Flalingo
English Speaking

Flalingo ile İngilizce Grup Dersleri Nasıl Geçiyor?

Flalingo 06.06.2024

İngilizcenin dil bilgisi kurallarını öğrenmek, İngilizce konuşma becerisi kazanmak için yeterli olmuyor ne yazık ki. Bu farkı bilenler, İngilizce konuşma yeteneklerini geliştirmek için yeni yöntemler araştırmaya başladılar. Kalabalık önünde İngilizce konuşurken heyecanına yenik düşen öğrenciler ise yeni yolların arayışında. Biz bu noktada, öğrencilerimize sağladığımız birebir derslerin yanında grup dersleri hediye ediyoruz. Bu özellik, gerçek yaşam senaryolarıyla İngilizcenizi desteklemeyi amaçlıyor. Sizlerin de, Flalingo ile grup dersleri ve daha pek çok konuda sorunuz olursa sitemizdeki formu doldurun. Böylece, eğitim danışmanlarımız size ulaşsın.

Bizler de Flalingo ailesi olarak, grup derslerini paketinize ek hediye olarak hizmete sunduk. Bu eğitimlerin sonrasında, Flalingo grup derslerinden faydalanan öğrencilerimizden olumlu dönütler aldık. Bu noktada bir öğrencimiz, fikir sağlaması için kendi hikayesinde grup derslerinin katkısını anlatmak istedi. Ayrıca, web sitemizden grup dersleri ile ilgili olan yazımız ile detaylı bilgi alabilirsiniz. Buna karşın bu içerikte ise, kendi ifadeleriyle bir öğrencimizin Flalingo grup dersi deneyimini sizlere aktardık.

İçindekiler

1. İngilizce Öğrenmek, Konuşmak için Yeterli Değil

2. İngilizce Seviyemi Geliştirme Serüvenim

2.1. İngilizcemi Geliştirmek İçin Ne Yapmalıyım?

2.2. Neden Flalingo’yu Tercih Ettim?

3. Flalingo ile Grup Dersim Başlıyor

3.1. Grup Dersleri ile İngilizce Konuşma Deneyimi

4. Flalingo Grup Dersleri ile Kendinize Yeniden Güvenin

İngilizce Öğrenmek, Konuşmak için Yeterli Değil

Aslında, üniversite hayatıma kendine güvenen biri olarak başlamıştım. Zaten, kendi disiplinini sağlamış ve özverili bir öğrenci olarak görüyordum kendimi. Bence zamanımı verimli kullanmak, iyi bir öğrenci yapıyordu beni. Buna rağmen, üniversite hazırlık süresince başarılı bir öğrenci olduğumu söylersem yalan olur. Okulda, İngilizce’yi yeterince öğrenebilmemiz ne yazık ki mümkün olmuyor. Hazırlık yılındaki derslerden verim alamadığım için sınavlardan güç bela geçtim. İyi bir seviyede İngilizce öğrenmiş olmasam bile, şaşırtıcı bir şekilde bölüme başlayabildim. 

 %30 İngilizce olan Mühendislik fakültesi bölümüne nihayet başlamıştım. Ancak, bölümümün İngilizce sunum gerektiren derslerinden geçer not almakta çok zorlanıyordum. Her ne kadar hayallerim, eğitimimi yurtdışında yüksek lisans yaparak taçlandırmak olsa bile İngilizce olan derslerin neredeyse hepsinden kalıyordum. Bu yüzden geleceğim ile ilgili kaygılarım artmıştı. Biliyordum ki bu İngilizce seviyesiyle isteklerime ulaşmak bana çok uzaktı. Yapmam gereken şey; İngilizcemi geliştirmek ve efektif bir şekilde kullanabilir olmaktı. Bunu yapmanın yolunun aslında İngilizceyi konuşarak pekiştirmek olduğunu elbette biliyordum. Ancak özgüven sorunları yaşadığım için denemekten korkuyordum. Yani sorunlar benim özelimde günden güne büyüyordu.

İngilizce Seviyemi Geliştirme Serüvenim

İngilizceyi konuşma pratiğini hayatıma dahil etmek ile ilgili, internet araştırmaları yapıyordum. Birçok farklı uygulamanın reklamları ile karşılaşıyordum. Youtube gibi sosyal mecralardan eriştiğim içerikler sayesinde çok fazla tecrübe dinleme fırsatım oldu. Zaman zaman web sitelerine giriş yaptım ve benim için hangi planın uygun olabileceğine bakındım. Ancak hangisinin ihtiyaçlarımı karşılık olacağından emin olamıyordu. Tüm bu farklı teklifler, uygulamalar, sistemler ve yorumlar kafamı çok karıştırıyordu. Yine bir gün doğru bir platform için internette kendi araştırmalarımı yapıyordum. Böylece, flalingo.com ile karşılaştım. 

İngilizcemi Geliştirmek İçin Ne Yapmalıyım?

Flalingo’yu, Ekşi Sözlük, Şikayetvar, Donanımhaber, Trustpilot gibi envaiçeşit yorumun olduğu sitelerde aradım. Epey sevildiğini fark ettim.  Diğer platformların yansıttığı kullanıcı deneyiminden bir hayli uzaktı. Karşılaştığım online İngilizce uygulamalarının kafa karışıklığını bir kenara bırakıp kendimi sakince düşünmeye itmem ve bir karar vermem gerekiyordu. Bu düşüncelerle birlikte sitede gezerken canlı destek ile anında iletişim kurmaya karar verdim. Aklımda pek çok soru vardı, ben de art arda sıraladım. Ama her soru için beni tatmin eden yanıtlar da alıyordum. Böylece kafa karışıklığımdan kurtulmuştum. Sorularıma aldığım yanıtlar ışığında artık İngilizce eğitimimi ertelemek istemediğime karar verdim. Bu iş olacaktı!

Neden Flalingo’yu Tercih Ettim?

Kişiye özel ayrı bir programlarla çalıştıklarını duyunca meraklandım ve “nasıl” diye sordum. Akıllı öğretmen algoritması dedikleri bir sistem mevcutmuş. Flalingo, seç, beğen, al taktiği yerine “sana en uygun öğretmenle İngilizce öğren” mantığında çalışıyormuş. Böylece, ben de İngilizce öğrenme sürecini sistematik ilerletmek; ihtiyacım olan şey olabilir diye düşünmeye başlamıştım. 

Uygun paketleri incelerken, grup dersleri hediye ettiklerini gördüm. Grup derslerinin haftada 2 gün olmak üzere, 5 gün birebir aldığım derslerin yanında hediye edildiğini öğrendim. Yani, her gün İngilizce konuşma fırsatı yakalamış oluyordum. Öğretmenler profesyonel olmanın yanı sıra, grup dersleri için ekstra eğitim almışlar. Dediklerine göre grup dersinde hakimiyet sağlamak, İngilizce eğitimi vermekten biraz daha farklı yetiler gerektirebiliyormuş. Tüm fırsatları gözden geçirdiğimde, benim için en faydalı programın bu olacağına karar verdim. Neticede, profesyonel eğitmenlerle çalışmanın yanında ek olarak grup derslerine katılım gösterecektim. Peki, nasıl geçiyordu bu grup dersleri; ne farkı vardı? Bu soruların cevabını, sizlerin de merak ettiğine eminim. Gelin, ben size anlatayım!

Flalingo ile Grup Dersim Başlıyor

İlk hafta birebir derslerden sonra, grup dersine girecektim. Nasıl bir deneyim yaşayacağım konusunda, endişelerim elbette vardı. İlk aşama olan grup dersi konu seçimi sırasında, farklı konular olduğunu gördüm. Ben de en çok dikkatimi çeken konuda karar kıldım.

Heyecanla beklediğim grup dersine saniyeler kala vazgeçmek üzere olduğumu hatırlıyorum. Üniversitede yaşadığım özgüven eksikliğini grup derslerinde de yaşamaktan çekiniyordum. Ne var ki ilk grup dersim beklediğimin aksine rahat geçmişti. İşte, o derste başıma gelenler;

Grup Dersleri ile İngilizce Konuşma Deneyimi

“Ben ve İngilizce öğretmenim dışında 2 kişi daha vardı. Grup gereğinden fazla kalabalık değildi. Böylece zamanımızı daha verimli kullanacağımızı düşünmüştüm. Derste, öğretmen, bize sorular yöneltti ve heyecanımızı yenmemizi sağladı. Ardından bizlere kendimizi tanıtmamız için fırsat sundu. Daha ilk dakikalarda, kimsenin kusursuz konuşmadığını fark etmiştim. İngilizce konuşurken benim gibi hatalar yapan insanların olması özgüvenimi tazelemişti. Kendimi tanıtırken yine de biraz kızarmaya başladığımı hatırlıyorum. Ancak durumu fark eden öğretmenimiz, esprileriyle o anı yumuşattı.

Ders için seçtiğim konuya odaklanma vaktimiz gelmişti. Konuya dair okumaları, Flalingo tarafından sağlanan Oxford kitabından okuyarak ön bilgi sahibi olmuştum. Bu sayede panik yapmayı bir kenara atıp anlatacağım şeylere odaklandım. Zaten hocamız soruları da önceden hazırlamıştı. Biz de sorular üzerine bir tartışma gerçekleştiriyorduk. Hoca, herkese yanıtlaması için sorularını soruyordu ve hepimize eşit süre tanıyordu. Yani söz almak için bir yarışa girmeye gerek yoktu. Hatta sadece soruya yanıt vermedik; zaman zaman karşıt fikirlerimizi de birbirimize karşı savunduk.

Başlangıçta konu özelinde bana sıra gelmesini beklerken kafamdan cümleleri hazırlıyordum. Bu yüzden akıcı olmak yerine kesik ifadelerle konuşuyordum. Ancak bunu yapmak yerine konuşan kişiyi dinledikten sonra cevap vermenin benim için daha kolay olduğunu keşfettim. Böylece zihnimin kendi kendine İngilizce konuşmasına izin verir oldum. Konuşurken yanlış zaman kipi kullanabiliyordum. Tıpkı yanlış telaffuz yaptığımda hocamın beni düzeltmesi gibi, bu durumda da yanlışlarımı düzeltme fırsatım oldu. Grup derslerinde profesyonel birinin bizimle olmasının önemini anlamıştım. Yanlışlarımı fark etmek ve düzeltiyor olmak, mutluluk vericiydi. Argümanlar sunarken doğru ifadeler kullandığımı fark ettiğimde kendimi daha profesyonel bir biçimde ifade ettiğimi hissetmiştim. 

Grup arkadaşlarım da benimle benzer bir seviyede olduğu için yargılanmaktan çekinmiyordum. Dakikalar geçtikçe sesimdeki güven artıyordu ve konuşmama yansıyordu. Çekingen kalmanın aksine konuşmak beni daha çok cesaretlendirir olmuştu. Hata yapmaktan çekinmeden İngilizce pratiği yapma şansına sahiptim artık. Böylece, özgüvenimi yeniden kazanacağıma inanmaya başlamıştım.

Derste “sorry to interrupt, let me finish” gibi kalıpları da öğrenmiş ve pratiğe koymuş oldum. Vocabulary ve gramer kurallarının da bir nevi üzerinden geçmiş olduk. Bununla birlikte, öğretmenle konuşmanın verdiği tekdüzelik yerine, gerçek hayatta karşılaştığım sohbet ve tartışma ortamını deneyimleyebildim. 

Benim için 25 dakika nasıl geçti, anlamamıştım. Konudan sapmadan herkesin eşit sürede söz aldığı bir ders, olmuştu. Çok hata yaptım, çok öğrendim. Çok konuştum, çok tartıştım. Ama her anından zevk aldım ve bir sonraki dersi iple çekmeye başladım. Hocanın dersteki idaresinde gayet memnun kalmıştım ve birbirimizi biraz olsun tanıma fırsatımız olmuştu. Bir sonraki oturum için kendisiyle grup dersi rezerve edebileceğimi söylediğinde sevinmiştim.

Nihayetinde grup dersi sona erdiğinde gayet tatmin ayrılmıştım. Sanıyorum ki, grupta yer alan diğer öğrenciler de öyledir. Çünkü ders oturumunu kapatırken herkesin yüzü gülüyordu.”

Flalingo Grup Dersleri ile Kendinize Yeniden Güvenin

Kendi tecrübemden hareketle söyleyebileceğim şu ki: “Dil öğrenmek, yazmak ve okumakla sınırlı değil.” Bu fikre bağlı olarak, hiçbir zaman İngilizce konuşamamaktan korkuyordum. Ancak, Flalingo’nun sağladığı fırsatlar ile bu korkumu yendim. İngilizce konuşma becerimi, Flalingo ile geliştirmeye başladığım için mutluyum. Topluluk önünde İngilizce konuşabilme seviyemin, grup dersleri sayesinde gelişeceğine olan güvenim oldukça yüksek. 

Flalingo’nun bana sağladığı birebir derslere ek olarak aldığım grup dersleri sayesinde, İngilizce konuşma kabiliyetimin gelişeceğinin farkındayım. Eğer ben de, bu öğrenme serüvenimin başında vazgeçmiş olsaydım, bir adım ileri gidemezdim. Kendimle ilgili hayallerime veda etmek zorunda kalırdım. Oysa, şimdi motivasyonumu yeniden kazandığımı hissediyorum. İngilizce konuşma pratiği yapabilmeme, yardımcı olan Flalingo ailesine teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki, Flalingo grup derslerini almak isteyen herkese yardımcı olabilmişimdir.

Other content that may interest you

English Speaking

Herkes İçin İngilizce Mülakat Başucu Kılavuzu

Read More
English Speaking

İngilizce Konuşabilmek Neden Daha Zor ve Flalingo ile Nasıl Aşılır?

Read More
English Speaking

İngilizce Konuşma (Speaking) Becerisi Nasıl Geliştirilir?

Read More