Flalingo
Online English with Flalingo

Flalingo Öğrencilerine Özel FLAI Raporu ve Kullanım İpuçları

Flalingo 25.04.2024

Yapay zeka, günümüzün en büyüleyici teknolojik gelişmelerinden biri olarak artık hayatımızın neredeyse her alanında etkisini gösteriyor. Özellikle eğitim sektöründe, önemli deneyimler sunarak kullanıcıların dikkatini üzerine çekiyor. Yapay zeka bu alanda, öğrencilerin kişisel öğrenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Bundan sonra da eğitim alanında öğrencilere rehberlik etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yapay zeka ile İngilizce öğrenmek artık çok kolay! Flalingo tarafından geliştirilen yapay zeka eğitim robotu FLAI, İngilizce okuma, yazma, konuşma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmak için sizlere buluşuyor. FLAI, öğrencilerin İngilizce online eğitimlerine ek olarak kişiselleştirilmiş destek sağlayarak, öğrenme sürecini daha rahat hale getirmektedir.

İçindekiler

1. FLAI Nedir?

2. Nasıl Çalışılır?

2.1 Genel Geri Bildirim

2.2. Dil Bilgisi

2.3. Kelime Bilgisi

2.4. Ödev Sistemi

3. FLAI Raporuna Nereden Ulaşılır?

4. Yapay Zeka ile İngilizce Deneyimim

4.1. Yapay Zeka ile İngilizce Öğrenmenin İpuçları ve FLAI

5. FLAI ile İngilizce Öğrenmek Çok Kolay!

FLAI Nedir?

FLAI, Flalingo tarafından geliştirilmiş yapay zeka destekli eğitim koçudur. Kullanıcılarına dersin içeriğine dair rapor sunar. Raporun içeriği oldukça kapsamlıdır. Genel ders işlenişi, dil bilgisi ve kelime bilgisi konularında geri bildirimler verir.

Nasıl Çalışır?

Ders bittiğinde o gün işlenen konuları geri bildirim olarak sizlere sunar. Eksiklerinizi ve gözden kaçırdığınız hataları bildirmesi sayesinde seviyenizi ve ilerlemenizi raporlanmış bir şekilde görebilirsiniz.

Genel Geri Bildirim

Genel geri bildirim kısmında, dersin kısa bir özeti sunulur ve ele alınan konular ile dersin genel akışı hakkında bilgi verilir. Bu, kullanıcının kendi ilerlemesini takip etmesine yardımcı olur. Ayrıca öğrenciye özel kişiselleştirilmiş notlar, öneriler ve hatırlatıcılar sunar. Öğrencinin bulunduğu seviyeyi göstererek, ilerlemesini takip etmesine olanak sağlar. FLAI, konuşma hızını ölçer ve dakikada söylenen kelime sayısını gösterir. Bu sayede, ana dili İngilizce olanların genel konuşma oranıyla karşılaştırma imkanı sunar.Ders sırasında öğretmen ve öğrenci konuşma oranı gösterilerek ikili etkileşimi arttırmayı amaçlar.

Dil Bilgisi

Dil bilgisi kısmında, öğrencinin ders içinde başarılı olduğu konuların altını çizer. Ayrıca yanlış zaman kullanımı gibi hatalara dikkat çekerek kullanıcıya uyarır. Bu sayede, kullanıcılar eksiklerini ve hatalarını aramak zorunda kalmaz.

Kelime bilgisi

Kullanıcıya ana dili İngilizce olsaydı cümleyi ne şekilde söyleyebileceğini görme imkanı sunarak kelime bilgisini geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca toplam kelime bilgisi ölçülür. Kullanılan kelimeler arasında kaç kez tekrarlandığını gösterir ve nadiren kullanılan kelimeleri de belirtir. Seviyeye göre kelime örneği sunarak kelime bilgisini geliştirmeye yardımcı olur.

Ödev Sistemi

FLAI, ders bittikten sonra hangi konuda eksiklikler varsa o konuyu düzeltmek için ödev vererek hızlı bir geri dönüş sağlar. Yani hem ders tekrarı yaparken hem de yanlışları düzeltip konu eksiklerini tamamlama imkanı sunar. Kısacası FLAI, öğrencilerin en iyi sonuca ulaşmalarını amaçlar ve öğrencinin hatalarını görmelerine yardımcı olmak için yol gösterici konumundadır.

FLAI Raporuna Nereden Ulaşılır? 

Yani FLAI üçüncü bir göz olarak ders esnasında sizleri takip ederek kaçırdığınız noktaları raporlar. Bu da uygulamanın sizler için daha faydalı olmasını sağlar. 

FLAI raporunuzu istediğiniz zaman genel geri bildirim panelinde özet bilgi olarak görebilirsiniz. Raporunuzu her ders sonunda incelemeniz ilerleyişinizi takip etmek açısından faydalı olacaktır.

Yapay Zeka ile İngilizce Deneyimim

Sizlere FLAI’nin kullanıcılara neler sunduğundan bahsettik. Şimdi ise Flalingo’da yapay zeka ile ingilizce öğrenen öğrencimizin yorumlarını aktaracağız.

‘’Ben Kimya Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Bölüm derslerim tamamen İngilizce olduğu için dilimi geliştirmem gerektiğininden bir arayış içindeydim. Bir arkadaşımın önerisiyle Flalingo’yu keşfettim. İngilizce canlı derslerin faydalı olacağını biliyodum ama derslerin FLAI destekli olduğundan haberim yoktu. Daha sonra aldığım paketin içeriklerinden gördüm ve ne olduğunu sorduğumda FLAI ile tanıştım. İlk başta zaten konuşarak İngilizce öğreneceğimi düşündüğümden yapay zekanın ne işime yarayacağını sorguladım. Aynı düşünceyle rezervasyon yaptırdıktan sonra seviyem belirlendi ve A2 seviyesinde derslere başladım.''

''İlk dersten sonra FLAI raporumu inceledim. Dilbilgisi, telaffuz, kelime bilgim ölçülmüştü. Dilbilgisi kısmında yaptığım hataları gördüm ve nelere çalışmam gerektiğini öğrendim. Sadece hatalarım değil, iyi olduğum yerlerden de bahsedilmişti. Ayrıca konuşma hızı, yanlış telaffuzlar ve aynı kelime kullanma oranını gösterdi. Ödevlerle birlikte, bildiklerimi pekiştirmemi sağladı ve hatalarımı düzeltme fırsatı sundu. Şimdilik FLAI raporları ile aram epey iyi. Kendisini her ders sonrası ziyaret ediyorum. Kullandığım kelimelerin raporda arttığını görmem, beni iyice motive ediyor. Bir diğer dersi iple çekiyorum.''

Yapay Zeka ile İngilizce Öğrenmenin İpuçları ve FLAI

İngilizce öğrenmek, anında gerçekleşebilecek bir olay değil. Zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Endişelenmenize gerek yok çünkü Flalingo yanınızda. Ayrıca yapay zeka ile İngilizce öğrenmek artık daha kolay.

FLAI, derslerinizi raporlayarak İngilizce canlı derslerden maksimum verimlilik almayı amaçlar. FLAI raporunu incelerken dikkat etmenizin iyi olabileceği noktaları yakalayarak İngilizce öğrenme serüveninizi hızlandırabilirsiniz. İşte FLAI hakkında ipuçları!

  1. İlerlemenizi izlemek ve FLAI’dan faydalanmak için gün sonu raporunu inceleyebilirsiniz. Rapor dikkat etmeniz gereken konuları belirleyerek ilerlemenizi fark etmeniz için kolaylık sunacaktır.
  2. Dilbilgisi konularındaki hatalarınızı belirleyerek çalışmanızı kolaylaştıracaktır. Bu konudaki hatalarınızı inceleyebilirsiniz.
  3. Ödevler hatalarınızı düzeltmenize ve öğrendiklerinizi pekiştirmenize yardımcı olacaktır. Ödevlerinizi ihmal etmeyin.
  4. Ders sırasında kaç kelime kullandığınızı, kelime tekrarına düşüp düşmediğinizi ve nadiren kullandığınız kelimeleri analiz edecektir. Bu yeni kelimeler öğrenmenizi gösteren bir işaret olabilir bu yüzden kelime kısmını dikkatli inceleyin ve yeni öğrendiğiniz kelimeleri kullanmaya özen gösterin.
  5. İngilizce konuşmayı geliştirmek için FLAI’ın önerdiği ileri seviye kelimeleri cümle içinde kullanarak kelime haznenizi genişletmeye çalışabilirsiniz.

FLAI ile İngilizce Öğrenmek Çok Kolay!

Yapay zeka ile İngilizce öğrenme, artık hem verimli hem de keyifli bir deneyim haline geliyor. Flalingo tarafından geliştirilmiş yapay zeka eğitim robotu FLAI da İngilizce öğrenmek isteyen kullanıcılarına yeni bir yol sunuyor. FLAI desteğiyle, adım adım İngilizce öğrenirken hatalarınızı daha kolay fark edip daha hızlı eğitim imkanına sahip olursunuz. FLAI ile sizin İngilizceniz de raporlanmaya layık. Unutmayın, söz uçar yazı kalır!

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

Sağlık Çalışanları İçin Medikal İngilizce Hakkında Her Şey!

Read More
Online English with Flalingo

Sana Özel Online İngilizce Öğretmenini Nasıl Bulursun?

Read More
Online English with Flalingo

Yapay Zeka ile İngilizce Öğrenmek Hakkında Sık Sorulan Sorular

Read More