Flalingo
Business English

İş İngilizcesinde Her Alana Uygun Uzman Öğretmenler ile Flalingo

Flalingo 03.06.2024

İngilizce öğrenmenin, belli başlı seviyelere göre ayrıldığını biliriz. Bunun sebebi, her seviyede öğrenilecek bilgilerin farklı olması ve bu bilgilerin birikerek ilerlemesi gerektiğidir. Ancak, iş İngilizcesi ne yazık ki bu seviyelerin bir parçası değildir. Bu yüzden, iş hayatında kendini ciddi ve resmi bir üslup ile ifade etmek isteyenlerin, İş İngilizcesi dersleri alması gerekebilir. Eğer sen de iş İngilizceni geliştirmek için daha fazla zaman kaybetmek istemiyorsan, tek tıkla kayıt olarak iş İngilizceni geliştirmeye başlamalısın.

Ancak biz Flalingo ailesi olarak, iş İngilizcesi için asıl dikkat etmeniz gereken noktanın, öğretmen seçimi olduğuna inanıyoruz. Sadece İngilizce bilmenin yeterli olmadığı bu durum için, her alanın kendine has terminolojisine hakim öğretmenleri seçmekte fayda var. İş İngilizcesi üzerine kaleme aldığımız bu yazı ile uzman öğretmenin önemine birlikte bakalım.

İçindekiler

1. İş İngilizcesinde Alanına Göre Öğretmen Seçmek Neden Önemli?

2. Farklı İş Sahalarında, Farklı İngilizce

2.1. Pazarlamadan Psikolojiye Özel İngilizce Öğretmenleri Flalingo'da

2.2. Sağlık Turizminden, Havacılık ve Uzay Sanayisine Tüm İngilizce Terminolojisi Bambaşka

İş İngilizcesinde Alanına Göre Öğretmen Seçmek Neden Önemli?

İş İngilizcesinde, alanına göre öğretmen ihtiyacı kişiden kişiye değişir. Mesela, iş hayatına atılan ya da atılmak isteyen biri olabilirsin. Bu noktada, karşılaştığın şeylerin başında globalleşen dünya düzeninden ötürü İngilizce olacaktır. Örneğin, pozitif bilimler üzerine bir eğitim almış ve kimya, fizik, biyoloji ya da matematik bölümlerinden mezun olmuş olabilirsin. Belki de, mühendislik ya da mimarlık fakültelerinden mezun da olabilirsin. Bu noktada teknoloji firmalarının gelişmesi ve Türkiye pazarına sayısız firmanın girmesi ile bu alanlarda çalışmak için seçeneklerinin çoğaldığını unutmamalısın. 

Maalesef, bu bölümlerden mezun olman ne yazık ki iş sahasında sana, gereken İngilizce terminolojisini vermekte yetersiz kalabiliyor. Bu noktada vakit kaybetmeden, senin alanında bilgi birikimi olan bir öğretmen ile İş İngilizcesi dersleri almak, iş başvurularında yapacağın mülakatlarda kendine güvenmeni sağlayacaktır. Ya da, bu eğitim ile iş hayatında sana sorumluluk geldiğinde, artık iş alanının terimlerine hakim olacaksın. Böylece, senin ne kadar özverili ve donanımlı bir çalışan olduğunu iş yerindekiler fark edebilecek. İşte, bu yüzden sadece bir İngilizce öğretmeni ile derse girmek sana yeterli gelmeyecektir. Onun yerine, senin alanında da uzmanlaşmış bir öğretmen seçmelisin.

Farklı İş Sahalarında, Farklı İngilizce

İngilizce bilmenin, seni bir adım öteye geçirdiği sayısız iş alanı var. Hal böyle olunca, farklı iş sahalarında, farklı İngilizce terimler karşımıza çıkıyor. Örneğin; hizmet sektöründe, hem de bir ofiste iken en önemli konuların başında; toplantılar ve mail yazmak gelebiliyor. Bu yüzden, yapmanız gereken İngilizce alıştırmalarında ağırlıklı olarak writing mail alıştırmaları yer alıyor. Ayrıca, Flalingo’da öğretmeniniz ile konuşup iş toplantısı gibi birebir dersler geçirebilirsin. Böylece, ofisteki toplantılarda kendini kanıtlarsın ve maillerde kullandığın kendine has tasarım ile farkını belli edebilirsin. Hatta, grup dersleri alarak toplantıda yaşadığın heyecanı yenebilir, böylece birebir derslerde öğrendiklerini pratik olarak bir grupta tekrar eder ve özgüvenini tazelersin. Ancak, bunları gerçekleştirmenin ilk adımı doğru öğretmen ile iş İngilizcesi üzerine kendi alanında yoğunlaşmaktan geçiyor. 

Pazarlamadan Psikolojiye Özel İngilizce Öğretmenleri Flalingo’da

Pazarlama alanındaki çalışmalara başladıysan ilk fark ettiğin şey, terimlerin neredeyse yüzde yüzünün İngilizce olduğu olacaktır. Öte yandan, Psikoloji mezunuysan yazılan makalelerin en güvenilir olanların İngilizce olduğunu fark etmişsindir. Bu örneklerin ortak yönü ise İngilizce biliyor olmanın, bu kadar geniş terminolojiye ve araştırma konularına sahip olan alanlarda maalesef yeterli kalmadığı… Hatta üzücü yanlarından biri; eğitim aldığın alanda aslında bildiğin terimlerin, İngilizcelerini bilmediğin için ne kadar bildiğinin farkında olmamaktır. İşte bu bilmeme halinin verdiği tedirginlikten kurtulmak için, örneğin Flalingo’da psikoloji alanında uzman öğretmenleri seçerek ders yapman sıradan bir öğretmen ile iş İngilizcesi derslerine girmekten çok daha farklı olacaktır.

Sağlık Turizminden, Havacılık ve Uzay Sanayisine Tüm İngilizce Terminolojisi Bambaşka

Son yıllarda havacılığın gelişmesi ve ulaşımın kolaylaşmasından dolayı, eskiden hiç bilmediğimiz iş sahaları ortaya çıktı. Hatta, sektörün tamamını domine eder hale geldi. Örneğin, sağlık hizmetlerindeki en büyük payı sağlık turizmi kaplar oldu. Veya Havacılık ve Uzay Sanayi çalışanları bilir ki, İngilizce bilmek sadece saha çalışanları için gerekli olmaktan çıktı. Tüm çalışanların girdiği belli başlı sınavlar tamamen İngilizceyken, herhangi bir ofis çalışanı için bile YDS vb. sınavlardan puana bağlı maaş teşvikleri verilir oldu. 

Bu alanlardan mezun ancak İngilizce bilmeyen biriysen, çekinmene gerek yok. Doğrudan Flalingo ile İngilizce eğitimine başlayabilirsin. Ancak İngilizcem var, ama iş alanına dair hiçbir fikrim yok diyorsan da Flalingo’da iş İngilizcesi eğitimini başlatırsın. Özellikle, senin alanında uzman bir öğretmen ile sürekli derslerde kendini geliştirirsin. Böylece, ister maaşına ek teşviğini alır, istersen şirketin yurt dışına eleman göndereceği zaman büyük bir cesaret ile öne atılır ve inanılmaz tecrübelere doğru kapı aralamış olursun.

Flalingo’da Farklı Jargonlara Hakim Öğretmenler ile İş Toplantıları

Flalingo’da, her meslek grubunun kendi jargonuna hakim öğretmen bulmak mümkün. Yazıda bu bölüme kadar, mesleklerin kendi terminolojisinin olduğundan bahsettik. Bu terminolojiye hakim olup, kitaplar üzerinden disiplinli çalışarak iş İngilizceni ilerletebilirsin. Öte yandan, mesleki grupların kendileri arasında ortaklaşa oluşturdukları dil olan, “jargon”dan bahsetmekte fayda var. Bu jargonu; İngilizce kelimeler, iş İngilizcesi kalıpları, alanına göre değişiklik gösteren kelime grupları ve kısaltmalar oluşturur. Böylece kendi işyerindeki iş arkadaşlarınız ile ortak bir dil oluşturmuş olursunuz. Bu ortak dil, verimli ve sağlıklı bir iletişim kurmanın temelini oluşturur. 

İş Hayatında Yeniyim, İş Toplantılarında Ne Yapacağım?

“İş hayatında yeniyim, nasıl iş jargonu öğrenirim hem de İngilizce…” diye kaygılandığında, Flalingo’nun verdiği cevap çok net! Alanında uzman İngilizce öğretmenleri… Böylece, farklı jargonlara hakim öğretmenleri kendi panelinde görebilirsin. Onların özgeçmişlerine göz atar ve videolarını izleyerek hangi öğretmeni istediğine özgürce karar verebilirsin. Ardından birebir dersler yaparak hem iş İngilizcesinin kalıplarını öğrenir, hem de iş toplantılarında konuşma yaparken kendinden emin olmak için pratikler yapmış olursun. 

Flalingo’nun İş İngilizcesinde Sizlere Sunduğu Ek Özellikler

İş İngilizcesi için öğretmen seçiminden detaylı bahsettik. Bu noktada, uzman öğretmenler ile gireceğin birebir derslerin yanı sıra süreçte sana destek olacak farklı materyaller de sunuyoruz. Bunların başında Oxford University Press kitapları ve yapay zeka destekli ders raporları geliyor. Buyrun, bu özelliklere yakından bakalım.

Oxford University Press Business Result Kitapları ile İş İngilizcesi

Oxford University Press’in Business Result olarak iş İngilizcesine özel ürettiği kitaplar ile çalışan Flalingo öğretmenleri, daha önce bahsettiğimiz tüm iş sahalarına yönelik çalışmaları bu kitap üzerinden verdiği ödevler ile ilerletiyor. Böylece, özellikle sınav puanına ihtiyacı olan Flalingo iş İngilizcesi öğrencilerinin faydalandıkları bir ders materyalini onlara sağlamış bulunuyoruz. Yani, online derslerde iş İngilizcesi pratikleriyle konuşmanı geliştirirken, istersen alıştırmalar da yapabilirsin. Özel İngilizce öğretmenin ile kurduğun iletişim sonucunda senin eksiklerine göre ders planı hazırlanmış olursun.

Yapay Zeka ile Uzman Öğretmenlerin İş Birliğinde İş İngilizcesi

Flalingo’da uzman öğretmenler, kapsamlı ders materyalleri yanında iş İngilizcesi öğrenirken sürecini takip edecek olan bir yapay zeka modeli geliştirdiğimizden de bahsetmek isteriz. FLAI olarak karşılaşacağın bu yapay zeka modeli ile senin alanına göre kelime önerileri, eksik yönlerine uygun ödevler alabilmek mümkün. Ayrıca, genel raporda alacağın verileri her ders sonrasında kıyaslayarak ilerlemeni görebilirsin. Dolayısıyla, kendi gelişimine ait bu veriler, senin özgüvenini tazeler. Unutma ki işyerinde özgüven her şey demektir. Ayrıca, bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak istersen sitemizdeki ilgili blog yazılarına bir tıkla ulaşabilirsin.

Flalingo ile Senin Alanında Uzman Öğretmenlerle İş İngilizcesi Öğren!

Bu noktaya kadar, meslek gruplarının farklı iş terminolojisine ve farklı jargona sahip olduğunu anlamış oldun. Bu doğrultuda, bahsettiğimiz her detaya öncelik vererek uzman öğretmenlerimiz ile detaylı çalışmaya özen gösteriyoruz. Neticede, bu yazıya tıkladığına göre iş hayatında kendini geliştirmekten ve özveri göstermekten kaçınmayın birisin. Bunu, biz Flalingo ailesi olarak biliyoruz. Buna bağlı olarak, Flalingo’daki uzman öğretmenler ile derslere girerek İngilizceni geliştirdiğinde yöneticilerinin, iş verenlerin ya da kurumsal hayattaki ekip arkadaşlarının bunu fark edeceğinden eminiz. Eğer sende yıllarını verdiğin veya vereceğin iş hayatında; başarılarını sağlamlaştırmak istiyorsan, hemen Flalingo ile iş İngilizcesi öğrenmeye başlamalısın! Kariyerindeki gelişmelere şahit olmaktan gurur duyarız.

Other content that may interest you

Business English

Flalingo: Yazılımcılar İçin İngilizce Yolculuğu

Read More
Business English

Mühendisler İçin İngilizce Rehberi

Read More
Business English

İş Hayatında Sıklıkla Karşılacağınız İngilizce Terimler ve Kısaltmalar Rehberi

Read More