Flalingo
Online English with Flalingo

Online İngilizce Öğrenirken Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Flalingo 16.05.2024

Her ne kadar İngilizceye hepimiz az çok aşina olsak da İngilizce öğrenmek hala zor bir sürece dönüşebiliyor. Herkesin öğrenme hızı ve tekniği farklı olduğu için dil öğrenme süreci de kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Bu yüzden İngilizce öğrenirken de sabırlı olmanız ve bazı hatalardan kaçınmanız gerekiyor. Günümüzde online kaynaklardan İngilizce öğrenirken bile hala çok temel hatalar yapabiliyoruz. Peki bu temel hatalar nelerdir ve nasıl daha kolay fark edip düzeltebilirim? Bugünkü yazımızda online İngilizce öğrenirken de yapılan genel hataları ele alacak ve bu hataların üstesinden gelebilmeniz için değerli bazı ipuçları paylaşacağız. Hazırsanız şimdi başlıyoruz.

İçindekiler

  1. Online İngilizce Öğrenirken de Yapılan Temel Hatalar ve Düzeltmek İçin İpuçları
  2. Neden Online İngilizce Kursu Flalingo’yu Seçmelisiniz?
  3. Online İngilizce Platformu Flalingo ile İngilizceyi Hatasız Öğrenin

Online İngilizce Öğrenirken de Yapılan Temel Hatalar ve Düzeltmek İçin İpuçları

İngilizce öğrenirken yapılan hatalar, her ne kadar dil öğrenme sürecinin doğal bir parçası da olsa dikkat edeceğiniz temel detaylarla hatalarınızı minimuma indirebilirsiniz. Bu yüzden hem genel, hem de online İngilizce öğrenirken daha verimli bir eğitim deneyiminden yararlanmanız için aşağıdaki ipuçlarımızı dikkate almanızı öneririz:

Gramer Kurallarına Fazla Odaklanmak

İngilizce öğrenirken yapılan hatalardan belki de en sık karşılaşılanı dil bilgisi kurallarına gereğinden fazla odaklanmak. Gramer bir dilin çoğunluğunu oluşturuyor gibi görünse de yalnızca gramer bilginiz size ileri seviyeye taşımaz. Gramer ağırlıklı bir eğitim her ne kadar teorik bilginizi geliştirse de dili kullanabilmeniz açısından tek başına yeterli değil.

Bu yüzden dil bilgisinin yanında konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerinizin tümünü geliştirecek bir online İngilizce eğitim programı yaratmanızı öneririz. Bir dili öğrenirken o dildeki tüm becerilerinizin eşit şekilde gelişiyor olduğundan emin olmalısınız.

Türkçe Düşünmek

İngilizce öğrenme sürecinde sıkça karşılaşılan bir diğer hata da Türkçe düşünmek. Türkçe ve İngilizce farklı cümle yapılarına sahip bambaşka diller olduğu için özellikle de konuşurken Türkçe düşünmek kafanızı karıştırır ve hata yapmanıza sebep olur. Bu yüzden bir dili iyi seviyede öğrenebilmek için o dilde düşünmeyi de öğrenmeniz gerekiyor. Böylece o dili içselleştirebilir, daha hızlı ve doğal şekilde konuşmaya başlayabilirsiniz. 

İngilizce düşünebilmeniz için de İngilizce içeriklere daha çok yönelmenizi tavsiye edebiliriz. İngilizce hayatınızda daha çok dahil oldukça dili içselleştirmeniz ve İngilizce düşünebilmeniz de daha kolay olacaktır. Ayrıca, online İngilizce konuşma dersleri de bu sorunu aşmanıza son derece yardımcı olacak.

Yeterince Pratik Yapmamak

İngilizce öğrenme sürecinde sıkça yapılan bir başka hata da yeterince pratik yapmamak. İngilizceyi aktif olarak kullanmadığınız, özellikle de konuşmadığınız zamanlarda dil becerilerinizin gerilediğini kendiniz de fark edeceksiniz. Bunun önüne geçebilmek için sık sık İngilizceye maruz kalmanız ve İngilizce konuşabileceğiniz ortamlar yaratabilmeniz çok önemli.

Daha sık pratik yapabilmek için bir online İngilizce kursu ve bu kurstan ana dili İngilizce öğretmenler bulmak, hatta günlük hayatınızda da Türkçe konuşan arkadaşlarınızla İngilizce konuşmaya çalışmak pratik yapmanın etkili yollarından sadece birkaçı.

Yabancı Bir Aksanla Konuşmaya Çalışmak

Bazı öğrenci konuşma becerilerini geliştirmeye çalışırken, belirli bir aksanı taklit etmeye odaklanır ve bu da iletişim becerilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden yeterince temelinizin yoksa İngiliz ya da Amerikan aksanlarıyla konuşmaya çalışmayın. Ana dili gibi İngilizce konuşmayanlar için bu aksanları çok iyi taklit etmek zordur ve hatta dedikleriniz anlaşılmayabilir. 

Bu yüzden, kendi doğal aksanınızla konuşmaktan çekinmeyin ve dediklerinizin anlaşılabilir olmasına özen gösterin. Eğer İngilizce seviyenizi yeterli bulmuyorsanız yavaş konuşabilir ve daha kısa cümlelerle iletişim kurmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, konuşma becerilerinizi geliştirmek için online İngilizce konuşma dersleriyle mutlaka düzenli pratikler yapmanızı da öneririz.

Hızlı Sonuçlar Beklemek

Daha önce de belirttiğimiz gibi dil öğrenmek zaman alan bir süreçtir ve sabırlı olmanızı gerektirir. Herkesin öğrenme hızı ve tekniği farklı olduğu için istediğiniz sonuçları hemen görebilmeniz pek de mümkün olmayabilir. Bu yüzden, öğrenciler kısa sürede akıcı bir şekilde konuşmayı veya kompleks metinleri anlamayı beklememeli. 

Ancak yine de hızlı sonuçlar görmek istiyorsanız, kendinize tüm becerilerinizi geliştirecek yoğun bir ders programı yaratmanızı önerebiliriz. Unutmayın ki, istediğiniz hızlı sonuçları yoğun ve istikrarlı bir çalışma programı olmadan alabilmeniz çok zor olacak. 

Eğitim Kaynaklarını Kısıtlamak

Son önerimiz de online İngilizce öğrenirken farklı kaynaklardan yararlanarak eğitim sürecinizi zenginleştirmeniz. Dil öğrenirken eğitim kaynaklarını kısıtlamak, yani çeşitli kaynaklardan faydalanmamak da sık yapılan bir hata. İngilizce, dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olduğu için eğitim kaynakları da bir o kadar fazla. Online olarak da erişebileceğiniz farklı kaynaklardan yardım almanız, tüm dil becerilerinizin gelişebilmesini sağlar.

Ayrıca, İngilizce gramer öğrenmek için sadece yazılı kaynaklardan yardım alıyorsanız ders  videolarına ve podcastlere bakmanızı da öneririz. Böylece aynı anda birden fazla dil becerisini  geliştirmiş olacaksınız. Hemen kayıt olabileceğiniz bir online İngilizce kursu da eğitim kaynaklarınızı çeşitlendirecektir.

Neden Online İngilizce Kursu Flalingo’yu Seçmelisiniz?

Peki hangi online İngilizce kursu benim için doğru adres olabilir? Yalnızca Flalingo’da bulabileceğiniz özellikleriyle platform, kullanıcılarının en doğru İngilizce eğitimi alabilmesini amaçlıyor. Ayrıca Flalingo, öğrencilerine ders programlarında esneklik sağlıyor, yalnızca uzman kaynaklardan faydalanıyor ve size kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunuyor. Sadece Flalingo’da görebileceğiniz bazı özelliklerden biraz daha bahsedecek olursak:

  • FLAI, yapay zeka destekli eğitim koçu
  • Akıllı Öğretmen Belirleme Algoritması
  • Oxford University Press kaynakları
  • Kişiselleştirilmiş eğitim planları

Yalnızca Flalingo’nun sunduğu bu özellikler sayesinde siz de kendinize ve seviyenize en uygun ders programını kendiniz yaratabilirsiniz. Hemen şimdi kayıt olabilir ve deneyimli öğretmenlerinden 25 dakikalık bir deneme dersi alabilirsiniz.

Sonuç: Online İngilizce Platformu Flalingo ile İngilizceyi Hatasız Öğrenin

Sonuç olarak İngilizce öğrenme sürecinde yapılan birçok temel hata eğitim sürecinizin aksamasına neden olabilir. Ancak, dikkat edeceğiniz bazı detaylarla ve paylaştığımız önerilerle çok daha verimli bir eğitim süreci de geçirebilirsiniz. online İngilizce kursu Flalingo, İngilizceyi doğru bir şekilde öğrenmenize yardımcı olacak en pratik çözüm olabilir. Çünkü Flalingo, sunduğu birçok özellik ve uzman kaynaklarıyla en iyi eğitimi almanızı hedefliyor.

Siz de Flalingo sayesinde hatasız bir eğitim süreci geçirmek isterseniz Flalingo’dan hemen kendinize en uygun paketi seçebilirsiniz. Yeni özelliklerimizden biri olan konuşma grupları ile de İngilizce konuşmanızı hatasız geliştirebilirsiniz. Benzersiz özellikleri ve uzman eğitimi ile Flalingo, size en doğru İngilizce eğitimi sağlıyor.

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

Flalingo’yu Öne Çıkaran Gelişmiş Kurs Takip Sistemi

Read More
Online English with Flalingo

Evde Online İngilizce Öğrenmek Ne Getirir, Ne Götürür?

Read More
Online English with Flalingo

Ezber Bozan Online İngilizce Platformu: Flalingo

Read More