Flalingo
Business English

Yurt Dışı Şirketlerinin İşe Alım Şartları: Kimleri İşe Alıyorlar?

Flalingo 22.08.2024

Yurt dışında çalışma fikri günümüzde birçok insana cazip geliyor. Yurt dışı işlerinde, çalışma şartları ve maaş miktarı gibi hem maddi hem de manevi konularda sağlanan imkanlar herkese yurt dışı kariyeri hayali kurduruyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde çalışan haklarına değer verilmesi ve ülkelerinde çalışan herkesin emeğinin karşılığını hakkıyla alması insanları yurt dışı kariyeri konusunda heyecanlandırıyor. Elbette yurt dışında kariyer sahibi olma talebi fazlalaştıkça, yurt dışı şirketlerinin seçiciliği de artıyor. Yurt dışı şirketlerinin işe alım şartları gittikçe zorlaşıyor olabilir ancak endişelenmenize gerek yok. Bu yazıda şirketlerin onlarca insanın içinden sizi tercih etmesini sağlayacak yetkinlikleri nasıl kazanabileceğinizi detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Bu konuda yapılmış araştırmaların sonuçlarını sizlere sunarak yurt dışında iş bulabilmek için yapmanız gerekenleri kanıtlanmış gerçekler eşliğinde anlatacağız. Hazırsanız sizi yurt dışı kariyerinize yaklaştıracak olan incelememize başlayalım.

İçindekiler

1. Yurt Dışında Çalışmak İçin Ne Gerekiyor?

1.1. Öğrencilik Aktiviteleri

1.2. Özgeçmiş 

1.3. İngilizce Bilgisi

2. Yurt Dışı Kariyer Fırsatını Flalingo’nun Kapsamlı İngilizce Eğitimi ile Yakalayın!

Yurt Dışında Çalışmak İçin Ne Gerekiyor?

İnsanların yurt dışında iş bulma ihtiyacı arttıkça, şirketlerin kabul şartlarını zorlaştırdığından bahsetmiştik. Fakat bu durumu kendi avantajınıza çevirerek rakiplerinizin önüne geçmeniz mümkün. Bunu başarabilmeniz için özgeçmişinizin profesyonel olması, geçmiş deneyimleriniz ve en önemlisi de İngilizce seviyeniz gibi kriterlere özen göstermeniz gerekiyor. Diğer şartlar işverenlerin sizi tercih etmesinde etkili olsa da, iyi seviyede İngilizce bilmenizin yurt dışı kariyerinizde en belirleyici olacak özellik olduğunu söylemeliyiz. Bu konuda yapılan araştırmaların sonucunda yurt dışında çalışmak için İngilizce bilmenin diğer kriterlere oranla ne kadar önemli olduğunu gösteren pasta grafiğine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ardından yurt dışı kariyerinizde sizi ileri taşıyacak bu şartlara birlikte yakından bakalım.

Öğrencilik Aktiviteleri

Eğer hala böyle bir imkanınız bulunuyorsa mutlaka yurt dışında eğitim alma şansınızı değerlendirin. Çünkü neredeyse dünyadaki tüm şirketler çalışan adaylarını tercih ettikleri süreçte, yurt dışında öğrenim görme kriterinin üzerinde duruyor. Özel bir anket firmasının yaptığı araştırmaya göre, her 10 şirketten 6’sı yurt dışı öğrencilik deneyiminize oldukça önem veriyor. Yine aynı anket firmasının aldığı sonuçlara göre, tüm dünyadaki işverenlerin %80’i yurt dışında eğitim almış bir çalışan adayına şans vermek istediklerini söylüyor.

Özgeçmiş

Yurt dışındaki işlere başvuru yaparken kullandığınız CV büyük bir önem taşıyor. İş başvurusunda bulunduğunuz şirketi tanımanız ve özgeçmişinizi buna uygun olacak şekilde hazırlamanız gerekiyor. Yani özgeçmişinizi oluştururken sadece kendi özelliklerinizi değil şirketin özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Böylece iş başvurusunda bulunduğunuz şirkette çalışmaya uygun bir aday olduğunuzu belli edebilirsiniz. Ayrıca özgeçmişinizi yazım hatalarından arınmış, profesyonel bir dille hazırlamanız da çok önemli. Araştırmalara göre gramer hatalarıyla dolu bir CV, özensiz bir çalışan olma sinyalleri veriyor.

Özgeçmişinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir başka konu ise kullandığınız kelimeleri özenle seçmek olabilir. Çünkü teknolojik araçların gelişmesiyle şirketler CV inceleme görevini yapay zekaya devrediyor. Bu sebeple başvurduğunuz pozisyon için doğru anahtar kelimeleri kullanarak yapay zeka araçlarının beklentilerini karşılayabiliyor ve rakiplerinizin önüne geçebiliyorsunuz.

İngilizce 

Yurt dışı kariyerinizi hemen başlatabilmeniz için yapmanız gereken en önemli şey kesinlikle İngilizce öğrenmek. Hangi sektörde çalışıyor olursanız olun yurt dışında iş bulmaya çalışırken neredeyse bütün şirketlerin öncelikli şartlarından birinin yabancı dil bilmek olduğunu göreceksiniz. Yurt dışında kariyer sahibi olma ihtimalinizi artıran İngilizce becerilerini karşılaştırdığımız tabloyu inceleyelim.

Genellikle yurt dışı şirketleri, iş dünyasının dilini İngilizce olarak kabul ediyor. Yani işverenler, çalışanlarının profesyonel bir çizgide ilerleyebilmeleri için akıcı bir şekilde İngilizce konuşma becerisine sahip olmalarını zorunlu kılıyor. Hatta bu konuda yapılan bir araştırmanın sonucu, dünyadaki işverenlerin %40’ından daha fazlasının çalışan adaylarının iyi seviyede İngilizce bilmelerini şart koştuğunu gösteriyor. Bu istatistiği, akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilen adayların yurt dışında iş bulma şansı, İngilizce bilmeyen adaylara göre en az %40 daha fazla şeklinde yorumlayabiliriz.

Yurt dışında iş bulabilmek için saydığımız diğer şartları gerçekleştirmeniz de önemli. Ancak İngilizce biliyor olmak, yurt dışı şirketlerinin işe alım kriterleri içinde en önemlisi diyebiliriz. Özellikle ana dili İngilizce olan bir ülkede kariyer hedefliyorsanız, kesinlikle iyi seviyede İngilizce bilmeniz gerekiyor. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşacak seviyeye gelmek gözünüzü korkutmasın, Flalingo bu yolculukta hep yanınızda!

Yurt Dışı Kariyer Fırsatını Flalingo’nun Kapsamlı İngilizce Eğitimi ile Yakalayın!

Flalingo online İngilizce kursu ile kapsamlı bir İngilizce eğitimi alarak yurt dışı kariyer yolculuğunuzu başlatmak ister misiniz? Flalingo’nun sunduğu profesyonel iş İngilizcesi eğitimi sayesinde kısa bir süre içinde yurt dışında çalışmanızı sağlayacak bir İngilizce seviyesine sahip olabilirsiniz. Flalingo online İngilizce platformunun alanında uzman öğretmen kadrosu ve kaliteli eğitim materyalleri sayesinde verimlli bir İngilizce eğitimi deneyimi yaşamaya hazır olun. Hemen şimdi Flalingo ile yurt dışı kariyerinize açılan kapıyı aralayın!

Other content that may interest you

Business English

Flalingo: Yazılımcılar İçin İngilizce Yolculuğu

Read More
Business English

Kariyerinizi Geliştirecek 10 Etkili İş İngilizcesi Önerisi

Read More
Business English

İş İngilizcesinde Her Alana Uygun Uzman Öğretmenler ile Flalingo

Read More