Flalingo
Online English with Flalingo

Flalingo Yorumları ve Gerçekleri: Kendi Deneyimlerim

Flalingo 24.04.2024

Biliyorsunuz ki artık yabancı dil öğrenmek isteyenlerin ilk adresleri online İngilizce kursları oluyor. Ben de bu yüzden İngilizcemi geliştirmek için bu kurslara bir şans tanımak istedim. Birçok uygulama arasından seçim yapmak zorlayıcı olabiliyor, işte tam da bu seçimi yapmaya çalışırken Flalingo ile karşılaştım. Trustpilot’ta okuduğum olumlu yorumların ardından ben de Flalingo’ya şans tanımak istedim. Bu yazıda iki aylık Flalingo deneyimlerimden bahsedeceğim ve kendi deneyimlerimi kullanıcı yorumlarıyla kıyaslayacağım. O zaman Flalingo yorumlarını ve gerçeklerini kıyaslamaya başlayım: 

Siz de Flalingo’yu kendiniz deneyimlemek için Flalingo'nun sunduğu ders paketlerine göz atabilir ve indirim fırsatlarından da yararlanarak aramıza katılabilirsiniz. Ayrıca, yeni Flalingo özelliği konuşma grupları da çok yakında kullanıma sunuluyor, siz de bu fırsatları kaçırmayın!

İçindekiler:

  1. Neden Online İngilizce Uygulamasına İhtiyacım Var?
  2. Flalingo ile Nasıl Tanıştık?
  3. Flalingo İncelemesi
  4. Kendi Deneyimlerim: Flalingo’da Neler Deneyimledim?
  5. Flalingo Gerçekleri vs. Yorumlar
  6. Sonuç: Kendi Deneyimlerim Gayet Olumlu

Neden Online İngilizce Uygulamasına İhtiyacım Var?

Deneyimlerime geçmeden önce biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Lisans eğitimim boyunca İngilizce dersler aldım, yani İngilizce öğrenmeye yeni başlamadım. Okuma, anlama ve yazma becerilerim kötü olmasa da konuşma pratiğimin eksik olduğunu fark ettim. Maalesef kalabalık sınıflarda işlenen dersler konuşma becerilerimi geliştirmekte pek yardımcı olmadı. Ayrıca, yazılı sınavlarımın ve ödevlerimin yoğunluğu nedeniyle konuşma becerilerim pek de önceliğim olmamıştı. Bu, ben çalışma hayatıma başlayıp uluslararası şirketlere de iş başvuruları yapmaya başladığımda değişti. İş görüşmelerimde hep İngilizce konuşmam gerekiyordu ve konuşurken bocalıyordum. Bu yüzden, bu sorunu aşabilmek için online İngilizce kursları araştırmaya ve yorumlarını okumaya başladım. Bu platformlar, online ve uzaktan İngilizce dersi imkanı sunmaları sebebiyle ilk tercihim oldu.

Flalingo ile Nasıl Tanıştık?

Online İngilizce uygulamalarını araştırmaya başladığımda birçok seçeneğim olduğunu fark ettim. Bu yüzden kullanıcı yorumları, yani Flalingo yorumlar, beni yönlendirmekte oldukça faydalı oldu. Trustpilot’ta Flalingo’ya yapılan çok sayıda olumlu yorum dikkatimi çekmişti ve kendim de bir göz atmak istedim. Doğru online İngilizce uygulamasını bulma serüvenimde bir seçim yapmaya çalışırken bazı platformlardan da deneme derslerini de almıştım, ama Flalingo yalnızca kendilerinde gördüğüm özellikleriyle beni etkilemeyi başardı.

Flalingo İncelemesi

Okuduğum bazı yorumlarda sadece kendilerinin sunduğu özellikler dikkatimi çekmişti. Özellikle de sadece kendilerinin sunduğu akıllı öğretmen seçme algoritması bunlardan biriydi. Flalingo’ya giriş yaptığınızda platform, size ihtiyaçlarınıza en uygun öğretmeni bulabilmeniz için bir öğretmen belirleme algoritması sunuyor. Ben de bu algoritmanın gerçekten işe yarayıp yaramadığını kendim denemek istedim.

Algoritmanın bana uygun gördüğü Colleen adlı öğretmeni seçip 100 TL’ye 25 dakikalık bir deneme dersi alarak Flalingo’ya giriş yaptım. Yeni bir platform olmaları sebebiyle biraz endişeli bir giriş yapsam da beklediğimden çok daha deneyimli bir öğretmenle karşılaştım. Öğretmenim Colleen, deneyimini derse yansıtabiliyordu ve uzman bir öğretmen olması beni oldukça rahatlatmıştı. Bu yüzden beklediğimden daha keyifli ve verimli bir ilk ders geçirmiştim. Kısa süre içinde Flalingo ekibi bana ulaşarak online İngilizce dersleri, planları ve indirimleri hakkında detaylı bilgiler vererek kendime en uygun paketi seçmemde yardımcı oldu. Kariyer hedeflerimi daha fazla ertelemek istemiyordum, bu yüzden indirimli planlardan birine şans vermek istedim. Böylece iki ay sürecek Flalingo deneyimi de başlamış oldu.

Kendi Deneyimlerim: Flalingo’da Neler Deneyimledim?

Platforma kayıt olduğunuzda sizi akıllı öğretmen seçme algoritması karşılıyor. Burada verdiğiniz detaylı cevaplar sayesinde size en uygun öğretmeni hızlıca buluyorsunuz. Örneğin, benim amacım iş için konuşma pratikleri yapmaktı. Bu sebeple ben de İş İngilizcesi alanında anadili İngilizce olan bir öğretmen tercih ettim. Ayrıca, Flalingo size seçtiğiniz alanlarda uzman öğretmenler ve ders kaynakları önermeye de dikkat ediyor. Düzenli olarak Oxford University Press Business Result kaynaklarından yararlandım ve sürekli yeni öğretmenler denemek zorunda kalmadan derslerime devam ettim. Bu olumlu ve eşsiz özellikleri sayesinde Flalingo, en beğendiğim İngilizce platformu oldu.

Flalingo’da İlk Derslerim

İlk hafta seçtiğim dersler ve öğretmenleriyle uygulamayı keşfetmeye başladım. Her İngilizce dersi50 dakika sürüyor ve ders boyunca öğretmenle sürekli olarak iletişim kurmanız gerekiyor. Bu başlarda zorlayıcı görünse de konuştukça daha rahat ve kolay iletişim kurabilmeye başladım. Başlangıç derslerinde temel konulardan bahsettik ve öğretmenlerle birbirimizi tanıdık. Günlük konulardan konuşmak rahatlamamı ve öğretmenime daha da ısınmamı sağladı.

Sonraki Haftalar

Sonradan görebileceğiniz bir diğer özellik, uygulamanın size sevdiğiniz öğretmenle devam etme seçeneği sunması. Ben de bu özelliği kullanarak aynı öğretmenle derslerime devam ettim. İlk haftadan sonra iş İngilizcesi için pratik yapmaya başladık. Başlarda zorlanacağımı düşünsem de alanında uzman öğretmenim seviyeme uygun bir ders planı çıkardı. Ayrıca, güncellenen konular sayesinde derslerde hiç sıkılmadım ve devamlı yeni iş terimleri öğrenmeye devam ettim. Sonuç olarak da dersler devam ettikçe daha akıcı ve özgüvenli konuşmaya başladığımı fark ettim. Hatta öğretmenimle artık sanki bir iş görüşmesindeymişiz gibi konuşmaya başladık. Sonunda rahatça konuşabilmeye başladığım için Flalingo bence en iyi İngilizce konuşma kursu.

Flalingo Gerçekleri vs. Flalingo Yorumları

Bu iki aylık Flalingo deneyimi, uygulamayı denemem ve kullanıcı yorumlarıyla karşılaştırabilmem için bence yeterli bir süreydi. Birçok özelliği detaylı bir şekilde deneme şansı yakalasam da asıl ilgimi çekenler yalnızca kendilerinin sunduklarıydı. Trustpilot’ta dikkatimi çeken bazı yorumlar da bu özelliklerden bahsediyordu:

Harika Bir Dil Kursu

“Harika bir dil okulu. Başvuruyu aldıktan sonra müşteri temsilcileri 7/24 ilgili ve sorunları çözmemde yardımcı oldu. Eğleniyorum, kendimi geliştiriyorum ve yabancı öğretmenlerle iletişime geçiyorum. Aslında yabancı dil öğrenmenin yanı sıra genel kültürümü de geliştiriyorum. Başladığımdan beri hep aynı öğretmenle çalıştığım için çok memnunum. Yabancı bir öğretmenden birebir dersler almak bana kendimi özel hissettiriyor. Her uygulamada böyle bir şans yok. Kurs programı kapsamlı olduğu için ders veya öğretmen kovalamanıza gerek yok. Ayrıca Oxford yayınlarına sınırsız erişim de bir bonus. Çünkü bence kitaplar yabancı dilin ezberlenerek öğretilmesine yönelik bir öğrenme sistemi değil. Yabancı öğretmenlere de kendi kültürümü tanıtıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.”

Örneğin, yukarıdaki kullanıcının da bahsettiği ve beğenilen bir özellik olan akıllı öğretmen seçme algoritması bunlardan biriydi. Bu algoritma, yorumda da bahsedildiği gibi ana dili İngilizce olan bir öğretmeni bulmanızı sağlıyor ve sizi aradığınız tecrübeyle buluşturuyor. Yine aynı yorum sayesinde keşfettiğim bir diğer eşsiz özellik de size sevdiğiniz öğretmenle devam etme seçeneği sunulması. Bu seçeneği de deneyimleme şansı yakaladım ve aynı öğretmenle devam edebildiğim için ders planım hiç aksamadan devam etti.

Bunu yapabilmek büyük bir avantaj…

“Her derste aynı hocayla ders alabilmek büyük avantaj. Bu sayede dersler planlanır ve İngilizceyi daha hızlı öğrenirsiniz.”

Özetle, bu özellikler beklediğimden çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sundu ve bana İngilizceyi en iyi öğreten uygulama oldu.

Sonuç: Kendi Flalingo Deneyimlerim Gayet Olumlu

İki aylık Flalingo deneyimlerim gayet olumluydu. Hatta Flalingo ile geçirdiğim bu iki ay, iyi firmalardan geri dönüşler almamı sağladı ve sonunda birine kabul edilip kariyerime başladım. Bunun yanı sıra, iş yerimden İngilizcem ile ilgili olumlu yorumlar bile aldım. Flalingo, uzman öğretmen kadrosu, eşsiz özellikleri ve hızlı sonuçlarıyla beni etkilemeyi başardı. Özellikle de iş İngilizcesi alanında sundukları uzman eğitimiyle Flalingo, bence en iyi online İngilizce uygulaması.

Siz de Flalingo'ya şans vermekten çekinmeyin ve bir deneme dersi alarak eğitiminize başlayın. Bir haftada bile İngilizcenizin ne kadar gelişebileceğine kendiniz de şaşıracaksınız!

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

İngilizce Eğitimde Flalingo ile Oxford Yayınları İş Birliği

Read More
Online English with Flalingo

Flalingo'da İngilizceyi Konuşarak Öğrenmenin Avantajları

Read More
Online English with Flalingo

Flalingo ile Yapay Zeka Teknolojisi Buluşuyor: FLAI

Read More