Flalingo
English Speaking

Akıcı İngilizce Konuşmak için Kaç Kelime Bilmek Gerekiyor?

Flalingo 08.10.2024

Akıcı İngilizce konuşmak için konuşarak İngilizce öğrenme yönteminden, online dil kurslarına ya da grup derslerine kadar pek çok alternatif yol bulunuyor. Ayrıca bu kursları alırken akıcı İngilizce konuşma teknikleri ile konuşma pratiğini geliştirebilirsiniz. Özellikle akıcı İngilizce konuşmanın altın kuralı İngilizce kelimeler üzerine çalışmaktan geçiyor. Bildiğimiz kelimelerin çokluğu kendimize olan güveni artırıyor. Hal böyle olunca akıcı İngilizce öğrenmenin temelinde kelime bilgisi yatıyor denebilir. Bu yazıda ise “akıcı İngilizce için neler yapmanız gerekiyor?” sorusuna cevap bulacağız.

Beginner1000 ile 2000 kelime arası
Elementary2000 ile 2500 kelime arası
Pre-Intermediate2500 ile 3000 kelime arası
Intermediate3000 ile 4000 kelime arası
Upper-Intermediate4000 ile 5000 kelime arası
Advanced5000 ile 8000 kelime arası
Proficient8000’den fazla kelime

İçindekiler:

  • Akıcı İngilizce Konuşmak için Ne Yapmalı?
  • Akıcı İngilizce Konuşmak Ne Kadar Sürer?
  • İngilizce Kelime Haznenizi Geliştirmek için Ne Yapılabilir?
  • C1 İngilizce Seviyesine Nasıl Gelinir?

Akıcı İngilizce Konuşmak için Ne Yapılmalı?

Akıcı İngilizce konuşmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsedecek olursak, ilk koşul İngilizce kelime bilgisi olduğunu söyledik. Peki sadece kelime öğrenmek akıcı İngilizce konuşmanızı sağlar mı? Elbette, hayır. Çünkü kelimeleri uygun şekilde kullanmak için konuşma pratiği yapmanız gerekiyor. Aslında akıcı konuşabilmek için bu kelimeleri hızlı bir şekilde kullanabilmek için pratik yapmak gerekiyor. Özellikle bu çalışmaları yaparken İngilizce seviyeleri nelerdir, bilmeniz sizin süreci kontrollü ilerletmenizi sağlar.

İngilizce konuşmak için yaptığınız pratiklerde öncelikle kendinize olan güveniniz zedelenebilir. Bunun sebebi yeterince konuşma pratiği yapmamanız diyebiliriz. Çünkü bu konuşma pratikleri sırasında kelimeleri doğru kullanma şansınız olur.

Akıcı İngilizce Konuşmak Ne Kadar Sürer?

Akıcı İngilizce konuşmak düzenli bir eğitim süreci ile istikrarla çalıştığınızda kendini gösterecektir. Bunun için akıcı İngilizce konuşma teknikleri üzerinde vakit harcamalısınız. Bu tekniklerle çalışırken kendi seviyenizle doğru orantılı bir ilerleme kaydedersiniz. Örneğin İngilizce bilgisi açısından B1 seviyesine ulaştıysanız o seviyede İngilizceyi akıcı konuşabilmek de 3 aya yakın bir zaman alacaktır. B2 seviye İngilizce için öğrenme sürecine ek olarak yine düzenli konuşma pratikleri yaptığınızda 4-5 aya yakın bir konuşma pratiği yapmanız gerekir. Böylece, akıcı İngilizce konuşmak İngilizce öğrenmekle paralel ilerleyen bir süreçtir.

İngilizce Kelime Hazinesini Genişletmek için Ne Yapılabilir?

Akıcı İngilizce konuşmak için kelime bilginize güvenmeniz gerekir. Bu kelimeler için çalışırken destekleyici enstrümanlar işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin, kolay ezber yapabilmek için mobil oyunlar ve İngilizce seviyelere göre olan okuma kitapları kelime dağarcığınızı geliştirir. Ayrıca, online İngilizce konuşma kursları bu kelimeleri pratik yapmanız için en kolay yöntemlerden biridir. Eğer İngilizce kelime bilginize güveniyor ama konuşurken o kelimeleri aktif olarak kullanamıyorsanız online yöntemleri denemekten çekinmeyin.

Flalingo Online İngilizce Kursu ile Konuşma Pratiği Yapın!

Flalingo kelime bilginizi deneyimlemeniz için sizleri öğretmenlerle online ortamda bir araya getirir. Böylece akıcı İngilizce konuşmak için gerekli alıştırmaları yapabilirsiniz. Online İngilizce eğitimi sayesinde kendi özgüveninizi kazanırsınız. İlk derslerde yaşayacağınız erginliğin, Flalingo öğretmenlerinin sizlere sağladığı konforlu ders ortamında azaldığını fark edersiniz. Böylece, sonraki derslerde kendinizi ifade ederken daha özgüvenli hissedersiniz. Zamanla artan özgüveninizin en büyük motivasyonu doğru kelimeleri doğru yerlerde kullandığınızı fark etmek olacaktır. Öte yandan, Flalingo’nun FLAI raporu sayesinde bu gelişim sürecini gözlemleme şansınız olacaktır.

Flalingo İngilizce kursunda kendi ilerleme sürecinizi yalnızca yapay zeka yda video kaydıyla takip etmezsiniz. Aynı zamanda 7/24 ulaşabileceğiniz eğitim danışmanlarından destek ve yönlendirmeler alabilirsiniz. Herkese özel olan eğitim danışmanları öğrenme sürecinizi yakından takip eder. Eğer ki İngilizce konuşma pratiği için yeterli donanıma sahip olmadığınız algısına kapılırsanız yardımcı olurlar. Dahası, Oxford University Press kitapları ile düzenli okumalar yaparak kelime bilginizi geliştirebilirsiniz.

C1 İngilizce Seviyesine Nasıl Gelinir?

Akıcı İngilizce konuşmak her seviyede mümkündür. Yine de ileri seviye İngilizce konuşmak için daha disiplinli bir süreç gerekir. Özellikle ileri seviyede İngilizce konuşma becerisi için en çok tavsiye edilen yöntem yurt dışına çıkmak olacaktır. Ancak, herkesin böyle bir imkanı olmayabilir. İşte en çok bu noktada native seviyedeki Flalingo öğretmenleri ile olan konuşma odaklı derslerin paketini yükselterek çalışma temponuzu arttırabilirsiniz.

C1 seviyede akıcı İngilizce konuşmak için düzenli olarak konuşma pratiklerinin sayısını arttırmanın yanı sıra daha kapsamlı çalışma planları yapmanız gerekir. Örneğin, ileri seviyeye uygun İngilizce film ve dizileri izlemek işe yarayacaktır. Bu film ve dizilerde geçen ve sizleri zorlayan kelimeleri not ederek çalışabilirsiniz. Dahası, yurt dışına çıkamayanların sürekli olarak İngilizceye maruz kalması için pod cast dinlemek de oldukça faydalıdır. İşte bu gibi çalışmalar için daha sistematik bir plan izleyerek İngilizce seviyenizi ilerletebilirsiniz. Tüm bu çalışmaları online İngilizce konuşma dersleri ile destekleyerek hiç beklemediğiniz kadar ilerleme kaydedersiniz.

Other content that may interest you

English Speaking

İngilizce Konuşma Becerileri Nasıl Gelişir?

Read More
English Speaking

İngilizce Konuşma Korkusunu Yenmek İçin Çözüm Önerileri

Read More
English Speaking

Herkes İçin İngilizce Mülakat Başucu Kılavuzu

Read More