Flalingo
English for Kids

Çocuklar İçin İngilizce Eğitiminin İdeal Yaşına Uzman Bakışı

Flalingo 18.07.2024

“Öğrenmenin yaşı yoktur.” sözünü herkes mutlaka bir yerlerde duymuştur. Evet, öğrenmenin yaşı yoktur ve insanların öğrenim hayatı hiç son bulmaz. Fakat çocukların daha verimli bir şekilde dil öğrenmesinin yaşı var. Çocuğunuzun dil öğrenmesi için onu doğru zamanda, doğru noktaya yönlendirmek ise siz ailelerin görevi. Yani çocuğunuza İngilizce eğitimi fırsatı sunup, geleceğine yatırım yapmak istiyorsanız bunu çocuğunuz için doğru yaşlarda yapmanız önemli. Böylece hem siz için hem de çocuğunuz için bu süreç kolaylaşır ve eğitimden aldığınız verim artar.

İçindekiler

  1. Çocuklarda Erken Yaşta Dil Eğitimi
  2. İngilizce Eğitimi Ne Zaman Başlamalı?
  3. Küçük Yaşlarda İngilizce Eğitimi Nasıl Olmalı?
  4. Flalingo Kids: Çocuklar İçin İngilizce Eğitiminde Doğru Zaman, Doğru Mekan

Çocuklarda Erken Yaşta Dil Eğitimi

Çocukların dil öğrenim süreçleri her zaman merakla takip edilen bir konu olmuştur. Ana dilini yeni konuşmaya başlayan çocuklar bile heyecanla izlenir, ilk kelimeleri kutlanır ve konuşurken yaptıkları hatalar eğlence malzemesi olur. Hatta bazı bebekler etraflarında iki ayrı dil konuşucusu olduğu için konuşma çağına geldiklerinde iki dili de konuşabilme kabiliyetine sahip olurlar. Siz de mutlaka çevrenizde veya internet ortamında iki ana dili olan yani “Bilingual” olan birine rastlamışsınızdır. Bebekler henüz hiçbir şey yapmaya başlamamışken, bazen birden fazla dil edinme yeteneklerinin olmasının insanlara mucize gibi gelmesi çok doğal. Fakat her şeyin olduğu gibi bebeklerin bu kadar erken yaşta dil öğrenebilmesinin de bir açıklaması var. Çocukların öğrenim şekillerinin süngere benzetilmesini duymuşsunuzdur. Bu benzetme oldukça doğru çünkü çocuklar gördükleri ve duydukları her şeyi sünger gibi hızla çekerek öğreniyorlar. Böylelikle çocuklar anne karnında dış dünyayı duyabildikleri andan itibaren dil öğrenmeye başlıyorlar. Daha da ilginç olanı sadece kelimeleri taklit etmekle kalmıyor çocuklar, duydukları dilin dil bilgisi kurallarını ayırt edebiliyor ve bunları doğru yerlerde kullanabiliyorlar. 

İngilizce Eğitimi Ne Zaman Başlamalı?

Yukarıdaki kısımda da bahsettiğimiz gibi çocuklar için bir dili öğrenmeye başlamanın en iyi yaşı mümkün olan en erken zaman diyebiliriz. Ama tabii ki herkesin çocuğunu anne karnından itibaren İngilizceyle büyütebilmesi pek mümkün değil. Bunun için her an çocuğun yanında İngilizce konuşacak birini bulundurmak gerekiyor ki bu da neredeyse imkansız. Bu sebeple çocukların dışarıdan bir eğitim desteği ile İngilizce öğrenmesi şart oluyor. Uzmanlar İngilizce eğitimi almaya başlamak için çocuklarda en uygun yaşın 4 olduğunu ifade ediyorlar. Çocuklarda 4 yaş da oldukça erken olduğundan dolayı, çocuklardaki yüksek öğrenme hızı bu yaşlarda da devam ediyor. Ayrıca etkili bir İngilizce eğitimi alabilmesi için ise çocukların kendilerini ifade edebilecek düzeyde ana dillerini konuşabilir olmaları gerekiyor. Bu sayede eğitmenler ve ailesi çocuğun İngilizce eğitimi sürecindeki istek ve ihtiyaçları iletişim kurarak anlayabilir ve ona göre bir yol çizebilirler. Uzmanların söylediklerine göre eğitim alma kriterlerini karşılayacak kadar büyük ve hala İngilizce eğitiminden maksimum verimi alacak kadar küçük olan yaş aralığı olan 4-6 yaşlar çocuklarda İngilizce eğitimine başlamak için ideal. Belirttikleri bir başka önemli nokta ise çocukların İngilizce öğrenmeye 10 yaşından önce başlaması gerektiği. Çocuklar için 4 yaşında İngilizce öğrenmeye başlamak ve 10 yaşından sonra İngilizce öğrenmeye başlamak arasında büyük fark olduğunu belirttiklerini de ekleyebiliriz.

Küçük Yaşlarda İngilizce Eğitimi Nasıl Olmalı?

Uzmanlara göre çocuklar için İngilizce eğitimi 4 yaşında başlamalı. Peki ama bu kadar küçük bir çocuk nerede ve nasıl İngilizce öğrenebilir? Tabii ki yaşı bu kadar küçük olan bir çocuğun yetişkin bir insanla aynı koşullarda İngilizce öğrenmesi mümkün değil. Çocuklar için olan eğitimler yetişkinler için olan eğitimlerden çok daha fazla özen gerektirir. Henüz hayatın başında olan minikler için doğru bir yol gösterici eşliğinde İngilizce eğitimi almak çok önemli. Yani çocuklara İngilizce öğreten kişilerin hem alanında hem de çocuklarla iletişimde uzman bir öğretmen olması gerekiyor. Öğretmenin öneminin yanında çocuklar için İngilizce eğitimde kullanılan kaynaklar da dikkat edilmesi gereken bir başka nokta diyebiliriz. Çocuklar İngilizce öğrenirken onlara destek olan eğitim materyallerinin içeriği çocuklara özel olarak tasarlanmış olmalı. Örneğin yetişkin İngilizce ders kitapları gibi kural ağırlıklı olmayan, eğlenceli etkinlikler, şarkılar ve hikayeler içeren kitaplar çocukların odaklanmalarını sağlamak için gerekli bir ders tamamlayıcısıdır. Bu şekilde çocukların ilgisini çekebilmek için özel olarak hazırlanmış kitaplar çocukların ders içindeki dikkat sürelerini artırır ve dersten hemen kopmalarını engeller. 

Flalingo Kids: Çocuklar İçin İngilizce Eğitiminde Doğru Zaman, Doğru Mekan

Çocuklar için İngilizce eğitiminin ne zaman başlaması ve nasıl sürdürülmesi gerektiğini gördük. Flalingo Kids uzmanların tavsiyelerine uyuyor ve çocuklar için İngilizce eğitimini 4 yaştan itibaren başlatıyor. 4-12 yaş aralığındaki çocuklara İngilizce eğitimi şansı sunan Flalingo Kids çocuklara uygun olarak hazırlanmış eğitim bileşenleriyle de dikkat çekiyor. Alanında uzman, çocuklarla iletişim konusunda yetenekli İngilizce öğretmenleriyle çocuklara İngilizceyi sevdiriyor. Ayrıca Flalingo Kids’in çocuklar için İngilizce eğitimde sunduğu materyallerin içeriği de çocuklar için oldukça uygun. Oxford University Press serisinden Family&Friends kitapları çocuklara özel olarak tasarlanmış bir kitap olup, içerisinde çeşitli şarkılar, oyunlar ve interaktif etkinlikler barındırıyor. Bu eğitim materyali sayesinde küçük yaştaki çocuklar eğlenerek İngilizce öğrenebiliyor. Siz de çocuğunuz doğru zamanda ve doğru mekanda İngilizce eğitimine başlasın istiyorsanız Flalingo Kids’in fırsatlarına bir göz atın!

Other content that may interest you

English for Kids

Çocukların İngilizce Öğrenmesi için 3 Neden

Read More
English for Kids

Flalingo Kids Neden Aileler İçin Doğru Yer?

Read More
English for Kids

Çocuklar İçin İngilizce Yaz Kampı 2024 Flalingo Kids’te Başlıyor!

Read More