Flalingo
English Exam Preparation

TOEIC Sınavı Nedir? Yüksek Puan Almak İçin Nasıl Hazırlanırım?

Flalingo 02.08.2024

TOEIC (Test of English for International Communication), İngilizce seviyenizi test eden ve belgeleyen bir İngilizce sınavıdır. Daha çok iş ortamlarında kullanılan İngilizceye hakimiyetinizi ölçen bu sınavı da TOEFL gibi güvenilir İngilizce sınavlarının hazırlayıcısı olan Amerikan firması ETS (Educational Testing Service) hazırlıyor. Bu sınavın uluslararası birçok alanda geçerliliği bulunmakla birlikte ülkemizde genellikle kurumsal şirketlerin, firmalarının, banka gibi kurumların çalışanlarının İngilizce seviyelerini görmelerine yardımcı oluyor. İçeriği iş İngilizcesi ağırlıklı olsa da TOEIC sınavını iş dünyasından insanların yanında, yurtdışı seyahatine çıkanlar veya öğrenciler gibi İngilizce bilgisini kanıtlamak isteyen herkes tercih ediyor. Peki TOEIC sınavı nasıl yapılıyor? TOEIC sınavı nerede yapılıyor? TOEIC sınavı ücretli mi? TOEIC sınav taktiklerine ve stratejilerine nereden ulaşabilirsiniz? TOEIC için Flalingo online İngilizce kursu faydalı mı? Bu soruların cevabına yakından bakacağız.

İçindekiler

1. TOEIC Nasıl Bir Sınav?

1.1. TOEIC Sınavının İçeriği

2. TOEIC Sınav Ücreti Ne Kadar?

3. Flalingo Online İngilizce Kursu ile TOEIC Dersi

TOEIC Nasıl Bir Sınav?

TOEIC kısaca okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinizi test ederek profesyonel İngilizce seviyenizi ölçen bir sınavdır. TOEIC sistemi bu 4 dil becerisini ikili gruplara ayırarak ayrı sınavlar halinde ölçüyor. İlk sınav algısal İngilizce olarak adlandırılıp dinleme ve okuma becerilerinizi ölçerken, ikinci sınav yazma ve konuşma becerilerinizi, yani üretimsel İngilizcenizi test ediyor. TOEIC sınavının online olarak uygulanan konuşma ve yazma kısmı zorunlu olmadığı için çok fazla tercih edilmiyor. Yani TOEIC dinleme ve okuma sınavına çok daha fazla insan giriyor.

TOEIC puanı toplam 990 olup dinleme ve okuma kısımlarına eşit bir şekilde dağılıyor. TOEIC sınavının İngilizce dinleme ve okuma becerilerinize yönelik kısmı yetkili sınav merkezlerinde kağıt üzerinde uygulanıyor Çoktan seçmeli şeklinde toplam 200 soru içeren bu sınav 2 saat (120 dakika) sürüyor. Sınav süresi içinde hiç mola hakkı tanımayan TOEIC sınavının dinleme bölümünde not almanıza da izin verilmiyor. Yani bu sınavda İngilizce bilgileriniz kadar odak sürenizin de test edildiğini söylemek mümkün. Peki TEOIC sınavının içeriği nelerden oluşuyor? TEOIC örnek soruları hangi tipte? Bu konunun detaylarına bir göz atalım.

TOEIC Sınavının İçeriği

İş insanları için profesyonel İngilizce bilgilerini kanıtlamaları konusunda oldukça önemli olan TOEIC sınavının içeriğinin ne tür sorulardan oluştuğunu inceleyelim.

Dinleme 

TOEIC sınavının dinleme bölümü 4 kısıma ayrılıyor. Bu 4 kısımda toplam 100 bulunuyor. Dinleme bölümünü tamamlamak için adaylara verilen toplam süre ise 45 dakika.

  1. Fotoğraflı Sorular: Bu kısımda dinlediğiniz metne göre fotoğraflı sorulara cevap vermeniz bekleniyor. TOEIC sınavının bu kısmında 10 adet 4 şıklı çoktan seçmeli soru ile karşılaşıyorsunuz.
  2. Soru-Cevap: Dinleme bölümünün bu kısmında 30 adet 3 şıklı çoktan seçmeli soru bulunuyor. Yine sınav esnasında dinlediklerinize göre bu sorulara en uygun cevabı vermeniz bekleniyor.
  3. Diyalog Soruları: TOEIC sınavının dinleme bölümündeki bu kısımda dinlediğiniz kısa diyaloglara göre doğru cevabı bulmanız isteniyor. Bu kısımda 10 adet diyalog ve her bir diyalog için 4 şıklı 3 çoktan seçmeli soru bulunuyor.
  4. Kısa Konuşma Soruları: Bu kısımda size dinletilen kısa konuşmaları dikkate alarak 10 konuşma metninin her biri için 4 şıklı 3 çoktan seçmeli soruya cevap vermeniz bekleniyor.

Okuma

Yine 100 sorudan TOEIC sınavının okuma bölümü için adaylara verilen toplam süre 75 dakika. Okuma bölümü ise kendi içerisinde 3 kısıma ayrılıyor.

  1. Cümle Tamamlama: Okuma bölümünün bu kısmında eksik cümleleri tamamladığınız 4 şıklı 40 adet çoktan seçmeli soru bulunuyor.
  2. Metin Doldurma: Bu kısım içerisinde kelimelerin eksik olduğu 4 adet metinden oluşuyor. Sizden her bir metin için 4 şıklı 3 adet çoktan seçmeli soru çözmeniz bekleniyor.
  3. Okuduğunu Anlama: TOEIC sınavının okuma bölümün bu kısmında diğer iki kısıma göre daha fazla soru bulunuyor. Bu kısımda okuma metinlerinin altındaki 4 şıklı çoktan seçmeli sorulara doğru cevabı vermeniz bekleniyor.

Konuşma

Adayların çeşitli yöntemlerle İngilizce konuşma becerilerinin ölçüldüğü bu kısım online bir şekilde uygulanmaktadır. Konuş bölümü yaklaşık 20 dakika sürmektedir. 

Yazma 

Bu bölümde ise adaylara İngilizce yazma becerilerini ölçen bazı görevler verilir. Yine online bir şekilde yürütülen yazma bölümü için adaylara verilen süre yaklaşık 60 dakikadır.

TOEIC Sınav Ücreti Ne Kadar?

TOEIC sınavının güncel ücreti 125-200 Dolar arasında değişmektedir. TOEIC sonuçlarının açıklanma süresi ise 3 günden 15 güne kadar çıkabiliyor.

Flalingo Online İngilizce Kursu ile TOEIC Dersi

Flalingo, TOEIC sınavında görev yapmış, bu konuda deneyimli öğretmenleriyle sizlere harika bir fırsat sunuyor. Flalingo online İnglizce kursuna TOEIC sınavına hazırlanmak için başvurduğunuzda, akıllı eşleşme algoritması sayesinde sizleri TOEIC sınavında yer almış, puanlama konusunda uzman öğretmenlerle buluşturuyor. Eğer Flalingo’nun sunduğu akıllı eşleşme algoritması ile bu öğretmenlere ulaşmak sizlere zor gelirse, Flalingo’daki yolculuğunuzun her anında yanınızda olan eğitim danışmanlarınızdan yardım alarak TOEIC uzmanı öğretmenlerle online derslerinize başlayabilirsiniz. Böylece tamamen TOEIC odaklı İngilizce dersleri ile hedefinize hızla yaklaşabilirsiniz. Siz de TOEIC sınavına Flalingo’nun profesyonel öğretmenleri ile hazırlanarak kariyerinizde fark yaratmak isterseniz Flalingo bir tık uzağınızda!

Other content that may interest you

English Exam Preparation

İngilizce Yeterlilik Sınavına Gireceklere Online Hazırlık Rehberi

Read More
English Exam Preparation

4 Bölümde IELTS Günlüğü: IELTS Sınavına Dair Hazırlık Önerileri Ve İpuçları

Read More