Flalingo
Online English with Flalingo

Flalingo ile Tanışma ve Devam Etme Kararı Verme Sürecim

Flalingo 27.04.2024

Merhabalar, ben Aslı. Bugün, Flalingo maceramla karşınızdayım.

Flalingo, online İngilizce kursu sağlayan bir platform olarak karşıma çıktı. Arayışım sırasında Flalingo yorumlarının bu kadar iyi olması şüpheye düşmeme neden olmuştu ama yine de o deneme dersini almaya karar verdim. Yaptığım tek hata, Flalingo ile bu kadar geç tanışmak oldu. Benim gibi şüpheye düşenler, online İngilizce kursu arayışında olanlar için merak edilen Flalingo kurslarıyla ilgili bilgilerimi ve deneme dersi sürecimi sizler için tüm gerçekliğiyle anlatacağım.

Sizler de hemen Aslı gibi Flalingo’dan deneme dersi alıp süreç hakkında bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Lafı uzatmadan sözü Aslı'ya bırakıyoruz. İyi Flalingo maceraları!

İçindekiler

1. Flalingo Deneme Dersi Deneyimim

2. Flalingo Deneme Dersine Başlamadan Önce

2.1. Flalingo Deneme Dersi Sırasında Başıma Gelenler

2.2. Deneme Dersi Sonrası

3. İngilizceyi En İyi Öğreten Uygulamada İhtiyaçlar

4. Flalingo Platformunun Avantajları

5. Avantajlar İhtiyaçları Karşılıyor mu?

6. Sonuç: En İyi İngilizce Konuşma Kursu Flalingo’yu Seçim Sürecim

Flalingo Deneme Dersi Deneyimim

Biraz kendimden bahsetmek istiyorum.Ben son sınıf Ekonomi ve Finans bölümü öğrencisiyim. Mezun olduktan sonraki hedefim yurtdışında yüksek lisans yapmak. Bu hayalimi geliştirmek için çok çaba göstermem gerektiğini düşünüyorum. Ama ne yazık ki Türkiye'deki eğitim sisteminin gazabına uğramış bir nesil olarak çocukluktan beri sadece sınıfı geçmek için verilen eğitimin mağdurlarıyız.

Artık harekete geçmeliydim. İngilizcemi geliştirmek için yeni yollar bulmam gerektiğini düşündüm. İlk olarak İngilizce kursu bakmaya başladım. Fakat son sınıf öğrencisi olduğum için ders saatlerim oldukça yoğundu. Online İngilizce eğitimi ile bu yoğunluğun arasında kendi geleceğime vakit ayırabileceğimi düşünerek araştırmaya başladım. Daha sonra online İngilizce kursunun benim için daha iyi olacağını fark ettim. Online İngilizce kursu araştırmalarım sonucu karşıma Flalingo çıktı. Flalingo araştırmamı derinleştirdiğimde kullanıcıların memnun kaldığını gördüm ve deneme dersi almaya karar verdim. En iyi online dil kurslarının bile bu kadar iyi olamayacağını düşündüm ama yine de deneme dersi almanın doğru olacağı kanısına vardım. Bir tanecik dersten zarar gelmezdi.

Flalingo Deneme Dersine Başlamadan Önce

En iyi online dil kurslarını araştırıp soruşturmam sonucu, Flalingo yorumları bu deneme dersini alma kararımda çok etkili oldu. Deneme derslerinin ücretli olduğunu öğrendim. Sebebini tahmin etmek zor değil. Deneme dersi de olsa öğretmenlerin öğrencisi olmadığımız halde bize vakit ayırarak ders vermeyi kabul ediyorlar. Uygulamanın onlara bir ücret ödemesi gerekiyor ve o ücreti bu şekilde karşılıyorlar. Zaten dersten memnun kalmazsak deneme dersi ücreti iade ediyorlar. Daha deneme dersinde bile bu kadar kolaylık sağlamaları güzel. İlk olarak 100 TL karşılığında 25 dakikalık deneme dersi satın aldım. Rezervasyon yaptırdım.Tabi bu kadar olumlu yorumlar alması beni şüpheye düşürdü. Gerginlikle o günü beklemeye başladım.

Flalingo Deneme Dersi Sırasında Başıma Gelenler

Ders günüm geldiğinde İngilizce konuşmam gerekeceği için kendimi rahat hissetmiyordum. Rezervasyon saati geldiğinde hemen derse başlayacağımızı düşündüm. Ama onun yerine öğretmenim beni İngilizceye karşı motive etti ve yeni bir dil öğrenebilme güvenini verdi. Sonrasında dersi takip etmek için kaynakları, dersin içeriğini ve derslerin nasıl işlendiğinden bahsetti. En baştaki tedirginliğim gitmişti. Öğretmenin profesyonel, sıcak kanlı, yardımsever, anlayışlı oluşu ve her şeyi açıklaması rahatlamamı sağlamıştı.

Deneme Dersi Sonrası

Ders bittiğinde FLAI raporunun dersi analiz edip eksikliklerinizi, seviyenizi durum raporu göndermesi beni çok etkiledi. 25 dakikalık dersin bile ne kadar verimli geçtiğini anlamama yardımcı oldu. FLAI’ın derste üzerinde durduğumuz kelimeleri çıkartması dersi tekrar etmeyi daha kolay hale getireceği açıktı. Ayrıca yanlış telaffuz ettiğim kelimeleri göstermesi de onlar üzerine yoğunlaşmayı sağlayacaktı. Yapay zekanın başlangıç seviyesinde kullandığın İngilizce kelimeyi seviye atladığında daha profesyonel nasıl kullanabileceğini göstermesi de çok başarılı bir girişimdi. Bunları gördükten sonra kullanıcıların Flalingo yorumlarının abartı olmadığını aksine ne kadar doğru olduğunu fark etmiş oldum.

İngilizceyi En İyi Öğreten Uygulamada İhtiyaçlar

Kendi ihtiyaçlarımıza göre ingilizceyi en iyi öğreten uygulamayı bulmak zor olabilir. Herkes en iyi online dil kursunu bulmak ister. Benim İngilizce kursuna ihtiyaç duyma sebeplerim şunlardı:

  • Akademik yazma ve okuma becerilerime katkı sağlaması
  • İngilizce konuşabilme konusundaki çekincelerimi değiştirebilmek
  • Kelime bilgimi geliştirebilmek
  • Gramer gelişimime destek olması
  • Konuşma, yazma, dinleme becerilerini geliştirme
  • Yurtdışında Yüksek Lisans’a başvurabilmek için motivasyon mektubumu tek başıma yazabilecek seviyeye gelme ihtiyacım
  • Dizileri altyazısız izleyebilme şansı
  • Yurtdışında arkadaş edinebilme potansiyelini arttırma

Flalingo Platformunun Avantajları

Flalingo uygulamasının öğrencisine sağladığı avantajlar şunlardı.

  • Yapay zeka destekli FLAI, ders sırasında yanlış telaffuz ettiğiniz kelimeleri sizlere sunar.
  • Ders raporu sayesinde eksiklerini öğrenebilme imkanı
  • Sana hitap eden öğretmeni bulma imkanı
  • Akademik İngilizceyi eğitmen desteği alarak geliştirme şansı
  • İstediğin zaman aynı öğretmen ders alabilme seçeneği
  • Öğretmenlerin ana dilinin İngilizce olması
  • Oxford University Press gibi kaliteli materyallerle ingilizceni geliştirme şansı
  • Konuşma,yazma, anlama becerilerinin iyileşmesiyle kendine güveninin artması
  • Üniversite eğitimi için hazırlık
  • İngilizce dilinde yazılmış makaleleri okuyabilme
  • İngilizce dilbilgisi kurallarını öğrenmek

Avantajlar İhtiyaçları Karşılıyor mu?

Yukarıda bahsettiğimiz avantajlar ile ingilizce öğrenebilme ihtiyaçlarını karşılaştırmak istiyorum. Sürekli aynı öğretmenden ders alabilme avantajı sağlayan Flalingo uygulaması öğrencilerin hangi ingilizce seviyesinde olduğunu bilmesi, öğrencilerini tanıması ve daha rahat davranabilmesini ve anlaşabildiği insanlarla ingilizce öğrenmesine olanak sağlar. Bu da dil öğrenirken, öğrencinin daha rahat hissetme ihtiyacını karşılar. Yapay zekanın derste üzerinde durulan kelimeleri sıralaması ve yanlış telaffuz edilen kelimelerin gösterilme avantajı hem ingilizce kelime çalışmayı kolaylaştırarak ders esnasındaki yanlışlarını görme ihtiyacını karşılar. Kaliteli materyallerle ingilizce seviyeni geliştirme avantajı iyi bir eğitim alma ihtiyacını karşılar. Akademik İngilizce desteği sayesinde yurtdışı yüksek lisans hedefine daha emin adımlarla ulaşabilme ihtiyacını karşılar. Okuma, yazma, dilbilgisi kurallarını öğrenerek eğitim hayatını daha iyi yerlere taşıma ihtiyacını karşılar. İngilizceyi rahat konuşmaya başlama avantajıyla yabancı arkadaşlar edinme ihtiyacını karşılar.

Sonuç: Online İngilizce Platformu Flalingo'yu Seçim Sürecim

Sonuç olarak Flalingo deneyimimden sonra bu online İngilizce kursunu seçmenin iyi bir karar olacağını düşündüm. Benim ihtiyacım olan online İngilizce kursunun amacı dilimi ilerletebilmek, rahatça yabancılarla konuşabilmek ve yurtdışı eğitimime katkı sağlayabilmekti. Ders deneyimimde bunu karşılayabileceğini fark ettim. Eğitmenlerin özenle seçildiği ve ana dillerinin İngilizce olması da Flalingo’nun eğitim kalitesine ne kadar önem verdiğini gösterdi. Flalingo yorumlarını incelediğimde daha önceki öğrencilerin olumlu deneyimleri de seçim sürecimi etkiledi. Önceden ders aldığım öğretmene tekrar ulaşabilme şansı öğrenme kalitemi arttıracağına ve daha rahat hissetmemi sağlayacağına karar verdim. Deneme dersi sonrasında da pozitif görüşlerim de bu kursu seçmem için son noktayı koydu. Flalingo’nun benim için en iyi online ingilizce kursu olduğuna karar vermem uzun sürmedi. Sonunda ben de Flalingo'lu oldum. 

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

Sevgiliye Alınacak En Güzel Hediyeler: Klişeler Hariç

Read More
Online English with Flalingo

Flalingo Öğrencilerine Özel FLAI Raporu ve Kullanım İpuçları

Read More
Online English with Flalingo

Özel İngilizce Öğretmeni Arayanlara “Birebir” Çözüm Flalingo’da!

Read More