Flalingo
English Exam Preparation

İngilizce Yeterlilik Sınavına Gireceklere Online Hazırlık Rehberi

Flalingo 31.05.2024

İngilizce yeterlilik sınavlarına mı hazırlanıyorsunuz? Artık İngilizce seviyenizin belli bir düzeye geldiğini düşünüyorsanız bunu kanıtlama vaktiniz de gelmiş demektir. Bunun için İngilizce yeterlilik sınavları, akademik ya da profesyonel amaçlarla İngilizce seviyelerini belgelemek isteyenler için oldukça önemli bir adım. Bu sınavlardan en bilinenleri; TOEFL, IELTS veya PTE, İngilizce becerilerinizi ölçmek için çeşitli bölümler ve stratejiler içeriyor. Bu sınavlara hazırlanmak için internetten ve online kaynaklardan yardım almak, sınava daha iyi şekilde hazırlanma fırsatı sunacaktır. Sizlere sınava hazırlık sürecini online fırsatlarımızla Flalingo ile işbirliğinde geçirmenizi tavsiye ederiz. Bu yüzden, bu yazımızda İngilizce yeterlilik sınavı için online olarak nasıl hazırlık yapabileceğiniz hakkında ipuçları ve stratejiler paylaşacağız. Aynı zamanda bu sınavlar hakkında kısa kısa bilgiler veriyor olacağız. O zaman başlayalım:

İçindekiler:

1. Bu İngilizce Yeterlilik Sınavları Nelerdir?

2. Online Çalışmak İçin İpuçları

3. Flalingo ile İngilizce Yeterlilik Sınavlarına Hazırlanın

4. Sonuç: İngilizce Yeterlilik Sınavlarınızda Şimdiden Başarılar!

Bu İngilizce Yeterlilik Sınavları Nelerdir?

“Bu İngilizce yeterlilik sınavları nelerdir?” sorusunu soruyorsanız öncelikle bu soruyu cevaplamak istiyoruz. Bu konuda sizler için kaleme aldığımız diğer yazıya da göz atmanızı öneririz. Ancak şimdi yukarıda da isimlerini verdiğimiz bu popüler İngilizce yeterlilik sınavlarını önce biraz tanıyalım:

TOEFL

TOEFL sınavı, "Test of English as a Foreign Language"ın kısaltmasıdır. Amerika merkezli olan bu İngilizce yeterlilik sınavı için hazırlanmaya karar verdiyseniz, Amerikan aksanına kendinizi hazırlamanızı öneririz. TOEFL sınavı, akademik ve profesyonel amaçlarla İngilizce yeterliliğini belgelemek isteyen öğrenciler, profesyoneller ve göçmenler için önemli bir değerlendirme aracı. Dünyanın 150 ülkesinde kabul edilen bu sınavın iki türü bulunuyor:

  • TOEFL iBT (Internet-Based Test): Bu, internet üzerinden yapılan online TOEFL sınavıdır ve popülaritesi de gittikçe artıyor. Sınav, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinizi ölçer ve adaylara yaklaşık 3-4 saat süre tanır.
  • TOEFL PBT (Paper-Based Test): Belirli sınav merkezlerinde girebileceğiniz online olmayan formatıdır. 

IELTS

IELTS sınavı, İngilizce dil yeterliliğini ölçen benzer formattaki bir başka uluslararası sınavdır. İngiltere merkezli olan IELTS sınavı, hem akademik hem de genel eğitim formatlarına sahip. IELTS, özellikle de İngiltere, Avustralya, Kanada gibi ülkelerdeki akademik kurumlar ve göçmenlik başvuruları için sıkça tercih ediliyor. Yine aynı TOEFL gibi bu sınavında iki farklı uygulanma türü mevcut:

  • IELTS Akademik: Akademik olana genellikle üniversiteye gitmek veya yüksek lisans yapmak isteyenler girer.
  • IELTS Genel Eğitim: Göçmenlik veya iş amaçlı İngilizce dil becerilerini test etmek için tasarlanan türüdür.

PTE

PTE, yani açılımıyla "Pearson Test of English", bir diğer İngilizce dil yeterlilik sınavı. Bu sınav da akademik ve profesyonel amaçlarla katılımcılarının İngilizce dil becerilerini ölçüyor ve benzer formata sahip. Yine TOEFL ve IELTS gibi bu sınavın da iki uygulanma türü var:

  • PTE Academic: Academic, özellikle de üniversitelere başvuranlar için tasarlanmıştır ve bilgisayar tabanlı bir sınavdır. Sınav, bilgisayar destekli bir sistem ile değerlendirilir ve sonuçlar hızlı bir şekilde verilir.
  • PTE General: PTE General, daha genel bir İngilizce dil değerlendirmesi sunar ve iş veya göçmenlik başvuruları için kullanılabilir. Academic versiyonu gibi bu da bilgisayar tabanlıdır. 

Online Çalışmak İçin İpuçları

Peki online olarak İngilizce sınavına nasıl çalışılır? Her birinin bilgisayar destekli versiyonu bulunan bu sınavlara online olarak çalışmak da en mantıklı seçenek olacaktır. Online olarak bu sınavlara hazırlanabileceğiniz ve formatlarını tanıyabileceğiniz pek çok kaynak bulunuyor. Bu yüzden kendinize online bir çalışma planı oluşturmanız da çok kolay. Şimdi bu İngilizce yeterlilik sınavlarına online olarak nasıl çalışabileceğiniz hakkında bazı ipuçları paylaşacağız:

Sınav Formatını Tanıyın

Öncelikle gireceğiniz sınavın formatını iyi anlamak çok önemli. Sınavın bölümlerini, bu bölümlerde hangi tür soruların olduğunu ve bu soruların nasıl puanlandığını anlamak, sınava hazırlanırken ilk stratejiniz olmalı. Böylece kendinize nasıl bir çalışma planı oluşturmanız gerektiğini daha iyi anlayacaksınız. 

Bir Kelime ve Cümle Kalıpları Listesi Oluşturun

Sınavlarda önceden çıkmış bazı sorulara basit bir internet aramasıyla da ulaşabilirsiniz. Bu soruları incelerken bazı spesifik cümle kalıplarının, konuların ya da kelimelerin sıklıkla kullanıldığı fark edeceksiniz. Bu yüzden, bunları not almanızı ve tekrar geri dönüp çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca cümle kalıpları, İngilizceyi daha doğal kullanmanızı da sağlayacak ve dile daha hakimmişsiniz izlenimi yaratacak. 

Zaman Yönetimini Öğrenin

Bildiğiniz gibi bu sınavlar sadece birkaç saat sürüyor, yani 3-4 saat içinde bütün İngilizce bilginizi yansıtmanız bekleniyor. Bu yüzden zaman yönetimi de oldukça önemli hale geliyor. Sınav için pratikler yaparken süre tutmanızı ve hangi bölümlerde ne kadar süre harcadığınıza dikkat etmenizi öneriyoruz. Böylece sınav süresini dikkate alarak her bölüme yeterli zaman ayırmayı öğreneceksiniz. Online olarak da bulabileceğiniz sınav örneklerine çalışırken bu yüzden süre tutmanızı da öneriyoruz. 

Online Hazırlık Kurslarına Katılın

TOEFL, IELTS, PTE gibi sınavlara hazırlanmak için online İngilizce kurslarından da yardım alabilirsiniz. Özellikle de bu sınavlara da yoğunlaşan online İngilizce kursları, sınava daha etkili çalışmanıza yardımcı olacaktır. Bu online kurslar, sınav formatlarını ve içeriklerini daha iyi anlamanıza ve tamamen sınava yönelik çalışabilmeniz için önemli bir strateji. Eğer hangi seviyeden ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, bu kurslara katıldığınız an bir online İngilizce seviye tespit sınavı ile karşılaşacaksınız. Ardından seviyeniz belirlenince TOEFL, IELTS gibi sınavlara hazırlanmak istediğinizi belirtip size özel ders fırsatlarından yararlanabilirsiniz. 

Test Simülasyonları ve Alıştırmalar

Online İngilizce kursları, TOEFL ve IELTS gibi sınavlara sizi hazırlamak için test simülasyonları ve sınavlara yönelik alıştırmalar sunar. Bunlar, gerçek sınav formatlarına göre hazırlanıyor ve sınavda da göreceğiniz soru türlerini, zaman kısıtlamasını ve değerlendirme kriterlerini önceden deneyimlemenizi sağlıyor. Böylece gerçek sınavda önünüze çıkacak zorluklara karşı daha kendinizden emin ve hazırlıklı olmanız amaçlanıyor. Ayrıca, AI ve öğretmenler sayesinde anında geri bildirimler alacak ve hatalarınızı daha hızlı fark edip daha hızlı gelişeceksiniz.

Flalingo ile İngilizce Yeterlilik Sınavlarına Hazırlanın

Flalingo olarak TOEFL kursları ve IELTS kursları da sunarak bu sınavlara hazırlanmanıza katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu yüzden biraz da kendimizin sunduğu bazı benzersiz özelliklerimizden bahsetmek istiyoruz: 

Sadece Uzman Öğretmenler

Flalingo’da sadece uzman ve alanında tecrübeli öğretmenler bulunuyor. İş İngilizcesi ve çocuklar için İngilizcede uzman öğretmenler bulabildiğiniz gibi sınav İngilizcesi için de uzman öğretmenle bulabilirsiniz. Ayrıca platformumuzda, ana dili İngilizce öğretmenler de bulunuyor. 

FLAI, Yapay Zeka Destekli Dil Öğrenme Koçu

Yapay zekadan yararlanan dil öğrenme koçu FLAI ile ders dışında da sınav hazırlığına devam edebilirsiniz. FLAI, aynı zamanda işlediğiniz bütün dersleri analiz eder ve eksik olduğunuz yerleri tespit ederek size geri bildirimlerde bulunur. Ayrıca, eksik yanlarınızı geliştirmek için ödevler de verecek ve seviyenizi çok daha planlı, hızlı şekilde geliştirmeye başlayacaksınız. 

Akıllı Öğretmen Seçme Algoritması

Birebir derslere ağırlık veren Flalingo, aynı zamanda seçtiğiniz ve beğendiğiniz öğretmenle de derslerinize devam etme şansı sunuyor. Böylece sizi ve seviyenizi tam olarak tanıyan, alıştığınız öğretmenle tüm derslerinizi işleme imkanından faydalanabiliyorsunuz. 

Oxford University Press Kaynakları

Flalingo uzman öğretmenlerini en uzman ders kaynakları ile de destekliyor. Sadece en uzman ders kaynakları Oxford University Press’ten yardım alarak İngilizceyi en doğru şekilde öğrenmeniz amaçlanıyor. Ayrıca, bu uzman kaynaklara ders dışından da kolayca erişim sağlayabilirsiniz. 

İngilizce Yeterlilik Sınavlarınızda Şimdiden Başarılar!

Özetle İngilizce yeterlilik sınavı için hazırlanmak, kariyeriniz ve akademik geleceğiniz için önemli bir stratejil. Bu sınavlara hazırlanmak için de çeşitli online platformlardan ve bir online İngilizce kursundan yararlanmak iyi bir sonuç almanız için en iyi seçenek olacaktır.  Flalingo, sınav İngilizcesi dersleri, akıllı İngilizce eğitim koçu, uzman kaynakları ve öğretmenleri sayesinde hazırlık süreciniz için en faydalı adres olabilir. Unutmayın ki iyi bir çalışma planı ve doğru kaynaklar, istediğiniz başarıyı elde etmenizi kesin olarak sağlayacaktır. Sınavlarınızda şimdiden başarılar dileriz! 

Other content that may interest you

English Exam Preparation

4 Bölümde IELTS Günlüğü: IELTS Sınavına Dair Hazırlık Önerileri Ve İpuçları

Read More