Flalingo
Online English with Flalingo

Neden Yabancı Dil Öğrenmeliyiz?

Flalingo 15.10.2024

Yabancı dil öğrenmek, herkesin yapılacaklar listesinde yer alan bir görev olarak bekliyor. Çünkü bir dil öğrenmek insanlara her alanda prestij sağlayabiliyor. Hatta bu durum "Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan." sözüyle de gerçekliğini kanıtlıyor. Bu sözden de anlaşıldığı gibi dil bilmek sizlere bambaşka kapılar açabiliyor ve farklı bir hayat yaratabiliyor. Ülkemizde dil öğrenmek dendiğinde ise akıllara ilk önce İngilizce geliyor. Tüm dünyada etkisini katlayarak devam ettiren İngilizce, ülkemizde de insanlara çeşitli fırsatlar sağlıyor. Bu da birçok insanın İngilizce eğitimi almak istemesine neden oluyor. Biz de bu yazıda önce neden yabancı dil öğrenmeliyiz sorusuna cevap verip sonra İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak fırsatlardan bahsedeceğiz. Hazırsanız yabancı dil eğitimi konusuna birlikte bir göz atalım.

İçindekiler

1. Yabancı Dil Öğrenmek Neden Önemlidir?

2. Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları

2.1. Beyninize Esneklik Kazandırıyor

2.2. Ana Dilinizi Geliştirmenize Katkı Sağlıyor

3. İngilizce Öğrenmek ve Konuşmak için Neler Yapılabilir?

Yabancı Dil Öğrenmek Neden Önemlidir?

İngilizce bilmek birçok kişi tarafından önemli bir özellik olarak görülüyor. Hem sosyal hem de profesyonel hayatta kapılar açarak insanları bulunduğu noktanın ilerisine taşıyan İngilizce bilgisi birçok açıdan kıymetli oluyor. İlk olarak akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak sosyal hayatınızda sizlere daha geniş kitlelere hitap etme olanağı sağlıyor. Yani İngilizce bilenler farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurabiliyor ve daha fazla kişiyle tanışma imkanı yakalıyor. 

Bunun yanında İngilizce bilmek profesyonel dünyada da sizleri bir adım öne geçirebiliyor. İş hayatının dili olan İngilizce, size dünyaya açılabilme fırsatı sunuyor. Çünkü iş için İngilizce öğrendiğinizde iş ortamında prestijiniz artıyor. Ayrıca İngilizce sayesinde global şirketlerle bağlantı kurabiliyorsunuz. Bu da sizlere uluslararası bir işte çalışma şansı sağlıyor. Yani İngilizce öğrenmek hem günlük yaşamda hem de profesyonel hayatta bir adım öne geçmenizi sağlayan, oldukça kritik bir beceri olarak karşımıza çıkıyor.

Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları

İngilizce veya başka bir yabancı dil öğrenmenin elbette birçok faydası bulunuyor. Hayatınıza etki eden bu pozitif değişimler bazen gözle görülebilir olurken bazen dışarıdan gözlemlenemez oluyor. Şimdi birlikte yabancı dil öğrenme işinin sizlere ne gibi faydalar sağladığına bir de yakından bakalım.

Beyninize Esneklik Kazandırıyor

Yabancı dil öğrenmek, beyninizin daha rahat çalışmasını sağlıyor. Evet, yanlış duymadınız. Ana dilinizin yanına bir yabancı dil eklerken aslında beyninizin gelişmesine de katkı sağlamış oluyorsunuz. Çünkü aslında dil öğrenmek, sadece o dilde iletişim kurmayı sağlamaktan ibaret değil. Bir dili öğrenirken hayata farklı bir pencereden bakmayı da öğreniyorsunuz. Örneğin bir rengin ismini ana dilinizdeki kelimeyi kullanmadan ifade edebilmek beyninizi özgürleştiriyor. Bunu tüm kelimeler ve ifadeler için uyguladığınızda ise beyninizin esnekliği artıyor. Kendisini farklı bir dil aracılığı ile ifade edebilen beyin, hayatın her alanında alternatif çözümler bulmayı başarıyor. 

Özellikle çocuk yaşta, hatta bebekken öğrenilen yabancı dil beyin kimyasını tamamen değiştiriyor. Çocukların dil öğrenimi onlara iletişim yöntemi kazandırmasının yanında, akıllarını kullanarak yaptıkları her işte daha iyi olmalarını sağlıyor. Bu sebeple küçük yaşta çocuklar için İngilizce öğrenimi oldukça önemli bir konu haline geliyor.

Ana Dilinizi Geliştirmenize Katkı Sağlıyor

Yabancı dil öğrenmenin faydaları konusuna göz atarken karşımıza çıkan bir diğer olumlu çıktı ise, ikinci dili öğrenmenin ilk dilinizi yani ana dilinizi etkili kullanmanızı sağlaması. Çünkü ikinci dil eğitimi esnasında birçok dil yapısı ile karşılaşıyorsunuz. Bu yapılar size yeni öğrendiğiniz dil hakkında fikir verirken, bir yandan da ana dilinizdeki kuralları anımsatıyor. Elbette öğrendiğiniz dilin ana dilinize fayda sağlaması için tıpatıp benzemesine gerek yok. Bazen iki dilin benzememesi de o dilleri kalıcı bir şekilde hafızanızda tutabilmenize yardımcı oluyor. 

Örneğin sıfırdan İngilizce öğrenirken karşılaştığınız kelime düzenini ele alalım. Ana dilimizin cümlelerin kelime düzeni özne, nesne, yüklem olarak karşımıza çıkarken İngilizcenin cümle düzeni özne, yüklem ve nesne olarak biliniyor. Türkçe ve İngilizce cümlelerde nesne ve yüklemin tam tersi sırayla gelmesi, bu dillerin cümle yapılarını daha kolay aklınızda tutabilmenizi sağlayabiliyor. Bu da hem İngilizcede hem de Türkçede devrik olmayan, anlaşılır cümleler kurabilmenize yardımcı olabiliyor.

İngilizce Öğrenmek ve Konuşmak için Neler Yapılabilir?

İngilizce öğrenme konusu herkesin gündeminde yer alıyorken, sizlere harika fırsatlarla geliyoruz. Flalingo online İngilizce kursu olarak, dil eğitiminde dikkat edilmesi gereken detaylara önem veriyoruz. Alanında uzman öğretmen kadromuzla sizlere profesyonel bir İngilizce eğitimi deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Bu deneyimli öğretmenlerle çevrimiçi derslerde konuşarak İngilizce öğrenmeniz mümkün oluyor.

Tecrübeli ve bilgili İngilizce öğretmenlerimizin yanında, kalitesi kanıtlanmış Oxford eğitim materyalleri ile de İngilizce eğitiminize destek oluyoruz. Bunlara ek olarak Flalingo’nun özel olarak geliştirdiği yapay zeka destekli FLAI eğitim aracı, İngilizce öğrenirken sizlere yol gösteriyor. Eğitim sürecinizde artılarınızı ve eksilerinizi analiz eden FLAI, kusursuz bir İngilizce öğrenimi deneyimi yaşamanıza yardımcı olmayı amaçlıyor. Buraya tıklayıp formu doldurarak Flalingo ile İngilizceyi konuşarak öğren ve fırsatlardan hemen yararlan!Tecrübeli ve bilgili İngilizce öğretmenlerimizin yanında, kalitesi kanıtlanmış Oxford eğitim materyalleri ile de İngilizce eğitiminize destek oluyoruz. Bunlara ek olarak Flalingo’nun özel olarak geliştirdiği yapay zeka destekli FLAI eğitim aracı, İngilizce öğrenirken sizlere yol gösteriyor. Eğitim sürecinizde artılarınızı ve eksilerinizi analiz eden FLAI, kusursuz bir İngilizce öğrenimi deneyimi yaşamanıza yardımcı olmayı amaçlıyor. Buraya tıklayıp formu doldurarak Flalingo ile İngilizceyi konuşarak öğren ve fırsatlardan hemen yararlan!

Other content that may interest you

Online English with Flalingo

İngilizce Seviyeleri Nelerdir? A1, B1, C1 ve Dahası!

Read More
Online English with Flalingo

Sevgiliye Alınacak En Güzel Hediyeler: Klişeler Hariç

Read More
Online English with Flalingo

Dizi-Film İzleyerek İngilizce Öğrenmek Mümkün mü?

Read More