermediate) seviyesine ortalama ne kadar sürede geldiğinizi sizlere ilettik. Peki, B2 seviyesinden önce gelen CEFR standartlarına göre belirlenmiş olan İngilizce kur seviyeleri hangileri oluyor? Bu soruya da cevap vermeliyiz. Böylece B2 seviyesi için çalışırken hangi adımları izleyeceğinizi ön izleme yapmış olursunuz. Upperıntermediate seviyesi için önce A1, A2 ve B1 seviyesi İngilizce öğrenmeniz gerekiyor.

  1. A0 (Beginner)
  2. A1 (Elementary)
  3. A2 (Preintermediate)
  4. B1 (Intermediate)
  5. B2 (Upperintermediate)

Sırasıyla B2 seviye İngilizceye kadar olan kurları yukarıda görüyorsunuz. Eğer siz de henüz Flalingo’ya kaydolmadıysanız vakit kaybetmeyin. “İngilizce hangi seviyedeyim?” diye merak ediyorsanız, Flalingo ile online İngilizceye başvurun. Ana sayfada bulunan formu doldurduktan sonra testi çözerek İngilizce seviyeni öğren ve eğitime başla!

Formu doldurduktan sonra, kişisel hedeflerine uygun olacak şekilde sorulara cevap vererek kendi planının oluşmasını sağlarsın. Ardından, Flalingo eğitim danışmanları sizinle iletişime geçerek doğru planı seçmeniz için yardımcı olurlar. Görüldüğü gibi İngilizce seviyeleri öğrenme yolculuğunu yönetebilmek için müfredat görevini üstleniyor. Kendi seviyenizi bildikten sonra doğru bir çizelge oluşturmak çok daha kolay olacaktır. A1 seviye İngilizce için yapmanız gerekenler ile A2 seviye için yapmanız gerekenler tamamen farklıdır.

A1, A2, B1, B2, C1, C2 Ne Demek?

İngilizce seviyeleri incelerken B2 (Upperintermediate) için özellikle bir anlatımda bulunduk. Bunun sebebi anadili İngilizce olmayan ya da akademik İngilizce gibi bir amacı olmayan kullanıcıların genellikle bu seviyeye kadar kendilerini geliştirmek istemesidir. Ancak, C1 (Advanced) ve C2 (Proficiency) native seviye olarak bildiğimiz kur seviyesi için de ders almaya devam edebilirsiniz. Tüm detaylarıyla özellikle anadil seviyesinde olan bu kur kapsamında neler olduğunu bakalım. 

C1 İngilizce seviyesindeki öğrencileri gramer açısından daha kapsamlı konular bekliyor. A1 ve A2 için günlük konuşma İngilizcesi ile kendinizi ifade etmeniz amaçlanıyor. B1 ve B2 ise yavaş yavaş daha karmaşık cümleleri ve cümlelerin yapısına göre farklı anlamları da anlamaya başlıyorsunuz. Ancak C1 ve C2 seviye İngilizcede artık dilin kendi içinde anlam kazanmış kalıplaşmış ifadeleri de öğrenmeye başlarsınız.

A0 Beginner0-2 hafta
A1 Elementary2-4 hafta
A2 Preintermediate4-8 hafta
B1 Intermediate8-13 hafta
B2 Upperintermediate13-20 hafta
C1 Advanced20-28 hafta
C2 Proficiency28-... hafta

İngilizce öğrenirken seviyelere göre ders almanızın önemine vurgu yaptık. Bu seviyeler online derslerdeki konuları da belirler. Bununla birlikte aktif olarak dile çalışırken film izlemek ve kitap okumak da faydalı olan alıştırmaların başında gelir. Kendi seviyenize uygun olan film ve kitapları öğrenmek için Flalingo uzman öğretmenlerinden yardım talep edebilirsiniz.

A1 Seviyesindeki İngilizce Filmler

Flalingo öğretmenlerinin filmler ve kitaplar için sizlere vereceği tavsiyelere ek olarak A1 seviyesindeki İngilizce film önermek faydalı olacaktır. Ancak İngilizceye başlangıç seviyesinde film bulmakta zorlanma ihtimaliniz oldukça yüksek. Ne yazık ki dil ilerledikçe karmaşıklaştığı ve bir yetişkin filmini basit seviyede izlemek mümkün olmayacağı için önereceğimiz filmlerin çoğu yetişkinlerin de izleyebileceği kolay kurgulardan ibarettir. Yine de İngilizce öğrenirken sizlere oldukça faydası dokunur.

Toy Story

Pixar’ın 1995 yılında çıkardığı ilk tamamen bilgisayar animasyonlu filmidir. Film, oyuncakların gizli yaşamlarını keşfeden bir çocuğun gözünden anlatılır. Woody adında bir cowboy oyuncak, Andy’nin en sevdiği oyuncaktır. Ancak Andy’nin yeni oyuncağı Buzz Lightyear sahneye çıkar ve rekabet başlar. Film, dostluk, kabullenme ve büyüme temalarını işlerken, birçok izleyiciye duygusal anlar sunar. "Toy Story," hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli bir deneyim sağlar.

The Princess Bride (1987)

1987 yılında çekilen bir fantastik romantik komedidir. Film, bir prensesin ve onun gerçek aşkının maceralarını anlatır. Wesley, prenses Buttercup'u kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Hikaye, mizahi diyaloglar ve unutulmaz karakterlerle doludur. Yılmadan aşkı savunan Wesley, izleyicilere dostluk ve cesaretin önemini hatırlatır. Bu film, zamanla kült bir klasik haline gelmiştir.

(500) Days of Summer

2009 yılında çıkan bir romantik drama filmidir. Tom, Summer adlı bir kadına aşık olur. Film, ilişkilerinin başlangıcından sona ermesine kadar olan 500 günü keşfeder. Gerçekçi bir bakış açısıyla aşkı ve hayal kırıklığını işler. Zaman atlamaları ile dolu olan film, izleyenlere duygusal bir deneyim sunar. Tom’un içsel yolculuğu, izleyicileri derinden etkiler.

Sizlere 3 farklı tarzda film önerisinde bulunduk. Toy Stoy özellikle çocuklarınızla birlikte İngilizce öğrenmeye başlayanlar için harika bir seri sunuyor. Bununla birlikte “The Princess Bride” filmi ise yine ailece izleyeceğiniz bir nostalji sunuyor. Son olarak “(500) Days of Summer ise partnerinizle hem romantik bir gün geçirmeniz hem de İngilizcenizi geliştirmeniz için bulunmaz bir nimet diyebiliriz. A1 seviyesindeki bu filmleri izlerken altyazıyı kapatmayı unutmayın.

Flalingo ile İngilizce Seviyenize Uygun Olarak Dil Öğrenin!

İngilizce seviyenize uygun olarak eğitimi başlamak için vakit kaybetmeyin. Unutmayın ki, öğrenmeye başladığınız anda ileriye gideceksiniz. Ancak hiç adım atmadığınızda olduğunuz seviyede kalmaya devam edersiniz. 

Fllaingo online İngilizce ile kendi seviyenize uygun ders içerikleri derslere başlayabilirsiniz. Ayrıca hedefinize uygun uzman öğretmenler ile ders çeşitliliğini belirleyebilirsiniz. Eğitim danışmanları ile İngilizce öğrenme sürecinizi kişiselleştirebilirsiniz. Hangi seviyede olursanız olun Flalingo ile Online İngilizce ile yeni bir dİl öğrenin!

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

Flalingo'da Rahat Mod Mu Kurs Modu Mu?

Read More
Online English with Flalingo

Flalingo'da İngilizceyi Konuşarak Öğrenmenin Avantajları

Read More
Online English with Flalingo

Yapay Zeka ile İngilizce Öğrenmek Hakkında Sık Sorulan Sorular

Read More