Flalingo
English for Kids

Çocuklar İçin İngilizce Öğrenirken En İyi Arkadaş: FLAI

Flalingo 12.07.2024

Çocuklar için İngilizce eğitimi sağlarken her adımda ona yol gösteren bir yardımcısı olsun ister misiniz? Üstelik bu yardımcı her dersin sonunda onunla! Flalingo Kids çocuklar için online İngilizce kursunda eğitim alan çocuklar, her dersin sonunda yapay zeka destekli İngilizce eğitim koçu FLAI’nin onlar için özel olarak hazırladığı bir değerlendirme raporu alıyor. Aileleri olarak siz de FLAI’nin her dersin sonunda sunduğu detaylı rapor sayesinde çocuğunuzun İngilizce eğitimindeki son durumunu takip edebilir ve öğretmeniyle birlikte buna uygun bir yol haritası çizebilirsiniz. Flalingo Kids çocuklar için online İngilizce kursunun sunduğu yapay zeka aracı FLAI, çocuğunuza özel eğitim koçluğu yaparak onu İngilizce eğitimi süresi boyunca hiç yalnız bırakmıyor ve eğitimini yapay zeka teknolojisi ile destekliyor.

İçindekiler

1. Yapay Zeka Nedir?

2. Aileler İçin Yapay Zekaya Güvenilir Mi?

3. Yapay Zekanın Çocukların Eğitimindeki Yeri

4. Çocuklar İçin FLAI Raporu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

4.1. Ailelere FLAI Raporuyla İlgili Öneriler

5. Çocuklara İngilizce Desteği Sağlayan FLAI Flalingo Kids’te!

Yapay Zeka Nedir? 

Yapay zeka kısaca, kendisine tanımlanan görevleri yerine getirebilmek için insan zekasını taklit eden ve bu amaçla bilgilerini sürekli güncel tutarak kendisini geliştiren bir bilgisayar dilidir. Güçlü analiz yetenekleriyle topladığı bilgileri doğru şekilde saklayan ve kullanan yapay zeka bu sayede insan iletişimini taklit etme konusunda çok gelişmiştir. Örneğin bir yapay zekayla sohbet etmek istediğiniz takdirde size gerçek bir insanmış gibi mantıklı cevaplar verebiliyor. Yapay zekanın hızlı gelişimi tüm dünyada ilgi çekiyor ve fayda sağlama potansiyelinin yüksek olduğu birçok alanda kullanımı tercih ediliyor. Yapay zekanın fayda sağladığı alanlardan bazılarına örnek olarak eğitim, sağlık hizmetleri, e-ticaret, savunma sanayii, navigasyon ve dil çeviri hizmetlerini gösterebiliriz. Peki bu kadar hayatımızın içine aldığımız yapay zeka teknolojisi güvenilir mi?

Aileler İçin Yapay Zeka Güvenilir Mi?

Hayatımıza hızlı bir giriş yapan yapay zeka teknolojisini artık neredeyse herkes tanıyor. Oldukça popüler olan ve tüm dünyada sayısız hizmet veren yapay zeka eğitim alanında da büyük fayda sağlıyor. Çocukların eğitiminde kullanılan yapay zeka aileler için ne kadar güvenilir? Yapay zeka teknolojisi tek başına karar veriyor ve kendisi bir ürün sunuyor gibi görünse de aslında sadece hafızasına daha önceden girilmiş bilgileri yansıtıyor. Yapay zeka teknolojisinin insanlara sunduğu hizmetler, yine insanların yapay zekanın işlemesi için girdiği verilerden ibaret. Yani yapay zekanın verdiği cevaplar, çıkardığı raporlar veya sunduğu görseller aslında insanların geliştirdiği fikirler. Yapay zekanın tek görevi zaten bünyesinde barındırdığı bilgileri doğru zamanda ortaya çıkarabilmek. Bu nedenle yapay zekanın güvenilirliği, oluşturulurken girilen bilgilere ve komutlara bağlı. Yani çocuğunuzun eğitimine destek olan yapay zeka araçlarının güvenilirliği onların hazırlanma amacına bağlı olarak değişiyor. Eğer yapay zeka oluşturulurken, sunduğu eğitim hizmetine uygun ve güvenirlik açısından doğru bilgiler girildiyse ve eğitim sürecinde yapay zekanın yanında gerçek bir eğitmen bulunuyorsa, o yapay zekaya güvenmekte bir sakınca yoktur.

Yapay Zekanın Çocukların Eğitimindeki Yeri

Eğitimde öğrenciye rehberlik edebilmek, özellikle küçük yaşlardaki çocuklarda yol göstericiye sahip olma ihtiyacı fazla olduğundan, çok önemli. Aileler çocuklarına ellerinden geldiğince yol göstermeye çalışsa da, herkesin eğitimde rehberlik yapabilecek kadar yeterli donanıma sahip olması çok zor. Çocukların eğitim sürecinde daima destek olmaya çalışan öğretmenler ise aynı dönemde birçok öğrenciyle ilgilendikleri için gözden kaçırdığı şeyler olabiliyor veya her öğrencisi için ayrı bir rehberlik hizmetine vakit bulamayabiliyor. İşte bu noktada yapay zeka devreye giriyor. Kapsamlı analiz yeteneğine sahip olan yapay zeka, sorun tespit etme görevinde çok başarılı. Bu özelliği sayesinde eğitim sürecinde ilerlerken öğrencide eksik olarak gördüğü noktaların bir listesini çıkararak bir nevi eğitim koçluğu yapmaya çok müsait. Yorulmayan ve kafası karışmayan yapay zeka teknolojisi aynı anda bütün çocuklarla tek tek ilgilenebiliyor. Bu sayede eğitmenlere destek oluyor ve öğrencilerinin eğitimlerini doğru bir yönde ilerletebilmelerine yardımcı oluyor. 

Çocuklar İçin FLAI Raporu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

FLAI raporu, Flalingo online İngilizce kursunun öğrencilerinin hizmetine sunduğu yapay zeka destekli eğitim koçluğu uygulamasının her dersin sonunda çıkardığı rapordur. FLAI ders esnasında çocuğunuzun İngilizce eğitiminde ne durumda olduğunu analiz ederek bu raporu hazırlıyor. FLAI raporu; genel geri bildirim, gramer bilgisi, telaffuz, kelime bilgisi ve ödevler başlıkları altında detaylı bir değerlendirme sunuyor. 

Genel Geri Bildirim

Genel geri bildirim bölümünde FLAI dersin özetiyle birlikte, öğrenciye çalışabileceği notları ve öğretmenine de öğrencisi hakkında gerekli bilgilendirmeyi iletiyor. Bu bilgilendirmede öğrencinin derste güçlü ve zayıf olduğu noktalar, eksik kaldığı yerler ve başarıyla tamamladığı kısımlar gibi istatistikler yer alıyor. Bu istatistiklerin yer aldığı genel geri bildirim raporunu inceleyerek, aileleri olarak her dersin sonunda çocuklarınızın İngilizce eğitimindeki seviyelerini ve gelişimlerini takip edebilirsiniz.

Gramer (Dil Bilgisi)

Gramer, yani dil bilgisi bölümünde FLAI raporu öğrencinin dersteki dil bilgisi seviyesini değerlendiriyor. Bir sorun tespit ettiği noktaları bildiriyor ve kaydını tutuyor. Böylelikle çocuğunuzun İngilizce eğitimi sürecinde hiçbir konu gözden kaçmıyor. Siz de çocuğunuzun İngilizce dil bilgisi konusundaki hatalarını raporun bu bölümünden inceleyebilir, onu bu konularda çalışmaya yönlendirebilirsiniz.

Kelime Bilgisi

Kelime bilgisi bölümünde yapay zeka destekli eğitim aracı FLAI, öğrencinin derste kurduğu cümlelerden kelime bilgisinin ne seviyede olduğunu analiz ediyor. Öğrencinin kullandığı kelime sayısını, hızını ve kelimelerin hangi seviyeden olduğunu belirleyen ve kaydeden FLAI, öğrenciye özel bir değerlendirme sunuyor. Bu özel kelime bilgisine yönelik değerlendirme sayesinde aileleri olarak çocuklarınızın İngilizce kelime bilgisi hakkında fikir sahibi olabilir ve bu alanda eksiklerini gidermek amacıyla onu çalıştırabilirsiniz.

Ödevler

Yapay zeka destekli FLAI eğitim koçu yaptığı bütün bu detaylı analizlerin sonucunda tamamen öğrencinin ihtiyaçlarına uygun ödevler veriyor. Çocuğunuz sizin de yönlendirmelerinizle birlikte FLAI’nin oluşturduğu ders sonu raporlarında yer alan ödevleri aksatmadan yaparak İngilizce eğitiminde eksik kalan yerleri bu ödevler sayesinde pekiştiriyor ve geçmişe dair anlamadığı bir konu kalmadan eğitim yolunda ilerliyor.

Ailelere FLAI Raporuyla İlgili Öneriler

Çocuğunuz Flalingo’nun sunduğu FLAI eğitim koçu desteği ile İngilizce öğrenirken siz ebeveynlere de bazı görevler düşüyor. FLAI’nin her ders sonrası çıkardığı değerlendirme raporunu öğretmeninin yanı sıra siz de inceleyerek çocuğunuzun İngilizce eğitimi sürecini takip edebilirsiniz. Raporda gördüğünüz eksiklikleri kontrol edebilir çocuğunuzun ders çalışırken bu alanlara yoğunlaştığından emin olabilirsiniz. Örneğin çocuğunuz İngilizce kelime bilgisi konusunda zorlanıyorsa onu yapay zeka destekli FLAI eğitim koçunun ders raporunda sunduğu ödevlerle kelime pratiği yapmaya yönlendirebilir ve gelişimini yakından takip edebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz Flalingo’da çocuklar için İngilizce eğitimi alırken derslerden maksimum verimi alır ve hızlı bir öğrenme deneyimi yaşar.

Çocuklara İngilizce Desteği Sağlayan FLAI Flalingo Kids’te!

Flalingo Kids çocuklar için online İngilizce kursunun sağladığı kaliteli eğitim materyalleri, uzman öğretmen kadrosu ve yapay zeka destekli eğitim koçu FLAI ile çocuklar için İngilizce öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Ailelere güven veren FLAI ile çocuklar için yapay zeka destekli İngilizce eğitimi sürecinde gözünüz arkada kalmıyor. Siz de çocuğuz İngilizce eğitimi alırken içiniz rahat bir şekilde emanet edebileceğiniz, bütün süreçlerde ona yardımcı olacak ve yol gösterecek profesyonel bir rehber arıyorsanız FLAI eğitim koçu Flalingo Kids’te sizi bekliyor.

Other content that may interest you

English for Kids

Çocuklar İçin İngilizce Eğitiminin İdeal Yaşına Uzman Bakışı

Read More
English for Kids

Çocukların İngilizce Öğrenmesi için 3 Neden

Read More
English for Kids

Flalingo Kids’li Ailelere Tavsiyeler

Read More