Flalingo
Life and Journeys Abroad

Yurtdışı Seyahati için Online İngilizce Çözümleri

Flalingo 06.05.2024

Yurtdışı seyahati, farklı ülkelerin kültürlerini, tarihlerini, yerel lezzetlerini deneyimlemenin en unutulmaz yoludur. Tabi biraz da gergin bir süreçtir. İlk defa yurtdışı seyahatine çıkıyorsanız, hiç bilmediğiniz bir ülkeye gitmek gözünüzü korkutabilir. Merak etmeyin sadece siz değil, çoğu insan böyle hissediyor. Özellikle İngilizceyle çok fazla etkileşim içinde değilseniz, bu şekilde hissetmeniz gayet normal. Eğer konuşmayla ilgili korkularınız varsa, online İngilizce kursu Flalingo ile konuşma pratiği yaparak dilinizi geliştirebilirsiniz. Online İngilizce dersleriyle kendinizi daha rahat hissederek yaşayacağınız unutulmaz deneyimi düşünerek tüm gerginliğinizin uçup gideceğini düşünüyoruz.

İçindekiler

1. Yurtdışı Seyahatinizi Kolaylaştıracak İpuçları

1.1. Pasaport ve vizenizi kontrol edin

1.2. Konaklayacağınız yeri önceden belirleyip yer ayırtın

1.3. Yanınıza belli miktarda nakit alın

1.4. Banka kartınızın yurtdışına açık olup olmadığını kontrol edin

1.5. Telefon hattınızın yurtdışına açık olup olmadığını dikkat edin

1.6. Temel ihtiyaçlarınızı yanınızda götürün

1.7. Bavul hazırlarken hava durumuna dikkat edin

1.8. Avrupa’ya gidiyorsanız pazar gününe dikkat edin

1.9. İngilizce konuşmaktan çekinmeyin

2. Sonuç: Flalingo ile İngilizceni Pekiştir

Yurtdışı Seyahatinizi Kolaylaştıracak İpuçları

Çoğu kişi, yurtdışı seyahatinin kusursuz geçmesi için çabalar. Kusursuza odaklandıkça bazı küçük detayları atlanabilir. Bizler de size yardımcı olması için birkaç ipucu vererek yurtdışı seyahatinizin keyifli geçmesini diliyoruz. İşte o ipuçları!

1. Pasaport ve vizenizi kontrol edin

Yurtdışına seyahat etmek için en önemli şeylerden biri pasaport ve vizedir. Ancak, genellikle vize alındıktan sonra rahatlanır ve pasaportun geçerlilik süresini kontrol etmek ihmal edilir. Gideceğiniz ülkenin vizesine sahip olsanız bile asgari geçerlilik süresi 6 aydan az olan pasaportların girişine izin verilmediği durumlar ortaya çıkabiliyor. Hayal kırıklığına uğramamak için pasaportunuzun geçerlilik süresini kontrol etmek sizin için iyi olacaktır. Ayrıca pasaport ve vizenizin bir fotoğrafını çekerek zor durumlara karşı önlem alabilirsiniz.

Ayrıca vize mülakatının iyi geçmesi sağlamak ve pasaport kontrol memurlarının sorularını yanıtlayabilmek için Flalingo ile online İngilizce dersleri alarak İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz.

2. Konaklayacağınız yeri önceden belirleyip yer ayırtın

Yurtdışına seyahat ederken konaklama çok önemli bir yere sahiptir. Yolculuktan sonra yorulacağınız için bir de konaklama yeri bulmak için zaman kaybederek strese girmek yerine, varışınızdan önce konaklama ayarlamanız sizi oldukça rahatlatacaktır. Konaklama ayarlarken daha önce orada kalmış kişilerin yorumlarını okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz. Yorumları anlamıyorum diyorsanız online İngilizce dersleri sayesinde İngilizce becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

3. Yanınıza belli miktarda nakit alın

Yurtdışına seyahat ederken yanınızda belli miktarda para bulundurmak yararlı olacaktır. Bazı küçük yerleşim yerlerinde satıcının burada kart geçmiyor demesi gibi acil durumlarda ihtiyacınız olabilir. Tabii satıcı size bunu söylediğinde anlamayacağınızı düşünüyorsanız, online İngilizce kursu Flalingo'dan ders almanızda fayda var. Ayrıca nakit paranızı cüzdanınızdan farklı bir yere koyarak herhangi bir hırsızlık durumunda kendinizi güvenceye alabilirsiniz. 

4. Banka kartınızın yurtdışına açık olup olmadığını kontrol edin

Yurtdışına çıktığınızda banka kartınızı kullanarak para çekmenize gerek kalmadan daha az değişen kur sisteminden yararlanabilirsiniz. Banka kartınızın yurtdışı işlemlerine açık olup olmadığını kontrol ederek yaşanabilecek sorunları önlemiş olursunuz. Mobil bankacılık uygulamasıyla kartınızı kontrol edebilir gerektiği durumlarda bankanızla iletişime geçerek bu durumu çözebilirsiniz.

5. Telefon hattınızın yurtdışına açık olup olmadığına dikkat edin

Yurtdışına seyahat ederken, çoğu kişi gidilen ülkeden yerel bir telefon hattı almayı düşünebilir. Ancak, önemli bir nokta vardır ki banka işlemleri gibi önemli durumlarda, bankanızın güvenliğini sağlamak için hesabınıza kayıtlı olan hattınıza kod gönderebilir. Eğer hattınız uluslararası kullanıma açık değilse, bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu tür sorunları önlemek için telefon hattınızı uluslararası kullanıma açık hale getirmeniz yeterli olacaktır. Gittiğiniz ülkedeki marketlerde satılan yerel hatlardan internet paketi en yüksek olanın hangisi olduğunu öğrenerek herhangi biriyle görüşmenizi sosyal medya üzerinden halledebilirsiniz bu sayede yüklü miktarda fatura ödememiş olursunuz. Eğer kasiyerlerle iletişim kurmaya yetecek kadar İngilizce tecrübeniz yoksa Flalingo sayesinde becerilerinizi pekiştirerek İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz. Bu sayede olası acil durumlarla karşılaştığınızda sıkıntı çekmeden işinizi halledebilirsiniz. 

6. Temel ihtiyaçlarınızı yanınızda götürün

Yurtdışına çıkarken seyahat boy kişisel hijyen ürünlerinizi yanınızda bulundurmak ilk günün yorgunluğuyla ihtiyaçlarınızı almak için çaba sarf etmenize gerek kalmayacaktır. Ayrıca kullandığınız ilaçları, ağrı kesicinizi yanınıza alarak seyahatinizin konforunu arttırabilirsiniz. Telefonunuzu şarj etmek için yanınızda taşınabilir bir şarj cihazı bulundurabilirsiniz. Herhangi birinin yol tarif etmesi Türkiyede bile zorken yabancı olduğun bir ülkede daha zor ve karmaşık gelebilir. Zaten “ben adres soramam İngilizce konuşmaya çekinirim” diyorsanız Online İngilizce kursu Flalingo’dan ders paketi alarak konuşarak özgüven kazanabilirsiniz. Bu sayede haritaları ve herhangi bir uygulamayı kullanmanız gerektiğinde şarj bitme endişesi yaşamazsınız. Ayrıca, havaalanından kalacağınız yere varmanız ne kadar süreceğini bilemeyeceğiniz için yanınızda küçük atıştırmalıklar bulundurabilirsiniz. 

7. Bavul hazırlarken hava durumuna dikkat edin

Yurtdışına seyahat etmeden önce  genellikle güzel fotoğraflar çekebilmek için kıyafet kombinleri hazırlayabilirsiniz. Ancak gidilen ülkenin hava durumunu kontrol etmek sıcaklık değişimleriyle karşılaşmamak ve buna uygun kıyafetler almak için faydalıdır. Ayrıca yabancı blogları okuyarak mevsim değişiklikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer İngilizcem blog okumak için yetersiz diyorsanız online İngilizce dersleriyle dil bilginizi geliştirebilirsiniz.

8. Avrupa’ya gidiyorsanız pazar gününe dikkat edin

Yurtdışı seyahatiniz için herhangi bir Avrupa ülkesine gittiğinizde pazar günü dışarı çıkıp ölüm sessizliğiyle karşılaşırsanız şaşırmayın. Büyük bir hevesle gezmeye çıkıp açık yer bulamadığınızda hüsrana uğramamak için yerel halkın pazar günü çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Yerel halk hakkında bilgi almaya çalışırken İngilizceniz yetersiz geliyorsa Flalingo ile online İngilizce dersleri alarak İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca alışverişi yapmanız gerekiyorsa, cumartesi gününden işinizi halledebilirsiniz bu sayede pazar günü köşe bucak açık market aramak zorunda kalmazsınız. 

9. İngilizce konuşmaktan çekinmeyin

Yurtdışında, İngilizce yaygın olarak bilinen bir dildir. Bu da farklı milletten insanların iletişim kurmak için tercih ettiği bir dil haline gelmiştir. Durum böyle olunca İngilizce konuşabilmek yurtdışı seyahatlerinin can alıcı noktasıdır. Eğer siz de İngilizcenize güvenmiyorsanız ya da İngilizce konuşma pratiği yapmak istiyorsanız Flalingo’dan ders paketi alarak keyifli bir yurtdışı seyahati yaşayabilirsiniz. 

Sonuç: Flalingo ile İngilizceni Pekiştir, Yurtdışında Eğlenmene Bak

Yurtdışı seyahatlerinde iletişim kurabilmeniz için İngilizcenize güvenmeniz oldukça önemlidir. Ancak İngilizcenizin yetersiz olduğunu hissediyorsanız endişelenmeyin, online İngilizce kursu Flalingo, İngilizcenizi geliştirebilmeniz için size yardımcı olacaktır. Flalingo ile ana dili İngilizce olan uzman eğitmenlerle konuşma pratiği yaparak yurtdışı seyahatlerinizin daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz. Flalingo’nun esnek ders paketleriyle istediğiniz zaman pratik yaparak hayatınızı değiştirebilirsiniz. Rahatça sipariş verip, gezip, eğlenmek ve sohbet etmek için siz de buraya tıklayın. Flalingo ile İngilizcenizi geliştirin!

Other content that may interest you

Life and Journeys Abroad

Hayatını Yurt Dışına Taşımak İsteyenler İçin Yapılacaklar Listesi

Read More
Life and Journeys Abroad

Yurt Dışında Yaşayanlar İçin Hayat Kurtarıcı 10 İpucu

Read More
Life and Journeys Abroad

Yurt Dışı Seyahatin İçin İngilizce İhtiyaçlar ve Çözümler Kiti

Read More