Flalingo
Life and Journeys Abroad

Yurt Dışı Seyahatin İçin İngilizce İhtiyaçlar ve Çözümler Kiti

Flalingo 28.10.2023

Selamlar, sen de yurt dışına çıkmayı düşünen ancak bunun için İngilizceni yetersiz görenlerden misin? Eğer yurt dışında iletişim sorunu yaşamadan rahatça gezip eğlenmek istiyorsan doğru yerdesin! Biletini hazırla, akıcı İngilizceye doğru yola çıkıyoruz!

Yurt Dışına Çıkmak İçin Gerçekten İngilizce Bilmek Gerekli mi?

Çok gezen mi bilir çok okuyan mı? Bu soruya herkesin farklı bir cevabı olsa da, gezmek de okumak kadar öğretici bir deneyimdir. Çünkü yurt içi olsun ya da yurt dışı, ziyaret ettiğimiz yerin insanlarını ve kültürlerini öğrenmek hem vizyonumuzu geliştirir hem de oranın insanları ile iletişimde bulunmak dilimize ve kültürümüze katkıda bulunur. Aynı zamanda farklı kültürler demek farklı hayatlar ve farklı kafa yapıları demektir. Bu yüzden özellikle de yurt dışı seyehatleri cezbedici yeni deneyimlerle öne çıkıyor. Ancak, dil bariyerleri bazen seni bu yeni deneyimlerden alıkoyuyor olabilir. Ya da geçmiş yurt dışı deneyimlerinde yaşadığın İngilizce eksikliği kaynaklı sıkıntlar, seni bir sonraki seyehatten de alıkoyuyor olabilir.

Sorumuzu yanıtlayacak olursak, tatil amaçlı, kısa süreli yurt dışı seyehatlerinde İngilizce bilmemek size ayakbağı olabilir. Bu demek değil ki C1 seviyesinde olmaksızın sana yurtdışı yasak. Ancak temel İngilizce iletişim becerilerini de valizine atarsan, başına gelecek muhtemel sorunlar için çözüm de bulmuş olur ve kafanı rahatlatırsın.

İngilizce Bilmeden Yurt Dışına Çıkarsam Ne Olur?

İngilizce bilmeden yurt dışına çıkman önünde hukuki bir engel elbette yok. Ancak, yurt dışı sadece bir haritadan da ibaret değil. Tamamen yeni bir deneyim olan bu seyehatte bilmediğin, tanımadığın çok şey var. Bazen bir otobüse atlayıp bir sonraki durakta inmek dahi çetrefilli hale geliyor. Küçüklü büyüklü sorunlara karşın çözüm üretmek için iletişim kurmanız gerekiyor; bu da İngilizceyle oluyor. Kağıt üzerinde mantıklı olsa da bir de İngilizce bilmediğinz noktada başınıza gelmesi muhtemel senaryolara bakalım.

  1. Pasaport kontrolü bizim için gergin bir an. Bu sorgulama bizi strese sokarken, bir yandan da memura gerekli cevabı verememek bizi nasıl bir duruma sokar; anlatmaya gerek yok sanırım.
  2. Ulaşım noktasında taksi, metro, tren otobüs fark etmeksizin hem ücretlendirme, hem yol sorma ve tarif etme gibi konularda İngilizce büyük bir nimet. Ülkenin yerel dilini bilmeseniz de İngilizce her yerde geçerli. Özellikle de turistik bölgelerde İngilizcenin ağırlığını fark edeceksiniz. Güven sorunlarına karşın, İngilizce sana can simidi olsun.
  3. Kalacağın otele internet üzerinden rezervasyon yaptın, ancak check-in sırasında bir sorun yaşandı. Bu noktada sorunu çözemezsen, kalacak yerini de kaybedebilirsin. İngilizce iletişim kurarak, başının üzerindeki çatıyı daha da sağlamlaştırabilirsin.
  4. İngilizce bilmemenden istifade edecekler karşına çıkacaktır. Her ne kadar turistler yerel halka nazaran savunmasız olsalar da, İngilizce bilmemek işinizi daha da zorlaştıracaktır.

Yurt Dışına Çıkmak İçin İngilizcem Hangi Seviyede Olmalı?

Yurt dışı seyahat kitinde İngilizce olsun istiyorsun. Ancak hangi seviyede İngilizce bilmek gerek? Burada vereceğimiz yanıt seviyeden ziyade, iletişim becerisine dayanmalı. Yani orta seviye İngilizcen olsa da, konuşma konusunda eksiksen, yani derdini anlatamıyorsan, beklemediğin sorunlarla karşılaşman da çok olası.

Başlangıç seviyesinde İngilizcen dahi olsa, kendini ve derdini ifade ederek yurt dışı seyehatinden maksimum verim alabilirsin. Ancak şu da malumumuz ki, İngilizce konuşma becerisi bir hayli zor ediniliyor. Özellikle de konuşma pratiği olmaksızın, dil bilgisi kurallarını adınız soyadınız gibi bilmeniz, Limasollu Naci sözlükleri kadar derin bir kelime bilgniz olsa da bazen ağzınızdan dökemiyorsunuz aklınızdakiler. İşte yurt dışı seyehatinin zorlukları tam da bu eşikte karşılıyor bizi.

Peki, İngilizce Konuşma Becerilerin Yurt Dışına Çıkacak Kadar Yeterli Değilse?

Eğer yurt dışı seyehatine hazırlanırken, dil konusunda kendini yetersiz hissediyorsan, uçaktan indiğin an sorunlar senin için daha da fazlalaşabilir. Stres faktörünün iletişim üzerindeki negatif etkisini küçümsememen lazım. Eğer İngilizce konuşma becerileri yetersiz olarak görüyorsan, uçaktan indiğin an tüm yorgunluk ve hengame üzerine daha da stres yapman çok olası. Bu noktada gerektiğinde konuşmak senin için soruna da dönebilir. Yani İngilizce konuşma korkusu tatil öncesinde başladıysa, bu sadece bir kuruntu değildir. Bu noktada konuşma özgüveni kazanmak için neler yapabiliriz, buna bakalım.

Eğer İngilizce konuşmak sizin için bir korku faktörüyse, size önerim tabii ki yurt dışına gitmeden önce bol bol pratik yapmanızdır. Özellikle günlük kalıpları, gramer bilgileri ve sık kullanılan kelimeleri öğrenmek sizin için faydalı olsa da, konuşma pratiği yaparak işi sağlama almak lazım. gösterir. Peki, "Hem günlük kalıpları öğreneyim hem de konuşma pratiği nasıl yapabilirim" derseniz, bu sorunuzun cevabı çok bellidir.

 Flalingo ile birlikte, farklı İngilizce ihtiyaçları için doğru yöntemleri bulurken, bolca konuşarak işinizi sağlama alırsınız. Flalingo ile detaylı bilgi vermeden önce yaygın İngilizce öğrenme yollarından bahsedelim. 

Her İhtiyaca Uygun Flalingo Yurt Dışı Gezim İçin Bana Ne Sunuyor?

Yurt dışına çıkmak için online İngilizce kursuna kayıt yaptırma konusunda şüphelerin mi var? Flalingo, senin isteklerine göre şekil alan bir dil okulu niteliğinde olduğu için, yurt dışı odaklı çalışma imkanı sağlıyor. Yani ihtiyaç duymuyorsan 12 aylık paket almana gerek yok. Ancak buna ihtşyaç duyuyorsan, yine Flalingo uzun süreli paketleri de mümkün kılıyor. Yani hedef odaklı çalışma ve bunu yaparken de taviz vermemen için Flalingo birebir bir platform. Şimdi, yurt dışı seyahatine yönelik Flalingo'nun sağladığı avantajların bir kısmına kısaca göz atalım:

Rahat Şekilde İngilizce Öğrenme  

Flalingo ile birlikte online bir şekilde dilediğiniz yerden İngilizce'de sık kullanılan kalıpları ve kelimeleri öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda "Vakit, nakittir" sözünden de yola çıkarak ayrı olarak kursa giderken yollarda zamanınızı harcamak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, yurt dışına dahi giderken Flalingo da size eşlik edebilir.

Akıllı Öğretmen Algoritması

Bu algoritma sayesinde seçtiğiniz öğretmen ile ders yapma imkanına sahip olursunuz. Size seçmeniz için Akıllı Öğretmen Algoritması, amaç ve hedefiniz için uzmanlaşmış kişileri karşınıza çıkarıyor ve en iyi eşleşmeyi mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra, öğretmenlerin ders işleyiş tarzından dolayı öğrenirken eğlenirsiniz; ki bu da bilgilerinizin daha kalıcı olmasını sağlar. Farklı ülkelerden bir araya gelmiş Flalingo eğitmenleri arasından dilediğinizi seçerek yurt dışı seyehatiniz öncesi, o ülkenin kültürüne dair önemli bilgiler de edinebilirsiniz. 

Öğrenci Memnuniyeti Odaklı Olma

Flalingo İngilizce öğrenme uygulaması, ilk olarak öğrencinin memnuniyetini göz önünde bulundurur. Hem müşteri temsilcisine kolay ulaşma imkanına sahipsiniz hem de öğretmeninizle sizin için en uygun şekilde ders işleyebilirsiniz. Eğer, İngilizcem beni yurt dışına götürsün derseniz kısa süreli; İngilizcemin daha öok yolu var derseniz uzun süreli paketler Flalingo'da herkes için mevcut.

Flalingo Kurs Modu ve Rahat Mod ile Çeşitli Dersler

Flalingo ile İngilizce öğrenirken ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi öncelemeniz mümkün. Eğer yurt dışına gitmeden önce konuşma pratikleri ve hazırlığı yapmak isterseniz rahat mod derslerinde eğitmenler size gerçek yaşam senaryoları sağlayacaktır. Ancak bir yandan da kurallara hakim olmak isterseniz, derse başlamadan önce kurs modu ile planınıza sadık şekilde ilerleyebilirsiniz. Eğer "nedir bu ders modları" diye merak ediyorsanız, tıklayarak detaylarını öğrenebilirsiniz. 

Flalingo İle Sen de Yurt Dışına Adımını At!

Yurt dışı seyahatin için heyecanlandığın kadar da İngilizce yüzünden endişeniyorsan yapacakların belli! Bolca İngilizce konuşmak ve kendini doğru şekilde ifade etmeyü öğrenmek! Bu sayede yalnızca yurt dışı için değil, hayatın her yerinde kendine avantajlı bir konum edinebilirsin. Eğer sen de yurt dışına çıkmak için İngilizce öğrenmeyi bekliyorsan buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsin ve Flalingo'ya kayıt olabilirsin. Seyehatte neye ihtiyaç duyacaksan, Flalingo ile en odaklı ve profesyonel ilgiyi bulacağına dair şüphemiz yok. İyi seyahatler!

Other content that may interest you

Life and Journeys Abroad

Yurt Dışında Yaşayanlar İçin Hayat Kurtarıcı 10 İpucu

Read More
Life and Journeys Abroad

Yurtdışı Seyahati için Online İngilizce Çözümleri

Read More
Life and Journeys Abroad

Hayatını Yurt Dışına Taşımak İsteyenler İçin Yapılacaklar Listesi

Read More