Flalingo
Online English with Flalingo

Flalingo Online İngilizce Öğretme Konusunda Neden İddialı?

Flalingo 05.06.2024

Trendlere yön veren online İngilizce kursları… Bu kurslar, gelişen teknoloji ile birlikte zaman ve mekanda kaygılanmadan online olarak İngilizce öğreneceğiniz bir ortam sunuyor. Ancak, bu yeni yönteme karşı kafalarda bazı şüphelerin olduğu da bir gerçek. İnsanların bu şüpheleri genellikle, hangi platformu seçecekleri yönünde şekillenirken, zaman zaman tüm süreci nasıl yönetecekleri noktasında da olabilir. İşte bu noktada Flalingo, İngilizce öğrenmek isteyenlere tek cevap veriyor. Bu cevap ise, sizin önceliklerinize göre şekillenmiş bir plan doğrultusunda ilerlemek. Siz de vakit kaybetmeden İngilizce öğrenmek istiyorsanız, sitemizden kayıt oluşturun detaylı bilgi için biz size ulaşalım.

İçindekiler

1. İngilizce Öğrenirken Kendi Eksiklerinize Odaklanın

2. Farklı Hedefler için Kişiselleştirilmiş Planlar ile Flalingo

2.1. İş Hayatında

2.2. Yurt Dışına Gitmeden Önce…

2.3. Kendini Profesyonel Olarak İfade Etmek İsteyenler İçin

3. Size Uygun Plan ile İngilizce Öğrenin

3.1. Size Özel İngilizce Öğretmeni

3.2. Oxford University Press ile İngilizce

3.3. Farklı Modlarda Ders İçerikleri

3.4. Sizin için Yapay Zeka Tarafından Hazırlanan Raporlar

3.5. Sertifikanız ile Kendinizi İspatlayın

4. İngilizce Eğitiminde Kişisel Hedeflerinize Ulaşırken Flalingo Sizinle

İngilizce Öğrenirken Kendi Eksiklerinize Odaklanın

Flalingo ailesi olarak, sizlere İngilizce öğrenirken kendi planınıza sahip olmanız için gereken yol haritasını, ek kaynakları ve seviyenizi ölçebileceğiniz raporları sunuyoruz. Çünkü hızla değişen talepler doğrultusunda herkes için aynı programı sunmak, İngilizce öğrenmeye aday olanlar için zaman kaybı olabilir. Ya da istemedikleri şeyleri öğrenirken bu süreçte yaşadıkları zorluklar sebebiyle, onları pes etmeye itebilir. İngilizce öğrenmenin artık bir istek değil ihtiyaç olduğu bu günlerde pes etmenizi istemeyiz. Bu yüzden enerjinizi ve vaktinizi en doğru şekilde kullanmanız noktasında sizlere destek olmak istiyoruz.

Flalingo, İngilizce öğrenme planını her yönüyle kişiselleştirebileceğiniz bir platform. Böylece, kendi seviyenize, bilgi birikiminize hatta ilgi alanlarınıza  göre İngilizce öğrenim süreci yaratabilirsiniz. Hedefleriniz için; 

  1. Uzman İngilizce Öğretmeni, 
  2. Seviyelere göre ayrılmış ders materyalleri, 
  3. Talepleriniz doğrultusunda şekillenmiş online dersler,
  4. FLAI yapay zeka modelinin hazırladığı ders raporları ve 
  5. Eğitim sonunda alacağınız sertifika

ile İngilizce öğretme konusunda oldukça hazırlıklıyız ve dolayısıyla da iddialıyız. 

Farklı Hedefler için Kişiselleştirilmiş Planlar ile Flalingo

Son dönemde teknolojik imkanlar ile birlikte online, birebir ya da yapay zeka gibi birçok İngilizce öğrenme yöntemi geliştirildi. Bunun sebebi, İngilizce öğrenmenin yalnızca öğrencilerden gelen bir talep olmaktan çıkması ve başka kişiler tarafından da talep edilir olması. Tüm bu kişilerin farklı hedefler doğrultusunda, İngilizce öğrenme talebinde bulunması ise kişiye özel bir planın önemini arttırdı. 

İş Hayatında

Özellikle, İngilizce’yi bilmek zorunda olduğunuz bir iş sahasında çalışıyorsanız… Öyle ki, günümüzde global anlamda iş yapan sektörlerin artması ile bu ihtimal oldukça güç kazandı. İşe başlarken yeterli olan İngilizce seviyeniz, ne yazık ki iş alanında yetersiz kalabilir. Bunun sebebi, öğrendiğiniz basic İngilizce’nin, sizin çalıştığınız alana yönelik olmaması. Dolayısıyla kelime haznenizin ya da iş alanında kullanılan kalıplara karşı hala yabancı olmanız. Bu noktada, profesyonel hocalarımız ile sizlerin alanında uzmanlık gerektiren konular dahilinde özelleşmiş derslere girmeniz gerekir. 

Yurt Dışına Gitmeden Önce…

Bir başka açıdan bakacak olursak, yurt dışına yaptığınız bu seyahatler ile İngilizceyi konuşarak geliştirdiniz. Ardından, seyahatlerde gittiğiniz bir ülkeden çok etkilendiniz ve oraya yerleşmeye karar verdiniz. Ancak bir ülkeye yerleşmek için gerekli olan İngilizceye sahip değilsiniz. Örneğin, dilekçe yazmak ya da İngilizce resmi metinleri anlamakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bunun için, başlangıç noktasından bir eğitim programına dahil olmak sizler için vakit kaybı olacaktır. Çünkü zaten İngilizce konuşabiliyor olursunuz. Ama siz de biliyorsunuz ki, tıpkı Türkçe resmi yazışmalarda da olduğu gibi İngilizcede de yazışmalar ve ülkelerin vatandaşlık için gerekli İngilizce seviyeler için daha farklı bir plan gerekir. Bu noktada danışmanınızdan özellikle resmi yazışmalar özelinde alıştırmalar ister, konuşma pratiğini de daha ciddi bir üslup ile ilerletebilirsiniz.

Kendini Profesyonel Olarak İfade Etmek İsteyenler İçin

Öte yandan, kendini profesyonel olarak ifade edecek özgüveni geliştirmek isteyenler arasında lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencileri de olabiliyor. Çünkü, yıllarca makaleler ile harcadıkları uzun mesailer ile ileri seviye İngilizce’ye oldukça hakim oluyorlar. Buna rağmen konuşma pratiği için aldıkları eğitim onları da profesyonel seviyeye çıkarmaya yetmez. Bunun sebebi ise, akademi öğrencilerinin de eksikleri tamamen farklılık gösterir. Bu noktada bir mühendisin aldığı online dersler ile sosyal bilimler okuyan bir öğrencinin aynı derslere katılıyor olması onları yavaşlatacaktır. Tıpkı, üniversite hazırlık sınıfında farklı bölüm öğrencilerinin bir sınıfta toplanması gibi. Oysaki, bölüme geçtiklerinde aldıkları eğitimin onlar için eksik olduğu fikri oldukça yaygındır. Bu yüzden, ihtiyacınız olmayan bilgi ile vakit kaybetmeyin, uzmanlaşmak için zamana ve doğru bilgiye ihtiyacınız olacak. Flalingo ile İngilizce öğrenirken kendi istekleriniz ve eksikleriniz özelinde bir plan oluşturun.

Size Uygun Plan ile İngilizce Öğrenin

Bahsettiğimiz gibi sizlerin taleplerine uygun olarak ders planlaması yapıyor, danışman öğretmenleriniz ile girdiğiniz birebir dersleri sizlerin eksiklerine göre güncelliyoruz. Böylece, her kesimden insanın ihtiyacına cevap olacak nitelikte planlar ve ders içerikleri hazırladık. Ayrıca, dil öğrenme sürecini kolaylaştıracak bazı sistemler geliştirdik. Flalingo’nun İngilizce öğretmek için geliştirdiği sistem özelliklerine birlikte bakalım.

Size Özel İngilizce Öğretmeni

Flalingo, akıllı algoritmanın size en uygun öğretmeni belirlemesini sağlıyor. Akıllı algoritma ile öğretmen tercihi, kayıt esnasında seçtiğiniz kriterlere bağlı kalarak filtreleme yapıyor. Sorasında, liste halinde sizlere sunuyor. Dolayısıyla, seçenekler arasında “hangi hoca benim için daha uygun?” diye karmaşa yaşamak zorunda kalmıyorsunuz. Filtreden geçerek listeye dahil olan öğretmenlerin tamamı, sizlerin tercihlerinize göre elimine ediliyor. Bundan dolayı, kafa karışıklığı yaşamaksızın derslerinize başlayabilirsiniz. 

Kayıt sırasında verdiğiniz cevaplara göre, konu üzerinde uzman olan İngilizce öğretmenleri ile derse girme fırsatınız doğuyor. Örneğin, psikoloji alanında kavramları öğrenmeye ve bu kavramları kelime dağarcığınıza katmaya yönelik bir talebiniz var ise ona uygun filtreden geçen öğretmenler ile derse girebilirsiniz.

Oxford University Press ile İngilizce

İngilizce öğrenirken sadece konuşarak ilerlemeyeceğiniz düşünen öğrencilerimizi unutmadık. Özellikle, sınavlara hazırlana öğrencilerimizin sıkı bir program ile birebir dersleri ilerletmek istediğini tahmin edebiliyoruz. Bu noktada bu sıkı program ile kapsamlı bir eğitim almak istedikleri için, belli bir çizelgeden faydalanmak ya da dil kurslarının temin ettiği dokümanlara erişmek için  online derslerin avantajlarından vazgeçmeyecekler. 

Böylece öğrencilerimiz hangi konuda olursa olsun ders tekrarları yapabilirler. Bunun için yapacakları tek şey, flalingo.com’daki panelde bulunan materyaller sekmesine tıklamaları olacaktır. Oxford University Press’in online dersler için özel olarak hazırladığı ders materyalleri, öğretmenlerinin ödev verebilecekleri ya da boş vakitlerinde faydalanabilecekleri ek bir kaynak olacak. 

Farklı Modlarda Ders İçerikleri 

Daha öncede bahsettiğimiz gibi, ders içerikleri hazırlarken sizlerin tercihlerine önem veriyoruz. Bu yüzden online derse girmeden önce karar verebileceğiniz iki ayrı mod var. Bu modlar; dersin yoğun geçmesi ya da sohbet havasında geçmesi noktasında farklılıklara sahip.  Disiplinli ve yoğun bir plana sahip olan “kurs modu” ile derslere girebilirsiniz. Bu modun aksine, sohbet havasında geçen derslerde “rahat mod” seçeneği ile konuşma pratiği yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için ders modları yazımıza göz atmanız faydalı olacaktır. Fakat, biz lafı fazla uzatmadan, diğer avantajlara geçelim.

Sizin için Yapay Zeka Tarafından Hazırlanan Raporlar

Flalingo ailesi olarak, İngilizce öğrenmeniz için yapay zeka ile işbirliği kurduk. Bu noktada, yapay zeka ile çalışmanın en faydalı yolun ise bir denetim mekanizması olabileceğini fark ettik. FLAI, olarak adlandırılan bu yapay zeka modeli derslerde sizi izliyor ve ders sonunda bir rapor çıkarıyor.  Bu rapordaki bölümler:

  • Genel Geri Bildirim
  • Gramer
  • Kelime Bilgisi
  • Telaffuz
  • Ödevler

gibi başlıklardan oluşuyor. Böylece derslerden sonra kendi panelinizden ulaşacağınız rapor ile eksiklerinizi erkenden fark ediyorsunuz. Dolayısıyla, onlar üzerinde çalışmalar yapabiliyor, aldığınız ödevler ile eksiklerinizi giderebiliyorsunuz. Böylece, bu rapor dil öğrenirken geçen sürecin verimliliğini ölçebilmenizi sağlıyor. Aynı zamanda, ne kadar yol kat ettiğinize dair somut veriler kaydediyor.

Sertifikanız ile Kendinizi İspatlayın

Eğitimlerden sonra sahip olduğunuz sertifikalar, aldığınız eğitim özelinde kendinizi kanıtlamanıza yardımcı olur. Bir örnek verecek olursak, iş verenlerin gözünde CV’de İngilizce bildiğinizi sadece belirtmek, maalesef yeterli olmayabilir. Tam da bu sebepten İngilizce eğitiminizi kanıtlayan bir belge, birçok yönden önem kazanır. 

Özellikle, sertifikanın, Avrupa standartlarında olması sizi öne geçirecektir. Bu sertifika, yurt içindeki iş başvurularınız için özgüvenli olmanızı sağlar. Aynı zamanda, yurt dışına çıkmak isteyen kullanıcılarımız da hayallerine bir adım daha yakın hissederler. Bize kalırsa, “Başvursam ne olur ki zaten beni kabul etmezler.” diye olumsuz düşüncelerinize sertifika ile son verin. Ardından, hem yurt içi hem de yurt dışı için seçeneklerinizi büyük bir özgüven ile değerlendirmeye başlayın. Böylece, CEFR uyumlu sertifika ile kariyerinizi ilerletme hususunda kendinizi sınırlandırmayın!

İngilizce Eğitiminde Kişisel Hedeflerinize Ulaşırken Flalingo Sizinle

Bu yazımızdaki en önemli nokta, İngilizce öğrenme sürecinin kişiye özel olması… Biliyoruz ki, İngilizce öğrenirken, kendi ihtiyaçlarınız başkalarının ihtiyaçlarıyla aynı olmaz. Dolayısıyla, Flalingo’da eksikleriniz için faydalanabileceğiniz tüm alternatif kaynakları ve yöntemleri sizler için geliştirdik. Günümüzde,  uzmanlık alanlarında kişilerin yetkin olmaları sahip oldukları kabiliyetlere, bilgilere göre belirleniyor denebilir. Sonuçta, bilgilerinizi İngilizce ifade ederken ne kadar özgüvenli olduğunuz, o alandaki uzmanlığınız noktasında da insanlara fikir sunuyor. Bu yüzden, bildiklerinizi İngilizce ifade edebilmeniz bir başka dilde de profesyonel olmanızı sağlar. Dolayısıyla, profesyonel olmak için başarılı dil becerilerinizi paralel bir şekilde ilerletebilmeniz oldukça önemli. Flalingo ailesi olarak, tercihlerinize göre düzenlenmiş içerikler, güvenilir kaynaklar, yapay zeka ile hazırlanmış raporlar ve neticede sahip olacağınız sertifika ile İngilizce öğrenmek artık çok pratik. İngilizce öğrenmeye ve geliştirmeye nereden başlayacağınız noktasında kaygılanmayın. Flalingo’nun size özel paketlerinden uygun olanı seçerek ilk adımı atın!

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

TOEFL Sınavına Yakın Takip: 4 Hamlede TOEFL Sınavında Nasıl Başarılı Olunur?

Read More
Online English with Flalingo

Flalingo'da Hangi Paketi Tercih Etmelisin? Öğrenci Yorumlarıyla

Read More
Online English with Flalingo

Flalingo Yorumları ve Gerçekleri: Kendi Deneyimlerim

Read More